Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Φαντάροι της ΕΛΔΥΚ προσφέρουν στο ΚΚΕ ποσό από τον μισθό τους

 

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

 

Οι φαντάροι που υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚ, αποφασίσαμε συγκεντρώσουμε ένα ποσό από τον μισθό μας και να το προσφέρουμε στο ΚΚΕ με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση του. 

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που έμπρακτα αποδεικνύει πως είναι σταθερά δίπλα στον στρατιώτη. Δίνει τους “μικρούς” αγώνες ώστε να έχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα αλλά και τους “μεγάλους”, μαζί με την εργατική τάξη, ώστε να φύγουν οι ξένες βάσεις από την χώρα μας, οι οποίες μας εμπλέκουν σε επικίνδυνα σχέδια. 

Για να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα του και να τον δίνουμε και εμείς μαζί του, είναι σημαντικό να βγει για άλλη μια φορά πιο δυνατό από αυτή την Οικονομική Εξόρμηση.  Κύριος αιμοδότης του ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι η εργατική τάξη. Το ΚΚΕ δεν δέχεται χορηγούς, όπως επίσης δεν δέχεται να αποκαλύπτει στον κρατικό μηχανισμό τους φίλους και τα μέλη που το ενισχύουν οικονομικά και για αυτόν τον λόγο δέχεται και το ανάλογο, απαράδεκτο πρόστιμο. Όποτε η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες, έχει φάει τα μούτρα της και το Κόμμα έχει βγει ακόμα πιο δυνατό και αυτό γιατί είναι βαθιά ριζωμένο στον λαό! 

Καλούμε με την σειρά μας και άλλους συναδέλφους να βγουν μπροστά και να ενισχύσουν οικονομικά και αυτοί με όποιον τρόπο μπορούν! 

Φαντάροι ΕΛΔΥΚ

alt.gr 

Αστειότητες...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Αυτά που γίνονται τώρα στην Αλεξανδρούπολη ασφαλώς και δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός. Αυτά που ακούγονται είναι αστειότητες...». Αυτά είπε ο υπουργός Άμυνας την Παρασκευή από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ. Εννοούσε προφανώς ότι τα καμιά 70αριά επιθετικά ελικόπτερα και τα 1.000 οχήματα των ΗΠΑ, λίγο παραδίπλα, έφευγαν για την πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για να ...μοιράσουν καραμέλες.

Κι όλα αυτά τα έλεγε ο υπουργός την ώρα που στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ουκρανία και σε όλη την περιοχή οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις «με το δάχτυλο στη σκανδάλη». Τα έλεγε μια μέρα μετά τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που εκτόξευε πολεμικές απειλές και προειδοποιήσεις προς την ανταγωνίστρια Ρωσία.

Αλλά μιας και η κυβέρνηση επιστρατεύει αυτές τις «αστειότητες», προφανώς για να καθησυχάσει τον λαό, που δικαιολογημένα ανησυχεί βλέποντας τη χώρα να γίνεται ΝΑΤΟικό ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχος, καλό είναι να θυμηθούμε πόσα από τα «ανέκδοτα» που έχουν κατά καιρούς επιστρατεύσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί για να υπερασπιστούν την πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ βγήκαν αληθινά.

Ο αγώνας φέρνει τη Νίκη και η επαγρύπνηση τη διαφυλάττει!



Είχαμε μια σημαντική ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ όσον αφορά τον Αγώνα μας για τη σωτηρία των Αγράφων. Μια ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ με πολυδιάστατη αξία!

Πρόκειται για μία πρόσφατη απορριπτική απόφαση του ΥΠΕΝ βάσει της οποίας "μπλοκάρεται" η επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμοτεράτων στη Νιάλα και στο Βοϊδολίβαδο Αγράφων.

(Δείτε ενδεικτικά... εδώεδώ κι εδώ).
Δεν ήταν μια "χαριστική" απόφαση. Ήταν ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, αποτέλεσμα του δικού μας μαχητικού αγώνα και της συνεπούς στάσης όλων εκείνων των ανυποχώρητων που δεν αποδέχθηκαν τα δήθεν "τετελεσμένα" και στάθηκαν στις επάλξεις!
Η πρώτη επίθεση της βαρβαρότητας αποκρούστηκε! Οι ηρωικοί νεκροί αγωνιστές θα συνεχίσουν να κοιμούνται στην απόρθητη Νιάλα χωρίς να έχει βεβηλωθεί ο τόπος της θυσίας τους.
Τα πλάσματα του βουνού θα συνεχίσουν τον ελεύθερο  βίο τους στα αμόλυντα όρη μας.
Κι ο "παγωμένος αντάρτης" από ψηλά θα χαιρετά με το δικό του τρόπο εκείνους που πασχίζουν να  κρατούν το νήμα της Ιστορίας.

Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Την προπαγάνδιση του νέου νομοσχεδίου για τα επόμενα βήματα της ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζαδάκης που σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ εμφάνισε την πρόσληψη μάνατζερς από την αγορά στον ΕΦΚΑ σαν πανάκεια για τα χρόνια προβλήματα του Οργανισμού με ευθύνη των κυβερνήσεων.

Μίλησε για «πέντε - έξι παρεμβάσεις» στο νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ ο Κ. Χατζηδάκης και έκανε λόγο για «μάνατζερς με 3ετή συμβόλαια» που «θα μπορούν να αλλάξουν την εικόνα με τις κατευθύνσεις που θα δώσουμε», δηλαδή την πρόσληψη διευθυντικών στελεχών από την αγορά για να ενισχυθεί η εμπλοκή της επιχειρηματικής δράσης μέσα στο ασφαλιστικό σύστημα, που αποτελεί κυβερνητική κατεύθυνση. 

Άλλωστε σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας βασική επιδίωξη είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, δηλαδή η παραχώρηση προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματικούς ομίλους. Πρόκειται για ακίνητη περιουσία που έχει δημιουργηθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι θα αλλάξει ο εσωτερικός έλεγχος με προφανή κυβερνητική επιδίωξη η ενίσχυση της πειθαρχικής καταστολής σε βάρος των εργαζομένων.

ΕΚΘΕΣΗ «SIPRI» Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών Σε συνθήκες συρρίκνωσης της καπιταλιστικής οικονομίας

 

Copyright 2019 The Associated

Νέο ρεκόρ πωλήσεων, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, κατέγραψαν οι παγκόσμιοι κολοσσοί της πολεμικής βιομηχανίας, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2020.

Ο κύκλος εργασιών των 100 μεγαλύτερων ομίλων στον τομέα των εξοπλισμών έφτασε το 2020 στα 531 δισ. δολάρια (470 δισ. ευρώ), με τις μισές και πλέον από τις βιομηχανίες αυτές να έχουν έδρα τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών της Στοκχόλμης για τη Διεθνή Ειρήνη (SIPRI).

Το άθροισμα των πωλήσεων όπλων και στρατιωτικών υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο αυξήθηκε κατά 1,3%, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία συρρικνωνόταν κατά πάνω από 3%, σημειώνει το Ινστιτούτο.

Ο τζίρος των 100 μεγαλύτερων ομίλων όπλων βρίσκεται σε συνεχή άνοδο από το 2015 και αθροιστικά η άνοδος έχει φτάσει στο 17%, υπογραμμίζει το SIPRI.

Εξαιρουμένων μόνο ορισμένων ρωσικών (ο τζίρος τους υποχώρησε κατά 6,5%) και γαλλικών (-7,7%) ομίλων, οι πολεμικές βιομηχανίες άλλων χωρών κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων την περασμένη χρονιά.

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

 

Ακόμα και ληγμένα εμβόλια «δωρίζονται» στους «φτωχότερους» λαούς

 

Οι εμβολιασμοί σε χώρες της Αφρικής βρίσκονται σε τραγικά χαμηλά επίπεδα

Associated Press

Οι εμβολιασμοί σε χώρες της Αφρικής βρίσκονται σε τραγικά χαμηλά επίπεδα
Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν καταδικάσει την αφρικανική ήπειρο στην τελευταία θέση των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνει λόγο έκθεση τα στοιχεία της οποίας επιβεβαιώνουν ότι όσο το εμβόλιο αποτελεί χρυσοφόρο εμπόρευμα, οι «φτωχές» χώρες θα μένουν πίσω και θα αποτελούν εκκολαπτήριο νέων μεταλλάξεων.

Συγκεκριμένα, σε έκθεσή του το ίδρυμα «Mo Ibrahim» αναφέρει ότι η Αφρική δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει την πανδημία αν δεν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της έως το τέλος του 2022. Αυτήν τη στιγμή όμως, όπως επισημαίνει, ο εμβολιασμός στις αφρικανικές χώρες είναι μόλις γύρω στο 6% του πληθυσμού, ενώ μόνο 5 από τις 54 αφρικανικές χώρες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να πετύχουν τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να εμβολιάσουν πλήρως κατά της COVID-19 το 40% του πληθυσμού τους μέχρι το τέλος του 2021.