Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η «κομμουνιστοφαγία» ανθεί στην Πολωνία


auschwit9


ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ • 25 Μαϊου 2016, Ημεροδρόμος

Την περασμένη εβδομάδα, η πολωνική ηγεσία, σε μια ακόμη επίδειξη «κομμουνιστοφαγίας» ανακοίνωσε την, δια νόμου, εξαφάνιση από προσώπου γης, κάθε τι που θυμίζει… κομμουνισμό.
Ονόματα, επέτειοι, σύμβολα, μνημεία, σβήνονται, καταργούνται, καταστρέφονται, απομακρύνονται. Έτσι, οι «κομμουνιστοφάγοι» ταγοί της πολωνικής κοινωνίας, πιστεύουν ότι θα διαγράψουν από μνήμη των πολιτών της χώρας τους, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, τον Κομμουνισμό και την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην πάλη κατά του φασισμού, στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τι  προβλέπει ο νόμος 

Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει την απαγόρευση κάθε αναφοράς που διαδίδει «τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς» σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους, ενώ σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες «δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μεταξύ των άλλων, ο νόμος απαγορεύει τη χρήση ονομάτων ανθρώπων και οργανισμών, όπως και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ή τον εορτασμό επετείων «που συμβολίζουν το καταπιεστικό, αυταρχικό και μη-κυρίαρχο καθεστώς της περιόδου 1944-1989 στην Πολωνία» και ποινικοποιεί οποιαδήποτε προπαγάνδα υπέρ τους.

4ο Μημόνιο & ένα ανέκδοτο





ΕΣΑτζήδες σπρώχνουν μπροστά στον βασιλικό επίτροπο τέσσερις λαϊκούς τύπους, μια λαϊκή γυναίκα κι έναν ακόμα, που μιξοκλαίει.  
Ο επικεφαλής των ΕΣΑτζήδων αναφέρει:   
- Λαμβάνω την τιμήν ν’ αναφέρω ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο λεωφορείο της γραμμής Πατήσια - Αμπελόκηποι, διότι, άνευ ουδεμιάς αφορμής, επέπεσαν, ομού και οι πέντε και έδειραν ανύποπτον αξιωματικόν, ο οποίος και νοσηλεύεται στο 401. 

Για να αρχίσει αντίστροφη πορεία για το λαό, χρειάζεται ο λαός να το πάρει αλλιώς.

 
Χρυσώνουν ένα χάπι... 
 
Για «κλείσιμο ενός δύσκολου κύκλου», για «μία νέα δημιουργική εποχή που θα έχει προοπτική» μίλησε ο πρωθυπουργός απ' το βήμα της Βουλής. Συνέδεσε αυτή του την υπόσχεση με την επιδιωκόμενη «ρεαλιστική λύση για το χρέος», ώστε, όπως υποστήριξε, «να αφαιρέσουμε τα βάρη από τους πολίτες που θα πάρουν στις πλάτες τους το έργο της ανασυγκρότησης του τόπου τα επόμενα χρόνια».
Απ' αυτό όλο ας κρατήσει ο λαός «το βάρος της ανασυγκρότησης» που ο πρωθυπουργός βιάζεται να φορτώσει στην πλάτη του. Γιατί τα υπόλοιπα είναι έπεα πτερόεντα... Το αποδεικνύει η εμπειρία του πρώτου «κουρέματος». Τα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προαπαιτούμενα (και) για τη διευθέτηση του χρέους δεν πρόκειται να αναιρεθούν όταν αυτή επιτευχθεί, κάθε άλλο...

Εξάλλου, ούτε ο πρωθυπουργός τόλμησε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Κάτι για «δότη» ψέλλισε, σε αντιπαραβολή με τον «κόφτη». Μόνο που ο «κόφτης» θα είναι μόνιμος και για όλους. Ενώ ο «δότης» προσωρινός και για όσους βρίσκονται στην ακραία φτώχεια.