Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ακριβή μου πανδημία


Λογαριασμός 1,1 εκ. δολαρίων για νοσηλεία σε 70χρονο επιζήσαντα κορονοϊου

Τα καλά του σχεδόν καθολικά ιδιωτικού συστήματος υγείας φέρνει με τον πιο επείγοντα τρόπο στο φως η πανδημία, καθώς τα νοσοκομεία – επιχειρήσεις μυρίζονται ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη, οδηγώντας τις – συνήθεις και προ κορονοϊού υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και υπηρεσιών – σε νέα, δυσθεώρητα ύψη.

Δεν πίστευε στα μάτια του ο 70χρονος Μάικλ Φλορ από το Σιάτλ, όταν έλαβε πριν λίγες μέρες το λογαριασμό για τη δίμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο άντρας, που ονομάστηκε “παιδί – θαύμα” από τους γιατρούς του, έδωσε μάχη 62 ημερών με την ασθένεια, κατορθώνοντας να βγει νικητής ενάντια στις δυσοίωνες προβλέψεις. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Φλορ ένιωθε τόσο άσχημα που ζήτησε από νοσοκόμα να τον βοηθήσει να καλέσει τους δικούς του στο τηλέφωνο για να τους αποχαιρετήσει.

Ο «Μεγάλος Περίπατος» εξελίσσεται σε «Μεγάλη Ταλαιπωρία» για εργαζόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους της Αθήνας



Για τη σημερινή ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: 


«Ο "Μεγάλος Περίπατος" της Αθήνας εξελίσσεται σε "Μεγάλη Ταλαιπωρία" για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς οι συγκοινωνιακές παρεμβάσεις που ξεκίνησαν από την προηγούμενη βδομάδα και εντάθηκαν από χθες με τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος οδήγησαν σε πρωτοφανή κίνηση στο Κέντρο. Αυτή η κίνηση επηρεάζει κατοίκους και διερχόμενους, ενώ εξαπλώνεται και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πειραιώς, τη Συγγρού, την Πατησίων, την Αχαρνών και αλλού, ακόμη και σε στενά.

Πανυγειοινομική απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 16 Ιούνη 2020, στις 11:00 π. μ., έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ    «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com     -----     e-mail: suntax.ika@gmail.com

     
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», με απόφαση της Διοίκησής του στηρίζει τους αγώνες των υγειονομικών και καλεί τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης  να συμμετέχουν μαζικά στην πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση  την Τρίτη 16 Ιούνη 2020 στις 11:00 το πρωί, έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ), (απέναντι από το ΙΚΑ Αριστοτέλους). 
Η πανδημία του Covid-19 αποκάλυψε με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις όλων των βαθμίδων Υγείας, σε εξοπλισμό, μέσα και προσωπικό, ελλείψεις τις οποίες ανέδειξε και το συνταξιουχικό κίνημα με δεκάδες κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και για τις οποίες διαμόρφωσε αντίστοιχα αιτήματα και διεκδίκησε την υλοποίησή τους.

Το βιτριόλι της επικοινωνίας



Χρειαζόμαστε επειγόντως νέες αμυντικές θωρακίσεις, που παρότι μοιάζουν και πλασάρονται σχεδόν αποκλειστικά ότι αφορούν στην επικοινωνία, είναι βαθύτατα και πρωτίστως βαθιές πολιτικές ανακατατάξεις, που απειλούν ταυτόχρονα και πυλώνες λειτουργίας του παρελθόντος και ευφάνταστους δρόμους λαϊκής έκφρασης του μέλλοντος. 

Μπορεί την κοινή γνώμη, στις ευάλωτες συνθήκες της απότομης εξάτμισης του συσσωρευμένου, λόγω εγκλεισμού, θυμικού, να μαγνήτισε μιντιακά κι εκβιαστικά το βιτριόλι, ως τρομακτική εξαίρεση του ιογενούς μας ψευτοπαραδείσου, λειτούργησε όμως παρελκυστικά στην απόκρυψη ενός άλλου βιτριολιού απ’ το οποίο πρέπει να φυλαχτούμε.

Χρειαζόμαστε επειγόντως νέες αμυντικές θωρακίσεις, που παρότι μοιάζουν και πλασάρονται σχεδόν αποκλειστικά ότι αφορούν στην επικοινωνία, είναι βαθύτατα και πρωτίστως βαθιές πολιτικές ανακατατάξεις, που απειλούν ταυτόχρονα και πυλώνες λειτουργίας του παρελθόντος και ευφάνταστους δρόμους λαϊκής έκφρασης του μέλλοντος. Εδώ το μεγαλύτερο ρόλο μπορεί κι οφείλει να τον παίξει ο σάκος του μποξ, που είναι ο κοινός νους και η κοινή εμπειρία του λεγόμενου μέσου ανθρώπου, από μια σκοπιά όμως, που αυτό το «μέσος άνθρωπος» στην πραγματικότητα κρύβει τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων.