Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

«ΕφΣυν»: Υπεροψίαν και μέθην...


Ο κάθε άνθρωπος κι ασφαλώς ο κάθε δημοσιογράφος - που θα όφειλε να παρακολουθεί και να γνωρίζει τις θέσεις των κομμάτων - έχει το δικαίωμα να διαφωνεί και να σχολιάζει τις θέσεις των κομμάτων, όμως καλό είναι να προσέχει να μην πετάει κοτσάνες! Γιατί μόνο ως κοτσάνα μπορεί να εκληφθεί το ανεκδιήγητο σχόλιο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (1/10), με την υπογραφή ΝΟ.ΡΑ. και το οποίο γράφει: «Θυμήθηκα τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, που πήγε πριν από λίγες βδομάδες στο Μάτι να μιλήσει, είχε αναρωτηθεί γιατί, ενώ έχουμε τα μέσα να ελέγχουμε τον καιρό, δεν το κάνει η κυβέρνηση και αφήνει όλα αυτά τα καιρικά φαινόμενα να λαμβάνουν χώρα...». Φυσικά, ούτε ο ΓΓ ούτε κανένα μέλος του ΚΚΕ - κι ελπίζουμε και κανένας σοβαρός άνθρωπος στη χώρα μας - δεν πιστεύει στον «χορό της βροχής» και στην επίκληση του Μεγάλου Μανιτού! Αυτό το δικαίωμα με χαρά το παραχωρούμε στη γνωστή για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία της «Εφημερίδα των Συντακτών»...

... θα είχεν ο Δαρείος
 
Μάλλον ο σχολιογράφος της «ΕφΣυν» διάβασε και κατάλαβε κάτι λάθος, από την ομιλία του ΓΓ, στο εξής: «Λες και ζούμε στο Μεσαίωνα. Λες και ο άνθρωπος σήμερα πρέπει να είναι έρμαιο των ακραίων φυσικών φαινομένων. Λες και δεν υπάρχει εκείνο το επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας για να μπορεί να προλαμβάνει και να καταστέλλει τέτοια φαινόμενα. Αλλά και πάλι, δεν μας λένε τι μέτρα πήραν για να προσαρμόσουν τον μηχανισμό πυροπροστασίας στα νέα δεδομένα που επικαλούνται ως δικαιολογία». Τι άλλο να πει για να γίνει κατανοητό ότι εννοούνται οι καταστροφές ελλείψει των μέτρων πρόληψης;

Κορυφή του παγόβουνου


Τον ...παπά παίζει η κυβέρνηση με τον επανυπολογισμό των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων, για να καλλιεργήσει προσδοκίες σε χιλιάδες συνταξιούχους, που είδαν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ζουν με την αγωνία αν θα τους βρει μια ακόμα περικοπή. Η υπόθεση θυμίζει την ιστορία με τον Χότζα: Η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» για τους «παλιούς» συνταξιούχους ψηφίστηκε από την κυβέρνηση το 2017, πρόσθετα στις μειώσεις που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου (2016). Αφού λοιπόν η κυβέρνηση καλλιέργησε κλίμα τρομοκρατίας στους συνταξιούχους ότι από το 2019 οι συντάξεις τους θα είναι ακόμα μικρότερες, αφού τους πότισε μέχρι το μεδούλι με τη λογική του «μικρότερου κακού», τώρα εμφανίζεται να δίνει μάχη για τη σωτηρία τάχα των συντάξεων, υποσχόμενη (στην καλύτερη περίπτωση) την αναστολή του μέτρου. Δηλαδή τη μετάθεσή του σε έναν επόμενο χρόνο. Η κοροϊδία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατήρησε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά έβαλε τη σφραγίδα της και σε νέες περικοπές, ενώ πήγε ένα βήμα πιο πέρα την «αρχιτεκτονική» του συστήματος που μετατρέπει ολοένα και περισσότερο την Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.

