Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

REVOLTERPIECES: Ευθύνεται η ΕΣΣΔ για το Ολοκαύτωμα;



Κλασσικό χαρακτηριστικό του αστικού ιστορικού ρεβιζιονισμού είναι το πως προσπαθεί να μας πείσει ότι κάθε χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει τον καπιταλισμό το έχει μεγαλύτερο ο κομμουνισμός. Kάποιοι σήμερα φτάνουν να κάνουν πολιτική πάνω στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος για να χτυπήσουν τον μαρξισμό. Αυτό δε θα περάσει αμαχητί. 
Πριν λίγες μέρες, μια από τις εφημερίδες του free press πολιτισμού μας, η Athens Voice, μέσα από τη πένα του κ. Κωνσταντίνου Λεντάκη, διδάκτορα στο Πάντειο και πρώην συμβούλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μας… “ενημέρωσε” πως δίχως τη συμβολή των σοβιετικών μέσα από το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μόλοτοφ, το Ολοκαύτωμα δεν θα είχε συμβεί, κατηγορώντας λίγο-πολύ την ΕΣΣΔ για αντισημιτισμό1. Σε γενικά πλαίσια, η κατηγορία περί αντισημιτισμού όσον αφορά το κομμουνιστικό κίνημα είναι χαρακτηριστική του πώς λειτουργεί συνολικά η αστική αντικομουνιστική αφήγηση: όσο ο αντισημιτισμός ήταν επίσημη και κανονιστική ιδεολογία στο Δυτικό κόσμο, οι κομμουνιστές κατηγορούνταν για υποχείρια των Εβραίων. Όταν αυτό άλλαξε, τότε ως εκ θαύματος οι κομμουνιστές μετατράπηκαν σε αντισημίτες! “Κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις” η αστική ιστοριογραφία.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας για αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας



Θεσσαλονίκη, στις 19.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

Με σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!», η ΚΝΕ καλεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και πικετοφορίες την Τρίτη 5 Φλεβάρη:

  • Στην Αθήνα, στις 19.00 στο Πάρκο Ελευθερίας (Σταθμός Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»). Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και τα γραφεία της ΕΕ.

  • Στην Θεσσαλονίκη, στις 19.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες «να καταδικάσουν μαζικά:

ΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΣΑΣΤΕ ή ΥΠΟΘΑΛΠΕΤΕ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 6 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


Διαδρομές απελπισίας… 

Έξι άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο κάθε μέρα
Έξι άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο κάθε μέρα. Να το πούμε άλλη μια φορά γιατί δεν το χωράει εύκολα ο νους. Κάθε μέρα, για το 2018, είχαμε 6 νεκρούς στην προσπάθειά τους να φύγουν από εμπόλεμες ζώνες, από την απειλητική ένδεια και τον άμεσο κίνδυνο της ζωής, για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Μια θάλασσα είχαμε, να βαφτίζουμε στην αλμύρα τις αγωνίες μας και μας την έχουν μετατρέψει σε νεκροταφείο. Κανονικά, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε να την πλησιάσουμε με τα μαγιό μας, όπως ντρεπόμαστε να μπούμε σε εκκλησία ημίγυμνοι. 

Το Ισραήλ συμμαχεί με τους υμνητές των συνεργατών των Ναζί της Ανατολικής Ευρώπης






Από Panos στο Φεβ 4, 2019 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού του Ισραήλ πως «είναι περήφανη πως είναι φασίστρια» που ανάρτησε πρόσφατα το «Ατέχνως», δεν ήταν τυχαία. Όλη η συμπεριφορά της κυβέρνησης και με τις συνεργασίες που επιδιώκει δείχνει πως αυτός είναι ο πραγματικός προσανατολισμός της. Έτσι με ευκολία ξεχνάει την γενοκτονία που υπέστησαν εκατομμύρια Εβραίοι και συνεργάζεται με τους υμνητές των δολοφόνων τους.

Στις 29 Γενάρη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου καλωσόρισε με θέρμη τον πρωθυπουργό της Λιθουανίας έναν από τους ανθρώπους που έχει επιδείξει μεγάλη θέληση στην διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας του Ολοκαυτώματος. Αυτά σχολιάζει το Associated Press στις 30 Ιανουαρίου.

Όχι στο ξέπλυμα του απαρτχάιντ – Χιονοστιβάδα το μποϊκοτάζ στη διοργάνωση της Eurovision από το Ισραήλ



Πληθαίνουν οι συλλογές υπογραφών σε όλο τον κόσμο, ενάντια στη συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με ολοένα περισσότερους καλλιτέχνες κι άλλους πνευματικούς ανθρώπους να δηλώνουν την αντίθεσή τους στη φετινή διοργάνωση. 

Αποφάσισα να γράψω κάτι γι’ αυτό το θέμα, που άνοιξε με το που πήρε πέρσι η εκπρόσωπος του Ισραήλ το βραβείο Eurovision 2019. Βέβαια θα μου πείτε, και μόνο η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision ή στο Eurobasket είναι ρατσισμός. Κι έπρεπε να το σαμποτάρουμε μονίμως. Κι αν δεν το πείτε εσείς, το λέω εγώ. Γιατί δηλαδή να μη συμμετέχει (λέμε) κι ο Λίβανος; Αλλά ας το αφήσουμε αυτό τώρα.


Από εκείνη την ώρα, που πήρε το βραβείο η εκπρόσωπος του Ισραήλ, έγινε προφανής η προσπάθεια της χώρας του θεσμοθετημένου απαρτχάιντ, της χώρας της μόνιμης κατοχής, να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να ξεπλύνει την απάνθρωπη φασιστική πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους, μέσω της τέχνης.

Κρύβουν τη σκληρή πραγματικότητα


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» 
 
  Πηγή: Eurokinissi

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» άρθρο του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και της Διοίκησης του ΕΚΑ, για τον κατώτερο μισθό:  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ο πιο συνεπής και ικανός διαχειριστής της αντεργατικής πολιτικής. Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν αυθεντική συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υλοποιήθηκε κατά γράμμα η στρατηγική του κεφαλαίου, όπως αυτή προσδιοριζόταν από τις αποφάσεις της ΕΕ και της Λευκής Βίβλου, για μεγαλύτερη ευελιξία στην απασχόληση και ταυτόχρονα μεγάλο πετσόκομμα σε ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.