Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Καρουζέλ

 

Με το ...καρουζέλ της «κεντροαριστεράς» να στροβιλίζεται και μέχρι να αποφασίσουν τα ενδιαφερόμενα «κέντρα» σε ποιο αλογάκι θα κάτσει ο καθένας, κάθε στροφή βγάζει και κάτι νέο στη φόρα, από τα αλληλοφαγώματα, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, τις στοχευμένες διαρροές και τις «συντροφικές» καταγγελίες για παιχνίδια με επιχειρηματικούς «παράγοντες». Επειδή όμως το «χούι» του αντικομμουνισμού δεν βγαίνει με τίποτα από τον συγκεκριμένο χώρο, τολμούν να πιάσουν στο στόμα τους και το ΚΚΕ, με συκοφαντίες και ψέματα που τους εκθέτουν. Για παράδειγμα, έλεγε ο Θ. Μαργαρίτης του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα του: «Ενα κόμμα είναι ικανό όταν συνδυάζει τις δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό του και την αποτελεσματικότητα... Εχουμε παραδείγματα: Το ΚΚΕ είναι αποτελεσματικό, αλλά δεν είναι δημοκρατικό. Μας αρέσει;». Πάει πολύ να παραδίδουν μαθήματα ...εσωκομματικής δημοκρατίας στο ΚΚΕ εκείνοι που έχουν στο DNA τους την καμαρίλα και «εκλέγουν» αρχηγούς που δεν λογοδοτούν πουθενά και σε κανένα όργανο! Είναι πρόκληση να μιλάνε για το ΚΚΕ κόμματα και στελέχη που εχθρεύονται κάθε έννοια συλλογικότητας και ειδικεύονται σε παζάρια ανάμεσα σε κομματικά φέουδα, δεμένα μάλιστα με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Τώρα που το καπάκι του υπονόμου ανοίγει για άλλη μια φορά στην αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, τίποτα δεν πρόκειται να κρύψει τις πομπές τους. Πόσο μάλλον η προσπάθειά τους να λερώσουν το ΚΚΕ και να υπονομεύσουν με βρωμιές το κύρος του στον λαό.

Κυνική ομολογία ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος


 

Η νέα τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια κυνική ομολογία ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της, αλλά και της διαχρονικής πολιτικής απαξίωσης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, κάτω από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μετά από 4,5 χρόνια εγκληματικών σχεδιασμών και «αργού θανάτου», η κυβέρνηση παραδίδει τη ΛΑΡΚΟ στην ειδική διαχείριση για να «εξαφανίσει» το κουφάρι και να «καθαρίσει» τον τόπο του εγκλήματος, να πετάξει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στον δρόμο και να εκποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ, την περιουσία του ελληνικού λαού.

* * *

Η κυβέρνηση δαπάνησε 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ από έσοδα πωλήσεων με μοναδικό αποτέλεσμα το σταμάτημα της λειτουργίας της στρατηγικής σημασίας βιομηχανίας και το μαράζωμα ολόκληρων περιοχών. Τώρα, με την προκλητική τροπολογία, επιδιώκει να βγει από το κάδρο των εξελίξεων, να διώξει τις νομικές και πολιτικές ευθύνες από πάνω της, τόσο για τις μέχρι τώρα ενέργειές της όσο και για το μέλλον, δίνοντας όλες τις αρμοδιότητες στην ειδική διαχείριση.

Δ. Κουτσούμπας: Δεν θα αφήσουμε να περάσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής ζητώντας την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, παρευρέθηκε και μίλησε στους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τονίζοντας: «Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Αυτή η εγκληματική τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Μόλις μιλήσαμε μέσα στη Βουλή, συνεχίζουν οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να μιλάνε στην ολομέλεια. Θα είμαστε παρόντες μέχρι την ονομαστική ψηφοφορία το απόγευμα. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη».

