Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Υψηλή εποπτεία


Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έλεγε τις προάλλες ότι οι ΗΠΑ έχουν «δύο βασικούς ΝΑΤΟικούς συμμάχους στην Ανατολική Μεσόγειο», την Ελλάδα και την Τουρκία, και πως κάνουν ό,τι μπορούν «για να εξασφαλίσουμε πως οι ΝΑΤΟικοί μας σύμμαχοι δεν θα έρθουν σε σύγκρουση». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ διαδραματίζουν «έναν εποικοδομητικό διαμεσολαβητικό ρόλο που ενθαρρύνει την επικοινωνία αλλά και την προσπάθεια για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει έδαφος για πολύ σκεπτικισμό και κυνισμό όσον αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» και ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν και τις δύο πλευρές». Μετά απ' αυτές τις δηλώσεις, και ο πλέον δύσπιστος αντιλαμβάνεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τα ΜΟΕ γίνονται με την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ. Και επομένως, η προσπάθεια της Τουρκίας να γίνει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τη διευθέτηση των «εκκρεμοτήτων» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, με όχημα τα ΜΟΕ, έχει την κάλυψη και του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα, εκθέτοντας σε κινδύνους τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για «ιστορικά βήματα» το επόμενο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προετοιμάζοντας το έδαφος και κάνοντας ευκολότερα τα πράγματα για την επόμενη κυβέρνηση...

Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με θέσεις που ζηλεύει η ακροδεξιά...


Σε μειοψηφική κυβέρνηση προσανατολίζεται το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, θεωρώντας δεδομένη τη στήριξή του από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα

Η πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών, Μέτε Φρεντέρικσεν
Η πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών, Μέτε Φρεντέρικσεν
 Αλλαγή στην κυβερνητική «σκυτάλη» σηματοδότησαν οι εθνικές εκλογές της Τετάρτης στη Δανία για τις 179 έδρες του Κοινοβουλίου, με τους σοσιαλδημοκράτες να αναδεικνύονται στην πρώτη θέση και την Μέτε Φρεντέρικσεν να είναι η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας. Από το 2015 στη Δανία συγκυβερνούσε το Φιλελεύθερο Κόμμα (Venstre) του απερχόμενου πρωθυπουργού, Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και την κοινοβουλευτική στήριξη του ευρωσκεπτικιστικού - εθνικιστικού Δανέζικου Λαϊκού Κόμματος.

Στη Δανία εναλλάσσονται στην κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια το «μπλε μπλοκ» με κορμό το Venstre (κεντροδεξιά και δεξιά κόμματα) και το «κόκκινο μπλοκ» με κορμό το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (σοσιαλδημοκρατικά και οικολογικά κόμματα).

Το «κόκκινο μπλοκ» συγκεντρώνει 91 έδρες και συγκεκριμένα: Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 25,9% και 48 έδρες, το Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα με 8,6% και 16 έδρες, το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα με 7,7% και 14 έδρες, η «Κόκκινη - Πράσινη Συμμαχία» με 6,9% και 13 έδρες.

Το «μπλε μπλοκ» συγκεντρώνει 75 έδρες. Συγκεκριμένα το Venstre, με 23,4% και 43 έδρες, το Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα με 8,7% και 16 έδρες, η Φιλελεύθερη Συμμαχία με 2,3% και 4 έδρες, το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με 6,6% και 12 έδρες.

Οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικότητα για μισθούς - Συμβάσεις


Στο συνολικότερο παραμύθι που εντείνει προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το παραμύθι της τάχα φιλολαϊκής διακυβέρνησης που «έδωσε μάχες» και υλοποίησε «θετικά μέτρα» για να «αντιστρέψει τον κοινωνικό όλεθρο που παρέλαβε», της διακυβέρνησης που έκανε «όσα θετικά πρόλαβε» και που τώρα «κινδυνεύουν» με τον ερχομό της ΝΔ, κεντρική θέση καταλαμβάνει η εξειδίκευση της απάτης για τα Εργασιακά.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας με αύξηση μισθών... ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και υποστήριξη των νέων», υποστηρίζει χαρακτηριστικά σε συνεντεύξεις της η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, επιχειρώντας - όπως και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη - να φιλοτεχνήσει το δήθεν φιλεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης, η οποία «ενίσχυσε τη θέση των εργαζομένων» και αντιμάχεται υποτίθεται τη «νεοφιλελεύθερη πολιτική» της ΝΔ που απειλεί να μας γυρίσει «πίσω στα μνημόνια».

Η πραγματικότητα βέβαια και στα Εργασιακά, τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, έρχονται να γκρεμίσουν και αυτό το παραμύθι, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε και βάθυνε την αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τσακαλώτος ή ΓΑΠ - Βρείτε τις διαφορές



Κάτι από τα παλιά μας θύμισε η άθλια παρέμβαση που έκανε την Παρασκευή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εις βάρος του ΚΚΕ με στόχο να καλύψει τις πομπές της κυβέρνησης του και να τονώσει το κάλπικο «αντιδεξιό» παιχνιδάκι της.

«Αν κερδίσει η ΝΔ θα είναι ένα ακόμα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνη του 2019.

«Μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της δεξιάς», ήταν η φράση που εκστόμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον Φλεβάρη του 2007.

Τις ομοιότητες τις ξέρουμε. Εξάλλου και οι δυο μιλούν καλύτερα τα αγγλικά και αμερικάνικα από τα ελληνικά... Τυχαίο; Δε νομίζουμε...

902gr

Ο γνωστός μας κ. Βαρουφάκης...


Eurokinissi
Η προβολή που πήρε το κόμμα του κ. Βαρουφάκη ΜΕΡΑ25 λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά ιδιαίτερα μετά, με δεδομένη την παρ' ολίγο εκλογή ευρωβουλευτή, συνοδεύεται με χαρακτηρισμούς «αντισυστημική δύναμη», «αλέκιαστη αριστερά», νέα εναλλακτική δύναμη κ.λπ.
 
Με αφορμή, λοιπόν, όλη αυτήν την παραφιλολογία και τον εξωραϊσμό που επιχειρείται προφανώς με σκοπό τη στήριξή του ως υποδοχέα δυσαρεστημένων ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαναθυμίζουμε τις υπηρεσίες του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος δεν μας είναι κάνας άγνωστος αλλά πολύ γνωστός ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την περίοδο Γενάρης - Αύγουστος 2015.

«Νονός»...
 
Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την περίοδο Γενάρης - Αύγουστος του 2015 είναι πρώτα απ' όλα γνωστός για τα βαφτίσια του. Επί ημερών του, η τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) έγινε «θεσμοί», τα μνημόνια μετονομάστηκαν σε «συμφωνία» και η επέκταση των μνημονίων «παράταση της δανειακής σύμβασης» κ.ά. Εβαλε, δηλαδή, πλάτη ώστε σιγά - σιγά να καταλαγιάσει η λαϊκή αντίθεση στα μνημόνια, που βεβαίως παρέμενε σε θολό πλαίσιο. Είναι χαρακτηριστικές οι εξής τοποθετήσεις του:

Τέλος ο τουρισμός στην Κούβα για Αμερικανούς πολίτες



Νέα περιοριστικά μέτρα κατά της δυνατότητας ταξιδιού στην Κούβα εξέδωσε η κυβέρνηση Τραμπ, που ισοδυναμούν με πρακτική απαγόρευση του τουρισμού στο νησί με αφετηρία τις ΗΠΑ.

Χάος προκλήθηκε την περασμένη Τρίτη, μετά την εντολή της κυβέρνησης Τραμπ σε κρουαζιερόπλοια με προορισμό την Κούβα πως μέσα σε μία ημέρα θα έπρεπε να απομακρυνθούν από τα λιμάνια της χώρας ή, αν βρίσκονταν εν πλω, να αλλάξουν τη ρότα τους. Περίπου 800.000 κρατήσεις επηρεάστηκαν από αυτή την απόφαση, σύμφωνα με Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας, και πολλές εταιρείες επιστρέφουν τα χρήματά τους στους τουρίστες ή δωρεάν ακύρωση της κρουαζιέρας, αν αυτή ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, καθώς θεωρητικά οι κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι και τις 5 Ιούνη μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΗ


ΚΚΕ ισχυρό - Η δύναμή σου την επόμενη μέρα


Το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη, αναφέρει: 

«ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη το ΚΚΕ σάς καλεί να αποφασίσετε με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, Η ΕΛΠΙΔΑ, Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ.

Με αισιοδοξία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, αν έχουμε δίπλα μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.