Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κοιτάξτε γύρω! Θα μας χρειαστούν για αυτούς που πρέπει οι χειροπέδες

Όχι ο Παύλος δεν τις κρύβει τις χειροπέδες. Διότι δεν ντροπιάζουν αυτόν, αλλά τους μικρόνοες που τις παράγγειλαν ως επιτομή της χουντικής απαγόρευσης της διαδήλωσης ενάντια στην παράτα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Θυμηθείτε τον Παπαγεωργόπουλο, τον Τζοχατζόπουλο, τον Λιάπη, τον Μιχολολιάκο, πως χρησιμοποιούσαν τον χαρτοφύλακα ή το ακριβό σακκάκι για να κρύψουν τη ντροπή τους, όταν οι δικοί τους τους παρέδιδαν στο πύρ το εξώτερο, για να κορεστεί η λαϊκή οργή.
Έχει και άλλο ''ελάττωμα'' ο Παύλος Αντωνόπουλος: Ένα πλατύ, ήρεμο, ζεστό χαμόγελο, που ξέρει να απλώνει συντροφικότητα τριγύρω στους ανθρώπους του κόσμου του, των ίδιων αγωνιών και αγώνων, αλλά και να περιγελά με φυσικό και απλό τρόπο όσους επιμένουν να θέλουν να συλλάβουν τον άνεμο και να φυλακίσουν την ελεύθερη σκέψη.
Σήμερα 9/1/14 στις 11.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αυτό το χαμόγελο, θα υπερασπίσει τον ίδιο, θα θάψει τη ντυμένη με στολή γελοιότητα και θα μοιράσει χαρά στους συντρόφους του.
Οι χειροπέδες θα βγούν από τα χέρια του Παύλου.
Ας τις κρατήσουμε.
Θα χρειαστούν.
Κοιτάξτε γύρω!
Διαβάστε την είδηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα εντάλματα σύλληψης.
Πως βρωμάνε όλοι τους, αστοί πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι-υπηρέτες!
πηγή:respentza.blogspot

Ντιέγκο Γκαρσία - Το νησί φάντασμα. Η ιστορία της "εξαφάνισης" των κατοίκων του Τσάγος

Λίγοι θα μπορούσαν να σας κατηγορήσουν για άγνοια αν ποτέ δεν έχετε ακούσει για το Ντιέγκο Γκαρσία. Μία από τις πιο σκοτεινές περιοχές του πλανήτη.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει  αυτό το 17 τετραγωνικών μιλίων γης από κοράλλια και άμμο στη μέση του Ινδικού Ωκεανού ως ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια ακίνητης περιουσίας στη Γη.

Ένα βρετανικό έδαφος LEASING στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Πορτογάλοι εξερεύνησαν το Ντιέγκο Γκαρσία (όνομα πορτογάλου πλοηγού) το 1500. Μεταξύ 1814 και 1965 ήταν μια περιοχή του Μαυρίκιου . Στη συνέχεια αποτέλεσε τμήμα του Αρχιπελάγους Τσάγκος, που ανήκε στο νεοσύστατο Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού . Το 1970, το νησί ήταν μισθωμένο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αναπτύχθηκε ως κοινή στρατιωτική βάση, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ, για τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα αλλά και σαν σταθμός υποστήριξης της αεροπορίας και του ναυτικού των δυο σύμμαχων, κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.

Diego Garcia

Ευρω-Νταχάου!

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Ο Ερυθρός Σταυρός, με βάση στοιχεία τα οποία του υπέβαλαν 22 από τις εθνικές επιτροπές του στην Ευρώπη, κατέγραψε ότι χορηγείται επισιτιστική βοήθεια σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ένας αριθμός κατά 75% αυξημένος σε σύγκριση με την περίοδο τρία χρόνια πριν. Αυτή είναι η Ευρώπη που, κατά την χτεσινή ομιλία του κ.Σαμαρά,   «αφήνει πίσω της κρίση»…

   Μετά τις υπέροχες κυβερνητικές φιέστες για την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ (τέτοιες γιορτές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες υπέρλαμπρες τελετές που διενεργούνταν στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας) ας επιστρέψουμε στην πραγματική ζωή.
   Σε αυτήν, στην πραγματική ζωή, οι χτεσινές φιέστες θα μπορούσαν να εκληφθούν ακόμα και ως ετεροχρονισμένο δοξαστικό υπέρ της τρόικας και των Μνημονίων. Γιατί, ας μην το ξεχνάμε: Τα 2/3 της λαομίσητης τρόικας, είναι «made in ΕU»: Είναι Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…
   Στην πραγματική ζωή, λοιπόν, η ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με τα φληναφήματα περί της λέσχης των «ισότιμων εταίρων». Αντίθετα, μέσα στην ΕΕ εκείνο που ευδοκιμεί νομοτελειακά είναι η ανισομετρία και οι αντιθέσεις. Προϊόν αυτής της ανισομετρίας είναι και το γεγονός, για παράδειγμα, ότι:
  • Την εποχή (περίοδος 2000 – 2012) των ελλειμμάτων για την Ελλάδα, το συνολικό πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας ήταν 1,28 τρισ. ευρώ, της Ολλανδίας 473 δισ. ευρώ, της Αυστρίας 80 δισ. ευρώ, της Σουηδίας 271 δισ. ευρώ, της Φινλανδίας 96 δισ. ευρώ. «Τα ελλείμματα της Ελλάδας είναι τα πλεονάσματα της Γερμανίας» που έλεγε και η κυρία Λαγκάρντ…
   Η ΕΕ δεν υπήρξε ποτέ παράγοντας άμβλυνσης των ανισοτήτων, αλλά πεδίο όπου βασιλεύει ο νόμος που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις ηγέτιδες και πλούσιες Γερμανία και Γαλλία:
  • Πάνω από 5,5 εκατομμύρια Γερμανοί κατρακύλησαν τα τελευταία χρόνια από την λεγόμενη μεσαία τάξη στους χαμηλόμισθους. Εκείνοι που ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία δεν ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες… Οσο για τη Γαλλία των 3 εκατομμυρίων ανέργων η οργάνωση «Les Restos du Coeur» ανακοίνωσε ότι πέρσι  960.000 άνθρωποι στήθηκαν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν γεύματα ενώ φέτος τα σισίτια που προγραμματίζονται αφορούν σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους…
   Η ΕΕ δεν υπήρξε ποτέ η «Ευρώπη των εργαζομένων». Ήταν είναι και θα είναι μια διακρατική ένωση των μεγαλύτερων μονοπωλίων της Ευρώπης για την ανακατανομή της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς, των πηγών πρώτων υλών και των σφαιρών εξαγωγής κεφαλαίου. Για τη μεγαλύτερη διείσδυσή τους στην οικονομία των πιο αδύναμων συνεταίρων τους και την αρπαγή του εθνικού τους πλούτου. Μια ένωση για την εντατικότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σε αυτήν, στην πραγματική ΕΕ:
  • Πάνω από 43 εκατ. Ευρωπαίοι ζουν στα όρια της πείνας και 120 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν τον διαρκή κίνδυνο να  περιπέσουν σε κατάσταση ένδειας  (στοιχεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου). Σε χώρες όπως η Λετονία, που πριν λίγες μέρες εντάχθηκε στο κλαμπ της Ευρωζώνης, η χορηγούμενη επισιτιστική βοήθεια υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια. Στην Ιταλία 8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στις χώρες της πραγματικής ΕΕ, όπως, για παράδειγμα, στη Βρετανία (που σημειωτέον ούτε ευρώ έχει, ούτε Μνημόνιο…), επανακάμπτουν ασθένειες εξαφανισμένες από τη δεκαετία του ’50, όπως η ραχίτιδα, που μαστίζει τον παιδικό πληθυσμό ως αποτέλεσμα της πείνας και της κακής διατροφής για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Στην Βρετανία των 5 εκατομμυρίων πενήτων, όπου ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ στοίχισε 60 εκατομμύρια ευρώ, η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αναγκάστηκε να σχεδιάσει τη διανομή αυτό το χειμώνα επισιτιστική βοήθεια σε πανεθνικό επίπεδο, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου…
   Η ΕΕ δεν υπήρξε ποτέ αρωγός της «ανάπτυξης» σε όφελος των λαών. Είτε πρόκειται για τους λαούς των χωρών του Νότου, είτε πρόκειται για τους λαούς των κρατών – ατμομηχανή της ΕΕ. Σήμερα, στην πραγματική ΕΕ:
  • Πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι και μάλιστα τα 20 εκατομμύρια από αυτούς βρίσκονται στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης (στοιχεία της Eurostat). Ανάμεσα στα στοιχεία που καταγράφονται στην έκθεση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού διαβάζουμε: Στη Γαλλία, 350.000 άτομα έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2008-2011. Στις χώρες της Βαλτικής και στην Ουγγαρία, το 13% του πληθυσμού μετανάστευσε για να βρει δουλειά. Στη Γερμανία – των πλεονασμάτων - το ένα τέταρτο των εργαζομένων είναι χαμηλόμισθοι . Πάνω από 7 εκατομμύρια Γερμανοί ζουν με μισθό 400 ευρώ το μήνα. Πάνω από το 15% του γερμανικού πληθυσμού διαβιεί σε συνθήκες κάτω του ορίου της φτώχειας…

Ξηρό - φαγία!


Νόμιζα οτι η νηστεία κρατά 40 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά τελικά, όπως αποδεικνύει το τσίρκουλο των δελτίων παραειδήσεων, η Ξηρό - φαγία ξεκινά μετά τα Φώτα!
 
Εσύ δεν το ήξερες, αλλά στο είπαν από την τιβί, οτι άλλη καούρα δεν είχες όοοooλον αυτό τον καιρό, παρά αν παίρνει άδειες ο Χριστόδουλος Ξηρός. Το χάραμα που τρέχεις να πιάσεις στασίδι στις ουρές της ΔΕΗ για διακανονισμό, για να σου αφαιρέσουν το χαράτσι, για να σου επανασυνδέσουν το ρεύμα, ένα πράγμα σκέφτεσαι: άραγε πόσες άδειες πήρε ο Χριστόδουλος Ξηρός τους τελευταίους 17 μήνες;
 
Την επομένη, που ξεκινάς αχάραγα για την άλλη ουρά, της εφορίας, για να δεις τι θ' απογίνει με τα χρέη σου, πάλι ένα πράγμα στριφογυρίζει στο μυαλό σου; Άραγε θα επιστρέψει εγκαίρως από την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός ή θα κινδυνεύσουμε και πάλι όλοι μας από την εγχώρια τρομοκρατία; Μπρρρρρρρρ!
 
Ύστερα, κατά το μεσημεράκι στο σούπερ μάρκετ, την ώρα που μετράς τα ψιλά αν σου βγαίνουν να πάρεις και τη φέτα, ή να φάτε τη σπανακόπιτα νηστίσιμη, να σου μπροστά σου ο Χριστόδουλος Ξηρός, όχι δηλαδή ο ίδιος αυτοπροσώπως, αλλά μέσα στο κεφάλι  σου: θα προλάβω να μαζέψω 5-6 ευρώ ν' αγοράσω το τυρί τη φέτα για αύριο ή θα βρεθώ κατά μεσής καμιάς τρομοκρατικής ενέργειας του Ξηρού σε σούπερ μάρκετ και θα απαλλοτριώσει όλα τα τυριά κι εμείς πώς θα το φάμε μετά το μπριάμι; Ξηροσφύρι;
 
Φάε Ξηρό τώρα να χορτάσεις. Κι ας είναι σήμερα η επέτειος της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα, κι ας ζει και βασιλεύει ο δολοφόνος του Γιάννης Καλαμπόκας, ο πρώιμος χρυσαυγίτης της χρυσής ΟΝΝΕΔ των 90's, κι ας είχε καταδικαστεί μετά από αλλεπάλληλα μαγειρέματα και δίκες σε ισόβια, κι ας "καθάρισε" όμως με 7 χρονάκια, κι ας μην  διαγράφτηκε ποτέ από τη νουδούλα, κι ας έβγαζαν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων τότε οι οννεδίτες οτι το παιδί τους το υποστηρίζουν μέχρι τέλους. Εσύ τώρα φάε Ξηρό ... και άγιος ο Θεός...
 
Κι ας έχεις υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη, κι ας καταγγέλλουν οι γιατροί των κοινωνικών ιατρείων ως δολοφονίες το θάνατο ασθενών, ασθενών σε τελευταίο στάδιο που μένουν έξω από τα υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, ασθενείς ανασφάλιστοι, ασθενείς άποροι, φτωχοί, χωρίς τα μέσα για ιδιωτική νοσηλεία.
 
Κι ας περνάνε στα ψιλά οι χιλιάδες αυτοχειρίες, στα αζήτητα των κεντρικών δελτίων παραειδήσεων, αυτών που θυμήθηκαν τον Ξηρό και τα έπνιξε το άδικο! Φάε τώρα Ξηρό ... και καλή χώνεψη!