«Λαϊκό Μέτωπο» στη Γαλλία: Μια παλιά, χρεοκοπημένη ιστορία

 

Πηγή φωτο: efsyn.gr



Ως παράδειγμα προς μίμηση προβάλλεται και στη χώρα μας η πολυκομματική συνεργασία που συγκροτήθηκε στη Γαλλία με τον τίτλο «Λαϊκό Μέτωπο», για να βάλει - όπως λένε - εμπόδια στην εκλογή ακροδεξιού πρωθυπουργού από το κόμμα της Λεπέν.

Πρόκειται για εκλογικό σχήμα που ανακοίνωσαν, λίγα 24ωρα μετά την προκήρυξη έκτακτων βουλευτικών εκλογών, πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν πρωτοστατήσει στην προώθηση άγριων αντιλαϊκών μέτρων από κυβερνητικές θέσεις, όπως το Σοσιαλιστικό Κόμμα (Parti Socialiste - PS), ή έχουν δοκιμαστεί στον εγκλωβισμό, στον αποπροσανατολισμό και στην εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, όπως η «Ανυπότακτη Γαλλία» (La France Insoumise - LFI) του Μελανσόν και το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας (Parti Communiste de France - PCF).

Η συνεργασία τους δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε φέρνει κάτι νέο. Τα «αντιδεξιά» και «αντιακροδεξιά» μέτωπα έχουν μεγάλη ιστορία στη Γαλλία, σε τοπικές, βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, με τελευταίο παράδειγμα τις βουλευτικές του 2022, όπου οι δυνάμεις αυτές είχαν συγκροτήσει τη NUPΕS (Nouvelle Union Populaire Ecologique et Sociale).

Οπως φάνηκε όμως όλα αυτά τα χρόνια - και όπως επιβεβαιώθηκε στις ευρωεκλογές - κάθε άλλο παρά «έφραξαν τον δρόμο στην ενίσχυση της ακροδεξιάς», όπως υποστηρίζουν ξανά οι πρωταγωνιστές της ότι είναι ικανοί να κάνουν.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Η καπιταλιστική βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων και του ξεριζωμού δεν είναι μονόδρομος


Πηγή: Associated Press

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σημαδεύεται από την ανείπωτη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και από τη συνέχιση του αιματηρού ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, σημαδεύεται από την επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την πυρετώδη πολεμική προετοιμασία και τη διόγκωση των εξοπλισμών από όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύγκρουσης.

Ο αριθμός των ξεριζωμένων σε όλο τον κόσμο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς το 2023 έφτασε στον αριθμό των 117,3 εκατ. και ήδη σήμερα υπολογίζεται πάνω από 120 εκατ. Το 40% περίπου είναι παιδιά. Κάθε χρόνο σημειώνεται νέο ρεκόρ.

Μη σου τύχει...


Πηγή: Eurokinissi

 

«Προειδοποιούμε: Γιατί, για άλλη μια χρονιά, οι παράγοντες που οδηγούν σε τεράστιες καταστροφές είναι εδώ, μπροστά μας. Και το ερώτημα είναι: Θα βρεθούμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές; Θα ζήσουμε ξανά τέτοιες μεγάλες καταστροφές; Θα δούμε ξανά να γίνονται στάχτη δάση, αγροτικές καλλιέργειες, λαϊκές περιουσίες;».

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν πριν από δυο μήνες, στην παρουσίαση της Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ, απαιτώντας έγκαιρα μέτρα για την αντιπυρική περίοδο.

Σήμερα, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο λαός όχι μόνο δεν κοιμάται ήσυχος και προστατευμένος από τις πυρκαγιές, αλλά τρέμει και το φυλλοκάρδι του, με τις απειλές κατά της περιουσίας του, του περιβάλλοντος, ακόμα και της ζωής του να διαγράφονται μεγαλύτερες από ποτέ.

Η κυβέρνηση, που λέει ότι «διάβασε» το μήνυμα των εκλογών ως «εντολή» να γίνει πιο «αποτελεσματική», δεν ανακοίνωσε ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης, ενώ οι πυρκαγιές σκάνε η μια μετά την άλλη!