Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Τσίπ-Ρ-ας: Μόνο το «Ρ» (όπως «Ρεντίκολο») του απόμεινε − ΚΚΕ: Έχει το θράσος! − ΠΑΜΕ, 9 Νοέμβρη, αΣΕΒείς απέναντι στο κεφάλαιο στους λακέδες του


Ισχυρίζεται ότι προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, όταν διατηρεί αμετάβλητη την εργασιακή ζούγκλα
 
 

Το «χαρτάκι»...


Σβάρνα τις αστικές εφημερίδες πήραν κάποιες «καλά πληροφορημένες πηγές» για να μεταφέρουν με ανταποκρίσεις - «καρμπόν» την ικανοποίηση των ΗΠΑ από τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ. Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι οι ΗΠΑ είναι ενθουσιασμένες από τον Ελληνα πρωθυπουργό, καθώς διαπιστώθηκε «πολύ καλή χημεία ανάμεσα στον Τραμπ και στον Τσίπρα», αλλά και «πλήρης απουσία αμφισημίας στο λόγο του πρωθυπουργού για τις ΗΠΑ». Στο... «χαρτάκι» από τις «πηγές» αποτυπώνεται η ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, αλλά και για τη συμφωνία αναβάθμισης των «F-16». Μεταξύ άλλων, καταγράφεται επίσης η θέληση των ΗΠΑ να «μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο συντήρησης αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων», έργο που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας τις τελευταίες μέρες.

Κ. Πελετίδης: Ό,τι και να σκέφτονται οι άλλοι για τον μπολσεβικισμό, η ρωσική επανάσταση είναι γεγονός με παγκόσμια σημασία




 
Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το 1917.

Στη συναυλία «Σοβιετικοί Συνθέτες», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου,  παρουσιάζεται το έργο κορυφαίων Σοβιετικών συνθετών.

Μαλαγανιές και ψέματα...



Απευθύνοντας χαιρετισμό στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΟΤΑ (ΠΟΠ ΟΤΑ), ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ανακοίνωσε τις προάλλες εκ μέρους της κυβέρνησης πως σε λίγες μέρες θα «βγει» ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θέσεις αυτές αναμένεται να ξεπερνούν τις 7.000.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει αυτήν την προκήρυξη ως «ορόσημο» για την αντιστροφή της «ευέλικτης» εργασίας στο χώρο των ΟΤΑ, λέγοντας ότι η πραγματική αξία του διαγωνισμού είναι πως γίνεται σε «ένα χώρο που κατά κύριο λόγο οι ελαστικές μορφές εργασίας είχαν εισχωρήσει μέσα στην καθημερινή του λειτουργία».

Κατά τον ίδιο τρόπο, προσπάθησε να καλλιεργήσει προσδοκίες και στάση αναμονής στους εργαζόμενους, συνολικά στο λαό, λέγοντας ότι μετά την τυπική λήξη των μνημονίων θα υπάρχει η δυνατότητα για προσλήψεις στο Δημόσιο και πως η κυβέρνηση ήδη κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, βελτιώνοντας την αναλογία προσλήψεων/απολύσεων, που καθορίζεται από τις συμφωνίες με το κουαρτέτο.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τρομοκρατεί Πακιστανούς εργάτες και χαριεντίζεται με εκπροσώπους του πακιστανικού κράτους


Τις νύχτες κυνηγάνε, ξυλοκοπούν και δολοφονούν φτωχοδιάβολους μετανάστες, διωγμένους από τη φτώχεια και τους πολέμους. Και το πρωί χαριεντίζονται με τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων που ευθύνονται, μαζί με την αστική τάξη και το σύστημα που υπηρετούν, για το διωγμό των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.
 
Στους φασίστες της Χρυσής Αυγής αναφερόμαστε, με αφορμή τις πρόσφατες συναντήσεις τους με τον πρέσβη του Πακιστάν. Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά μια ακόμα επιβεβαίωση ότι οι ναζί εγκληματίες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τα αφεντικά και τα επιτελεία τους, σε αντίθεση με την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά.