Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Πράκτωρ ΘΟΥ-ΤΖΟΥ

 

 

Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις προχώρησε το γνωστό φασιστοειδές που ακούει στο όνομα Θάνος Τζήμερος. Ο περιφερειακός σύμβουλος ανήρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς αποκαλυπτική φωτογραφία με τον εκλεγμένο, κομμουνιστή περιφερειακό σύμβουλο Στέλιο Μπενετάτο να κάνει αφισοκόλληση! Καλά διαβάσατε. Μάλιστα για να πάρει και τα credits της ρουφιανιάς συνοδεύει τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της αφισοκόλλησης με το εξής βαρύγδουπο κείμενο «ΕΠ ΑΥΤΟΦΩΡΩ. Ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Μπενετάτος, μέλος του ΚΚΕ, πρωτοστατεί σε παράνομη αφισοκόλληση. Είναι αδίκημα το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως. Θέτω αυτές τις φωτογραφίες στη διάθεση του εισαγγελέα για να ενεργήσει τα νόμιμα».

Βρήκαμε λίγο χρόνο και θα ασχοληθούμε κάνοντας τα εξής τρία σχόλια:

Το ευρωατλαντικό «tour» του Ζελένσκι συνεχίζεται...

 

Από την ομιλία του Β. Ζελένσκι στην Γερμανική βουλή 
Από την ομιλία του Β. Ζελένσκι στην Γερμανική βουλή

 

Όσοι με αφορμή την πρόσκληση στον Ζελένσκι από την κυβέρνηση, να μιλήσει στην ελληνική Βουλή, ανακαλύπτουν «ελληνικά παράδοξα» στην αρνητική στάση του ΚΚΕ, μάλλον δεν άκουσαν ότι το «έθιμο» που προσπαθεί να καθιερώσει τις τελευταίες μέρες ο ευρωατλαντισμός, γυροφέρνοντας τον Ουκρανό Πρόεδρο από Κοινοβούλιο σε Κοινοβούλιο, δεν έχει την ίδια αποδοχή σε όλο τον κόσμο και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Όχι από τίποτα «απροσάρμοστους κομμουνιστές», αλλά από αστικά κόμματα και δυνάμεις, σε χώρες που δεν τις λες και αντιΝΑΤΟικές. Για παράδειγμα, στην Αυστρία, η πρόσκληση Ζελένσκι από το φιλελεύθερο κόμμα NEOS να μιλήσει στη Βουλή «σκόνταψε» στις αντιδράσεις άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, που επικαλέστηκαν την ουδετερότητα της Αυστρίας, αλλά και το γεγονός ότι ο Ζελένσκι, με την ομιλία του, θα μεταφέρει την εικόνα «μόνο από τη μία πλευρά». Τελικά, η ομιλία δεν έγινε ποτέ...

Οι «δημοκράτες» ΝΑΤΟικοί, ο αντικομμουνιστικός παροξυσμός και οι «απόντες»

 

«Αφρισαν» πάλι χτες οι «μεγάλες πένες» των αστικών εφημερίδων για τη στάση του ΚΚΕ στην πρόσκληση Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή, επειδή χαλάει τη ΝΑΤΟική σούπα του... «φωτός που παλεύει με το σκοτάδι». Είναι φανερό ότι όσο θα βρίσκει δυσκολίες η ΝΑΤΟική προπαγάνδα, η προσπάθεια να διαλέξει ο λαός με το στανιό στρατόπεδο ληστών, να στοιχηθεί με την «εθνική» γραμμή της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τόσο θα κλιμακώνεται και ο αντικομμουνισμός, περνώντας πλέον στη φάση του παροξυσμού.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο Κανέλλης των «Νέων», ο οποίος στο χτεσινό του αντικομμουνιστικό παραλήρημα λέει ότι τα περί αντιδραστικής κυβέρνησης Ζελένσκι είναι «φράση τυπικά κουκουέδικη, ενός εχθρικού προς τη δημοκρατία κόμματος που παριστάνει το προοδευτικό και έχει κατά κόρον στηρίξει αυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα».

* * *

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το ΚΚΕ δεν έχει στηρίξει ποτέ την «πρόοδο» και «δημοκρατία» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών: Ούτε όταν την «εξήγαγαν» με βόμβες στη Γιουγκοσλαβία, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία και όπου αλλού. Ούτε σήμερα, στα τραπέζια όπου κάθονται με τους συμμάχους τους, τύπου Ισραήλ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σαουδικής Αραβίας και λοιπών ...δημοκρατικών δυνάμεων. Αλλά ούτε και όταν «τάιζαν με το μπιμπερό» την αστική δημοκρατία στη Ρωσία, μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση. Ούτε βέβαια πανηγύριζε το ΚΚΕ, όπως εκείνοι στις φυλλάδες τους, όταν τον περασμένο Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός συναντιόταν με τον «δικτάτορα Πούτιν» (τόση... άβυσσος τους χωρίζει).

Γεωπολιτικό καθήκον


Καθώς η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε όλα τα μέτωπα και σε όλους τους τομείς, γίνεται πιο εμφανές και το πραγματικό περιεχόμενο των περιβόητων «πράσινων» μπίζνες. Οι «σάλτσες» περί «προστασίας του περιβάλλοντος» περνούν σε δεύτερο πλάνο και στο προσκήνιο έρχεται ο λυσσαλέος καπιταλιστικός ανταγωνισμός γύρω από τα ζητήματα της Ενέργειας, ως κομβικό στοιχείο της συνολικής ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε η (Πράσινη) υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, μιλώντας σε ημερίδα στο Βερολίνο για την «ενεργειακή μετάβαση»: «Η πολιτική για το κλίμα είναι το γεωπολιτικό καθήκον της εποχής μας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «θα μετατοπίσει τη διεθνή ισορροπία δυνάμεων». Με άλλα λόγια, για τη γεωπολιτική ισχυροποίηση των ΗΠΑ και της ΕΕ, για να ενισχυθεί η θέση των μονοπωλίων τους έναντι των ανταγωνιστών τους, και όχι για «το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη», προωθούνται οι «πράσινες» μπίζνες, που δίνουν κερδοφόρα διέξοδο σε συσσωρευμένα κεφάλαια, στο πλαίσιο και του σχεδίου «απεξάρτησης» από το ρώσικο αέριο, που επιταχύνεται στη σκιά του πολέμου. Μόνο που τον λογαριασμό αυτού του... «γεωπολιτικού καθήκοντος» τον πληρώνουν οι λαοί, με πολέμους όπως αυτός που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, με κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης, με ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με «απογείωση» των τιμών στα καύσιμα και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης...

Ολίγον ... έκθεση

 

  Πηγή: Associated Press

 

«Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στον πόλεμο της Ουκρανίας, ούτε η ίδια ούτε οι υπερεθνικές ολοκληρώσεις, ΕΕ και ΝΑΤΟ, στις οποίες μετέχει», μας ενημερώνει από την «Αυγή» ο Γ. Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος βλέπει μόνο μια «υπερέκθεση της Ελλάδας» με ευθύνη της κυβέρνησης.

Προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι 140.000 ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην Ανατ. Ευρώπη περιμένουν όλοι τη σειρά τους για μια ...δροσιστική βουτιά στη Μαύρη Θάλασσα. Όσο για τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα που σηκώνονται από τη Σούδα και πετάνε επί ώρες στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, δεν εκτελούν παρά πτήσεις ρουτίνας, για να μην πλήττουν οι πιλότοι τους στο έδαφος.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του (VIDEO)

 

 
 

30 Μαρτίου 1952 - 30 Μαρτίου 2022. 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

«Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω» (Ν. Μπελογιάννης).

Το ΚΚΕ γεννά επαναστάτες, οργανωτές της πάλης του λαού για το δίκιο, για το σοσιαλισμό.

4/1952 Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ


«Ο Μπελογιάννης ζει μέσα στις καρδιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων»

 

Οι δήμιοι Πλαστήρας - Βενιζέλος, εκτελώντας την ανθρωποφαγική διαταγή του Πιουριφόι, προχώρησαν στο έγκλημα. Σήμερα στις 4 το πρωί εκτέλεσαν στο Γουδί, τον μεγάλο ήρωα του λαού της Ελλάδας και της παγκόσμιας στρατιάς της ειρήνης, τον σύντροφο Ν. Μπελογιάννη. Στο πρόσωπο του Μπελογιάννη, το ΚΚΕ και ο λαός της Ελλάδας έχασε έναν από τους ηγέτες του και η φιλειρηνική ανθρωπότητα έναν αητό αήττητο σημαιοφόρο της. (...)

Σαν γνήσιοι γκάγκστερς άρπαξαν τον Μπελογιάννη από το κελί των μελλοθανάτων των φυλακών Καλλιθέας στις 3 μετά τα μεσάνυχτα και πριν ανατείλει ο ήλιος, όπως ορίζει ο νόμος τους, τον εκτέλεσαν χρησιμοποιώντας για φως τους προβολείς των αυτοκινήτων. Εκτέλεσαν κρυφά, στα σκοτεινά, το δολοφονικό τους έργο, γιατί έτρεμαν οι άνανδροι την παλλαϊκή οργή του λαού της Ελλάδας και των εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων καλής θέλησης σ' όλο τον κόσμο. (...)

Σήμερα στις 4 η ώρα έπαψε να χτυπάει η φλογερή καρδιά ενός μεγάλου αγωνιστή του λαού της Ελλάδας και της φιλειρηνικής ανθρωπότητας. Εδωσε όλες τις δυνάμεις του και την ίδια τη ζωή του, για την απελευθέρωση της Ελλάδας, για τη νίκη των δυνάμεων της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού σ' όλο τον κόσμο. (...) Ο Μπελογιάννης όμως ζει μέσα στις καρδιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Μπελογιάννης πέρασε στο πάνθεο των μεγάλων ηρώων της προοδευτικής ανθρωπότητας. Η αντρεία πάλη του και μέσα στο μοναρχοφασιστικό στρατοδικείο και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο στην πάλη τους για την υπεράσπιση της ειρήνης, για ένα καλύτερο μέλλον. (...)

30/3/52

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο άλλος πόλεμος...

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Εφτά εργάτες έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς, μέσα σε οχτώ μόλις μέρες. Χτες, άλλοι δύο προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών από τον πόλεμο διαρκείας που έχει κηρύξει η εργοδοσία στους εργαζόμενους για τα κέρδη της, με τις πλάτες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Τα απανωτά περιστατικά της τελευταίας βδομάδας σημαίνουν συναγερμό. Ο θύτης είναι γνωστός. Είναι το κυνήγι του κέρδους, το μοναδικό κίνητρο που αναγνωρίζει η εργοδοσία. Είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, με φυσικό επακόλουθο την αύξηση των κινδύνων για «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, πολλά απ' αυτά θανατηφόρα.

Οι εργαζόμενοι παίζουν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα για το μεροκάματο, ενώ σήμερα υπάρχουν νέες σύγχρονες δυνατότητες πρόληψης των επαγγελματικών κινδύνων και μέσα που μπορούν να προβλέψουν με κάθε λεπτομέρεια τι μπορεί να πάει στραβά. Δυνατότητες που συνθλίβονται από τους ίδιους τους σιδερένιους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας.