Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Προσπάθεια εξωραϊσμού της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και να κρύψει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του, επιχειρεί ο πρωθυπουργός σχετικά με την επιβολή 6ήμερης εργασίας, ισχυριζόμενος ότι «πρόκειται για μία πρόσθετη βάρδια εργασίας σε συγκεκριμένους και ελάχιστους κλάδους της οικονομίας», σε μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, για να χρυσώσει το χάπι, ανέφερε πως «αυτές οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται από τους επιθεωρητές εργασίας με τη βοήθεια και της ψηφιακής κάρτας», την ώρα που οι επιθεωρήσεις Εργασίας υπολειτουργούν σε όλη τη χώρα εξαιτίας της υποστελέχωσης ενώ η ψηφιακή κάρτα αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο που διευκολύνει την εργοδοσία να επιβάλλει τη δουλειά – λάστιχο.

Οσον αφορά την επιπλέον εργασία, επανέλαβε τους γελοίους ισχυρισμούς ότι μπορεί «να γίνει μόνο με τη συναίνεση του εργαζόμενου», μια συναίνεση που αποσπάται εκβιαστικά κάτω από την απειλή της απόλυσης.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ Για να υπάρχουν αλλαγές χρειάζεται ρήξη με τις αποφάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την οικονομία του κεφαλαίου (VIDEO)

 

 
 

Στις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση την ιμπεριαλιστική σύγκρουση, και το ρόλο του «πρωτοπαλίκαρου» της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς ανέδειξε, ανάμεσα σε άλλα, στην παρέμβαση του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην παρέμβαση του σήμερα το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως επεσήμανε, οι ΝΑΤΟικές αποφάσεις είναι η «μεγάλη εικόνα», αποτυπώνουν την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη και στης Ελλάδας σε χρήμα και στρατιωτικό υλικό στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι που κοστίζει πολλά στον ελληνικό λαό και ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι «διαπραγματεύσεις» για το Κυπριακό αλλα και συνολικότερα.

Πρόσθεσε επίσης πως, όπως έχει αποδειχθεί, στο τραπέζι αυτών των διαπραγματεύσεων μπαίνουν πάντα κυριαρχικά δικαιώματα και θέματα κυριαρχίας. Σε αυτά τα «παζάρια» είναι παρόντες οι «σύμμαχοι» των αστικών κομμάτων της Ελλάδας, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ που έχουν εχθρική στάση σχετικά με ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε περίοδο που προετοιμάζονται ακόμα και για ενδεχόμενη πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα.  

Ομερτά

 

Τη γνωστή γελοιογραφία με τις μαϊμούδες που «δεν ακούνε - δεν βλέπουν - δεν μιλούν» θυμίζουν όλα τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης με τη στάση τους απέναντι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εδώ και μια βδομάδα από την Ουάσιγκτον ακούγονται «τύμπανα πολέμου». Τα γεράκια από όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, μαζί και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζουν ότι ο πολεμικός εφιάλτης για τους λαούς είναι πιο κοντά από ποτέ, αποφασίζουν να δώσουν δεκάδες δισ. ευρώ από τον ιδρώτα του λαού. Μιλούν για «πυρηνικό ακρογωνιαίο λίθο» του ΝΑΤΟ, υπογράφεται συμφωνία για «στρατιωτικό διάδρομο κινητικότητας» που θα ξεκινάει από την Ελευσίνα και θα φτάνει μέχρι Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και «βορειότερα», με τη ραχοκοκαλιά της χώρας να γίνεται ΝΑΤΟικός άξονας. Κι όμως, δεν έχει ακουστεί ούτε «κιχ», έστω για το ξεκάρφωμα, από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλο, Πλεύση κ.ά. Δεν βρέθηκε ούτε ένας από «συμφωνούντες» και «διαφωνούντες» της συναινετικής «αντιπολίτευσης» να πει μια λέξη, πέρα από κάτι κραυγές για «κενά στην άμυνα της χώρας», όταν τα εκατομμύρια των εξοπλιστικών δαπανών χορεύουν γύρω μας. «Ομερτά» με τη βούλα δηλαδή, αποδεικνύοντας ότι η στοίχιση στην εγκληματική στρατηγική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν χωράει «παραφωνίες».

6ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ Νέο ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου με κατευθύνσεις της ΕΕ και των «βέλτιστων πρακτικών» της

 

Κάλεσμα να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς από το ΚΚΕ. «Σύγχρονο» σήμερα είναι η μείωση του χρόνου εργασίας, με σταθερό ωράριο 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο

 

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, με το φυλλάδιο του Κόμματος για την 6ήμερη εργασία και την εγκύκλιο για την ψηφιακή κάρτα που ξεχειλώνει ακόμα περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, κατ' εφαρμογή των πρόσφατων αντεργατικών νόμων και κατά παραγγελία της εργοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, περιοδείες σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Φαρμάκου κ.ά. οργανώθηκαν την περασμένη βδομάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α., με τις Οργανώσεις του Κόμματος να καλούν τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό σε κάθε κλάδο και σε κάθε επιχείρηση, ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. «Σε κάθε κλάδο και σε κάθε επιχείρηση να σημάνει συναγερμός!» είναι το κάλεσμα που απευθύνει το Κόμμα, σημειώνοντας: «Εχουμε τη δύναμη να κάνουμε και αυτόν τον νόμο κουρέλι, όπως κάναμε με πολλές διατάξεις των ν. Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, όπως έχει ήδη συμβεί με τους κατασταλτικούς νόμους για τις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Η μαχητική, διεκδικητική απάντηση μπορεί να δοθεί από την εργατική τάξη και τα συνδικάτα, συντονισμένα κι αποφασιστικά. Δεν θα περιμένουμε έως τις επόμενες εκλογές κανέναν δήθεν "σωτήρα"».

Επίσης, Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων», ώστε να διατηρηθεί και να βελτιωθεί το «επενδυτικό κλίμα» για τις επιχειρήσεις. Και με βάση αυτές προχωράει σε γενίκευση και κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων που βασίζονται σε ευρωενωσιακές Οδηγίες, όπως η Οδηγία 2003/88 της ΕΕ για «την οργάνωση του χρόνου εργασίας». «Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση χαρίζει στους μεγάλους ομίλους και άλλα εργαλεία για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσω νέων μορφών», σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα.