Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μαζική, με παλμό και μαχητικότητα ήταν η συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Εύοσμου με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία έκλεισε η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, γέμισαν την πλατεία διατρανώνοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις τους ενάντια στη ρύπανση και την ενεργειακή φτώχεια, μείζονα προβλήματα για την περιοχή. Ενάντια στους σχεδιασμούς να πληρώσουν ξανά και τη νέα κρίση, έχοντας ακόμα στις πλάτες τους τις βαριές συνέπειες της προηγούμενης.

Με συνθήματα όπως «Φτάνει πια, πληρώσαμε πολλά, να πληρώσουν τώρα τα αφεντικά» και «Κανένας φόβος καμία υποταγή, εμπρός λαέ για την ανατροπή» εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις σημαίες του αγώνα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ, η Θεανώ Καπέτη μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του Κόμματος Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης.

Στο τέλος της ομιλίας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δέχτηκε από τον σύντροφο Θ. Σολομωνίδη ένα μαρμάρινο  σφυροδρέπανο. 

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

Τουριστικός νεοραγιαδισμός



Μια σημαντική, αν όχι η κύρια στόχευση, αυτής της (λαο)γραφικής παράστασης που δόθηκε σε κεντρικά και περιφερειακά αεροδρόμια ανά την επικράτεια ήταν να πειστεί το εσωτερικό κοινό ότι πράγματι πήρε μπρος η περίφημη “επανεκκίνηση του τουρισμού” που η κυβέρνηση διαφημίζει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες

Θυμάστε την τελευταία φορά που κλείσατε διακοπές κάπου επειδή υποδέχτηκαν το αεροπλάνο σας με πίδακες νερού κατά την προσγείωση και σας προϋπάντησαν λυράρηδες με μάσκα στο πηγούνι;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
 
 
Το ΚΚΕ καλεί σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.
 
Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο «μπαίνει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων», δεν είναι παρά ένα άθλιο «προπέτασμα καπνού». Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. 
Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στα Μέσα Μεταφοράς, την αναδουλειά στα εμπορομάγαζα δεν φταίνε οι συγκεντρώσεις, αλλά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που αυξάνει τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις - με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα - για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Το νομοθετικό αυτό τερατούργημα κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη, αφού προβλέπεται η δημιουργία «Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αντιμετώπιση της «ιδεολογίας της βίας», «την πρόληψη των διαφόρων μορφών και εκφάνσεων της βίας, όπως ιδίως η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός, η ενδοοικογενειακή και η έμφυλη βία κ.λπ.». Συνειδητά δηλαδή «τσουβαλιάζεται» ο ριζοσπαστισμός και η πολιτική εναντίωσης στη δικτατορία του κεφαλαίου με υπαρκτές μορφές βίας (όπως η ενδοοικογενειακή, ενδοσχολική βία κ.λπ.).

Tη στείρωση ανέργων γιατί φέρνουν στον κόσμο “παιδιά χαμηλής ποιότητας” για τα επιδόματα ζητά κυβερνητική βουλευτής στην Ουκρανία



Στη συνέχεια, η βουλευτής έπλεξε το εγκώμιο της Μάργκαρετ Θάτσερ για το σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους ανέργους, αλλά και τις πρακτικές ευγονικής του πρώην πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης.

Την πρωτοκαθεδρία της ως έδρα του διεθνούς φασισμού επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά η ουκρανική κυβέρνηση, όπου ανοιχτά νεοναζιστικές αντιλήψεις περί ευγονικής προπαγανδίζονται στο κοινοβούλιο της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Γκαλίνα Τρετιακόβα, από το κόμμα του πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Ζελένσκι (που προβαλλόταν μάλιστα κι ως “εναλλακτικός” πριν την εκλογή του στα δυτικά ΜΜΕ), μιλώντας σε σεμινάριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου, καταφέρθηκε κατά των φτωχών, που “τρώνε” τα επιδόματα χωρίς να φροντίζουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους να είναι “χαμηλής ποιότητας”:

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ



Για άλλη μια φορά σκάνδαλα ή σκευωρίες, εξαρτάται η οπτική θέασης, στο προσκήνιο. Ηχητικά ντοκουμέντα με συνομιλίες υπουργού της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία για εξυπηρετήσεις, αναφορά υπουργών νυν και πρώην σε έγγραφα του FBI  σχετικά με χρηματοδοτήσεις από τη NOVARTIS, χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης σε μέσα ενημέρωσης με άδηλα κριτήρια και ποσά. 
 
         Και για άλλη μια φορά επικέντρωση του ενδιαφέροντος στην ανησυχία για τη διαφθορά, καθώς ένας τεράστιος αριθμός πολιτικών και επιχειρηματιών εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις. Παρά τη μακρά ιστορία της, δεν υπάρχει κανένας ενιαία κοινώς αποδεκτός ορισμός της διαφθοράς. Σε μια ευρεία ερμηνεία η διαφθορά θεωρείται πως συνίσταται στην αποκόμιση οφέλους από την εξουσία έναντι των άλλων με ηθικά απαράδεκτους τρόπους. Και επιμένουμε στην καταδίκη  για τη διαφθορά, ένα είδος κοινωνικού καρκίνου, σταματώντας εδώ, με τα ηθικά κριτήρια να διαφοροποιούνται, χωρίς να κατανοούμε λογικά το πρόβλημα και να αναζητήσουμε τις ρίζες του. Δεν συνδέουμε την ανάπτυξη της διαφθοράς με το οικονομικό σύστημα που την εκτρέφει, τον καπιταλισμό, ο οποίος έχει μετατρέψει την απόκτηση του χρήματος σε αληθινό θεό του.

Καμπανάκι κινδύνου για τα ναρκωτικά



Το 2019, ο ένας στους δύο (50,8%) 16χρονους μαθητές στην Ελλάδα θεωρούσε «ακίνδυνη» τη δοκιμή κάνναβης, όταν το 2006 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 3,7%. Πριν από ένα χρόνο, ένας στους 12 (το 8,2%) 16χρονους μαθητές στην Ελλάδα είχε κάνει χρήση κάνναβης έστω και μία φορά σε όλη του τη ζωή. Τα στοιχεία αυτά, που παρουσιάστηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών (26/6), είναι μερικά απ' όσα καταγράφει η πανελλήνια έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ) στον μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών. Η έρευνα διενεργήθηκε την άνοιξη του 2019, σε πανελλήνιο αντιπροσωπευτικό δείγμα 17.733 μαθητών ηλικίας 16-18, εκ των οποίων οι 5.988 ήταν 16χρονοι. Η επιλογή της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας σχετίζεται με το γεγονός ότι περιλαμβάνεται στη μέση εφηβική περίοδο, η οποία συνοδεύεται από μία σειρά σημαντικών βιολογικών, διαπροσωπικών και ψυχοκοινωνικών μεταβολών στη ζωή του εφήβου. Αποτελεί έτσι την πλέον ευαίσθητη περίοδο της ανάπτυξης, στη διάρκεια της οποίας παρατηρούνται, μεταξύ άλλων, συμπεριφορές οι οποίες ενδέχεται κάτω από προϋποθέσεις να εκθέσουν τον έφηβο σε αυξημένο κίνδυνο, όπως με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Με τους όρους τους


  Πηγή: Associated Press

Οι χτεσινές μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού, πως η κυβέρνηση έχει «οργανωμένο σχέδιο» υποδοχής των τουριστών «χωρίς καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας», αλλά και ετοιμότητα «εφόσον χρειαστεί να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας», προκαλούν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Είναι άλλωστε κοινό μυστικό πως το σημερινό «άνοιγμα» του Τουρισμού και των αεροπορικών μεταφορών γίνεται με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και με τους όρους που επιβάλλουν μεγαλοξενοδόχοι, «tour operators» και μεταφορικές εταιρείες, δημιουργώντας έτσι δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία και κινδύνους στους κατοίκους των τουριστικών περιοχών, στους εργαζόμενους σε Τουρισμό - Επισιτισμό, αλλά και στους ίδιους τους επισκέπτες.