Μόνοι ένοχοι η αστική τάξη και τα φερέφωνά της − Αθώοι (έτσι κι αλλιώς) οι 35 κατηγορούμενοι του ΠΑΜΕ (VIDEO)


ΔΙΚΗ 35 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κατέπεσαν όλες οι εναντίον τους κατηγορίες
Τρίτη 02/10/2018 - 12:26 - Ενημέρωση: Τρίτη 02/10/2018 - 13:17
Αθώοι κρίθηκαν οι 35 κατηγορούμενοι - στελέχη του ΠΑΜΕ που δικάστηκαν ξανά το πρωί της Τρίτης 2 Οκτώβρη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς για άλλη μια φορά καταρρίφθηκαν όλες οι εναντίον τους κατηγορίες.

Βοήθεια με το αζημίωτο


Πριν λίγο καιρό η Αυστρία βρέθηκε στο κέντρο τής επικαιρότητας χάρη στον νόμο που προώθησε η άκρως συντηρητική κυβέρνηση συνεργασίας τού Σεμπάστιαν Κουρτς, προκειμένου να καταργηθούν το ημερήσιο οκτάωρο και το εβδομαδιαίο σαραντάωρο. Έτσι, οι εργοδότες τής χώρας έχουν πλέον την δυνατότητα να απασχολούν τους εργαζομένους τους μέχρι και εξήντα ώρες την εβδομάδα. Εννοείται ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα λειτουργήσει σαν λαγός και πολύ σύντομα θα δούμε παρόμοιες "βέλτιστες" νομοθετικές ρυθμίσεις και σε άλλες χώρες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπαμε, η αυστριακή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ο ηγέτης τού δεξιού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο πρώτευσε μεν στις περυσινές εκλογές αλλά χωρίς να κερδίσει αυτοδυναμία στην βουλή. Για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Κουρτς συνεργάστηκε με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ηγέτη τού τρίτου κόμματος, του ακροδεξιού, ρατσιστικού και φασιστικού Κόμματος των Ελευθέρων. Μάλιστα δε, οι ακροδεξιοί Ελεύθεροι πήραν και τα πολύ σημαντικά υπουργεία εσωτερικών, εξωτερικών και άμυνας, ενώ ο Στράχε καρπώθηκε την θέση τού αντικαγκελλάριου.

Συγκέντρωση νεοναζί, παραμονή πρωτοχρονιάς 1979, Φούλντα Έσσης, Γερμανία. Με τον λοστό
στο χέρι (κόκκινος κύκλος) ο σημερινός αυστριακός αντικαγκελλάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Λευκίμμη: Άγριος ξυλοδαρμός 23χρονου που πήγαινε στη δουλειά του από τα ΜΑΤ - «Με έκαναν σκουπίδι, έπαιζαν μαζί μου» (Video)




Λευκίμμη: Άγριος ξυλοδαρμός 23χρονου που πήγαινε στη δουλειά του από τα ΜΑΤ - «Με έκαναν σκουπίδι, έπαιζαν μαζί μου» (Video)


Τον άγριο και απρόκλητο ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ καταγγέλλει 23χρονος κάτοικος της Λευκίμμης, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν «στρατοπεδεύσει» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να επιβληθεί δια της βίας η λειτουργία του, χωροθετημένου σε ακατάλληλο σημείο, τοπικού ΧΥΤΑ.

Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό START από τον θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, ο νεαρός Κερκυραίος κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό του από δυνάμεις των ΜΑΤ όταν τον σταμάτησαν ενώ πήγαινε μαζί με την κοπέλα του στο λιμάνι της Λευκίμμης όπου εργάζεται.

«Με περικύκλωσε η διμοιρία και καθώς τους εξηγούσα ότι πηγαίνω μαζί με την κοπέλα μου να ελέγξω τα ρεύματα του καραβιού στο οποίο εργάζομαι, δέχθηκα την πρώτη γροθιά στο πρόσωπο.»

«Χτυπούσαν με γροθιές , σφαλιάρες και κλοτσιές. Εκείνη την στιγμή, τους φώναξα: Μη με χτυπάτε στο χειρουργείο παιδιά, έχω πρόβλημα. Με έκαναν σκουπίδι, επειδή τους είπα ότι πάω στην δουλειά μου», καταγγέλλει ο 23χρονος.

«Παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο επικεφαλής της διμοιρίας να με αφήσουν, με άφηναν και μετά από λίγο, με ξαναχτυπούσαν.»

«Φοβόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια, μήπως μου έκαναν περισσότερα, μήπως με συνελάμβαναν. Έχω γνωματεύσεις από τους γιατρούς. Θα ήθελα να βρεθεί άμεση λύση και να βρεθούν και οι υπεύθυνοι, γιατί εγώ θα μπορούσα να ήμουν νεκρός», ανέφερε ο νεαρός κάτοικος της Λευκίμμης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με παλαιότερες καταγγελίες, λόγω της αστυνομοκρατίας στην περιοχή οι κάτοικοι χρειάζεται να φέρουν βεβαιώσεις από τις αρχές προκειμένου να προσεγγίσουν τα κτήματά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να περάσουν από τον κλοιό των ΜΑΤ



Στο ίδιο έργο θεατές...


Από τις καταστροφές στο δρόμο Προκόπι - Μαντούδι στην Βόρεια Εύβοια 
 
Από τις καταστροφές στο δρόμο Προκόπι - Μαντούδι στην Βόρεια Εύβοια

Τις γνωστές εικόνες της καταστροφής άφησε πίσω του ο «μεσογειακός κυκλώνας» που «χτύπησε» περιοχές της χώρας μας το Σάββατο και την Κυριακή. 
Για μια ακόμη φορά, όλες αυτές οι καταστροφές αποδίδονται από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τον κρατικό μηχανισμό, την Πολιτική Προστασία και τα μέσα ενημέρωσης στο «ακραίο» καιρικό φαινόμενο, εξαιτίας της «κλιματικής αλλαγής».

Το φαινόμενο του κυκλώνα ήταν πράγματι έντονο. Αυτό όμως που το καθιστά «ακραίο» ως προς τις συνέπειες, είναι η έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιμετώπισης, που επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Αλλωστε, τις ίδιες πάνω - κάτω καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά, υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες βλέπουμε κι όταν ξεσπάσει μια δυνατή βροχή, ένα μπουρίνι, μια καταιγίδα μικρής ή μεγάλης διάρκειας.

Συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στο νόθο συνέδριο - Την Αστυνομία επιστράτευσε η πλειοψηφία (ΦΩΤΟ)


Η Αστυνομία έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης 
   Η Αστυνομία έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Εποχές που τα συνέδρια των εργατικών οργανώσεων γίνονταν με την παρουσία και την άδεια του ενωμοτάρχη και του χωροφύλακα, ξαναζωντάνεψαν στην Κατερίνη, όπου η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, που ελέγχει η ΠΑΣΚΕ, κινητοποίησε την Αστυνομία για να πραγματοποιήσει το νόθο συνέδριο που ετοίμαζε, αποκλείοντας μάλιστα τους 6 νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία».

Κυριολεκτικά, η είσοδος των αντιπροσώπων στο «συνέδριο» ξεκίνησε με... «face control» από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονταν στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου, σε ρόλο πορτιέρη της ΠΑΣΚΕ.

Η είσοδος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Σωματείου «Η Πρωτοπορία» έγινε δυνατή μόνο κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων που από νωρίς διαδήλωναν μαζικά, απαιτώντας διεξαγωγή συνεδρίου με έλεγχο των πρακτικών των εκλογών των Σωματείων για όλους τους αντιπροσώπους, ώστε να αποκαλυφθεί το μέγεθος της νοθείας που έστησε η ΠΑΣΚΕ. Τελικά, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες διακόπηκε η διεξαγωγή του νόθου συνεδρίου, παρά την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους.