Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» αφορούν τους ομίλους και έχουν χαμένους τους λαούς



Σε σχόλιό του για τη Σύνοδο Κορυφής και τις συζητήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι ''σκληρές διαπραγματεύσεις'' για το Ταμείο Ανάκαμψης και οι συμβιβαστικές λύσεις που προωθούνται, έχουν στα σίγουρα χαμένο το λαό της Ελλάδας, τους λαούς όλης της Ευρώπης. Στην ουσία πρόκειται για αντιθέσεις που αφορούν το ποιοι όμιλοι και ποια λόμπι θα καρπωθούν τα χρηματοδοτικά πακέτα της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση οι λαοί είναι αυτοί που θα κληθούν να ''πληρώσουν το μάρμαρο'' μέσα από τους μόνιμους μηχανισμούς της ΕΕ, τα Ευρωπαϊκά Εξάμηνα, την επιτάχυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, αλλά και από την αύξηση φόρων και χαρατσιών».

902gr

Ευαισθησία στα ... «πράσινα» κέρδη



Για τη «δίκαιη μετάβαση» από τον λιγνίτη στις λεγόμενες «καθαρότερες» μορφές Ενέργειας και το «master plan» που ετοιμάζει γι' αυτό το σκοπό η κυβέρνηση συζήτησε προχτές η Βουλή, και όσα ειπώθηκαν ήταν πραγματικά αποκαλυπτικά.

Από τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων αστικών κομμάτων, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι πίσω από το κάλπικο «ενδιαφέρον» τους για την προστασία του περιβάλλοντος κρύβονται οι «πράσινες» μπίζνες των μονοπωλίων, ο σχεδιασμός της ΕΕ και των κρατών - μελών να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφόρων επενδύσεων για σωρευμένα κεφάλαια που λιμνάζουν, με «πράσινα new deals» και πακτωλούς χρηματοδότησης.

Μισή αλήθεια, ολόκληρο ψέμα...



Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι προβαίνει σε σεξιστικά σχόλια για τον νέο πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα. Αναρωτιόμαστε, αλήθεια, σε ποια στοιχεία βασίζει η αρθρογράφος το λάβρο κατηγορητήριό της για το ΚΚΕ; «Χτενίζοντας» το διαδίκτυο, δεν βρήκαμε ούτε ένα σχόλιο αυτού του είδους που να προέρχεται από το ΚΚΕ. Άλλωστε η ίδια η ιδεολογία και η στρατηγική του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των ταξικών, κοινωνικών, εθνικών, φυλετικών κ.ά. διαιρέσεων το καθιστούν αδιάλλακτο αντίπαλο του ρατσισμού κάθε είδους. Για το ΚΚΕ οι διακρίσεις αυτές είναι τόσο εχθρικές προς τα λαϊκά στρώματα, όσο εχθρική είναι γι' αυτά και η εκμεταλλευτική κοινωνία που τις γεννά.

«Το δικαίωμα για την Υγεία δεν είναι υποχρεωτικό... »


Απαράδεκτες «οδηγίες» για την επιστροφή στην εργασία υγειονομικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

«Το δικαίωμα στη ζωή δεν αποτελεί ταυτόχρονα και υποχρέωση και εάν κάποιος δεν επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα για την υγεία, δεν υποχρεούται. Επομένως δικαιούται να μην ασκήσει το δικαίωμα στην υγεία. Οποιος δηλώνει ότι οικειοθελώς επιστρέφει στην εργασία του παρά την πανδημία, υπάγεται στη διάταξη αυτή, ήτοι έχει το δικαίωμα να μην φροντίζει την υγεία του, γιατί δεν αποτελεί υποχρέωσή του να φροντίζει την υγεία του».

Οι παραπάνω απαράδεκτες... «οδηγίες» είναι η έγγραφη απάντηση της 2ης ΥΠΕ, που φέρει την υπογραφή του υποδιοικητή Π. Αλεβίζου, προς τη διοίκηση του «Τζάνειου» Νοσοκομείου, σε ερώτημα για την... «οικειοθελή επιστροφή εργαζομένων» που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Απογείωση» της «ατομικής ευθύνης»... από την ανάποδη
 
Σε μία «απογείωση» της περιβόητης «ατομικής ευθύνης»... από την ανάποδη (αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο και το ίδιο αποτέλεσμα), οι εν λόγω «οδηγίες», στο φόντο και της τεράστιας υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων, αναγνωρίζουν στους εργαζόμενους το... «δικαίωμα να μη φροντίζουν την υγεία τους» (!), αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την «ατομική ευθύνη» για οτιδήποτε μπορεί να τους συμβεί, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα από οποιαδήποτε ευθύνη και υποχρέωση το κράτος και την εργοδοσία.