Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ομολογία της κυβέρνησης ότι στο μέσον της χρονιάς υπάρχουν κενά ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα


Πηγή: Eurokinissi

Του Ηλία Κουτσή*

Με έγγραφο της γενικής γραμματέως, το υπουργείο Παιδείας ομολογεί με τρόπο «πανηγυρικό» ότι, ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Γενάρη, υπάρχουν ακόμη κενά στα σχολεία και μάλιστα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Πιο συγκεκριμένα, με το έγγραφο 177679/ΓΔ4/30-12-2020, η κα. Γκίκα ζητά από όλους διευθυντές Λυκείων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να καλύψουν τυχόν κενά με προτεραιότητα την Γ' τάξη και ειδικότερα τα κενά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Μπορεί για το υπουργείο Παιδείας να αποτελεί «λογικό» και συνηθισμένο, να έχει ολοκληρωθεί η μισή σχολική χρονιά και να υπάρχουν ακόμη κενά, όμως για εμάς τους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, αυτή η «κανονικότητά» τους μόνο προβληματισμό και οργή προκαλεί.

“Η Δημοτική αρχή του ΚΚΕ είναι Τραμπιστές…” – Οι χιονάνθρωποι της αντιπολίτευσης στην Πάτρα ξαναχτυπούν

 


Ποιοι τα είπαν αυτά; Θα έλεγε κάποιος που δεν είναι γνώστης, πως είναι κάποιος Χρυσαυγίτης μέσα από τη φυλακή. Κι όμως όλα τα παραπάνω, ειπώθηκαν από στελέχη της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και από άλλους τάχα «ανεξάρτητους» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Που με μία φωνή θέλησαν να «μαλώσουν» το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, που θέλει – και παίρνει – δωρεάν το νερό από το Φράγμα Πείρου Παραπείρου για τους Πατρινούς.

ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ…
 

Άρθρο – Παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτη Μελά

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, στις 7 Ιανουαρίου 2021:

Ο κόσμος τους... και ο αγώνας μας

 

Δεν πρόλαβε καλά καλά να «ξημερώσει» η νέα χρονιά και ξεπροβάλλουν με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα οι αβεβαιότητες και οι φόβοι για το σήμερα και το αύριο, για τους λαούς όλου του κόσμου. Οι εξελίξεις είναι πυκνές με το «καλημέρα» του 2021: Από τις ΗΠΑ των σφοδρών ενδοαστικών συγκρούσεων μέχρι τις κλινικές των υποβαθμισμένων νοσοκομείων σε όλο τον κόσμο, και από τα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι τους μεγάλους χώρους δουλειάς, όπου η κατάσταση όλο και δυσκολεύει στη διαχείριση της πανδημίας. Και αυτό που κυριαρχεί στις σκέψεις των περισσότερων είναι ότι οι δυσκολίες είναι μπροστά, η οικονομική κρίση δείχνει τα δόντια της, με τις προβλέψεις από τα αστικά επιτελεία να μιλούν ακόμα και για «χαμένη δεκαετία».
 
O κόσμος τους γεννά κρίσεις, αδιέξοδα, φόβο...

Τη σφραγίδα στις εξελίξεις βάζει - ποιος άλλος; - το καπιταλιστικό σύστημα, το κυνήγι του κέρδους, η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας. Δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη στρατηγική όλων των αστικών κυβερνήσεων, οποιασδήποτε απόχρωσης. Αλλά ας τα πάρουμε ένα - ένα:

Κρίσιμα ερωτήματα για το «πλάνο των εμβολιασμών»

 

Τα εμβόλια είναι απαραίτητα για να προληφθεί η νόσος Covid-19 και για να προστατευτούν άτομα που είναι υψηλού κινδύνου να εμφανίσουν επιπλοκές. Τα έως τώρα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, η φυσική απόσταση, ο έλεγχος με τεστ και η ιχνηλάτηση, η καραντίνα έχουν αποδειχτεί ανεπαρκή στο να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού.

Το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19 προβλέπει, με τα όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Γενάρη 220.000 άτομα. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις του γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσο θα αυξάνονται οι διαθέσιμες δόσεις των εμβολίων και οι εταιρείες που θα τα παρέχουν, θα διευρύνεται το ηλικιακό και κοινωνικό φάσμα των εμβολιασμών. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο, τα επίσημα στοιχεία είναι 16.233 εμβολιασμοί.

Παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις, την υπερβολική δημοσιότητα της έναρξης των πρώτων εμβολιασμών και τις ατέλειωτες περιγραφές σχεδίων και επιχειρήσεων, κανείς δεν ξέρει ακόμα το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Τι να συμπεράνουμε άρα για την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εμβολιασμών;

Κάποιοι προβληματισμοί για το πλάνο των εμβολιασμών: