Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Αυτό δεν είναι «σεσημασμένο»;








Αυτό δεν είναι «σεσημασμένο»;

 

 
 
  Το success story– πλεόνασμα επέστρεψε. Όπως επί Σαμαρά. Τώρα το πανηγύρι είναι «αριστερό». Πως προέκυψε αυτή η χαρά;

α) Από τα 7 δισ. ευρώ του πλεονάσματος τα 2 δις προήλθαν από  αύξηση έμμεσων φόρων. Μόνο από την εκτίναξη του ΦΠΑ από  13% στο 24% η νέα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ.

β) Περί τα 2 δις ήταν τα νέα βάρη στην άμεση φορολογία. Μεταξύ άλλων η αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου είχε «απολαυστικά» αποτελέσματα για τους βιοπαλαιστές…

Πονάει ο Στάλιν τον Ηλία…



 
Ο Ηλίας όπου κάθεται κι όπου στέκεται κάνει δηλώσεις για την αθώωση του Πελετίδη, ξεκινώντας πάντα το λογύδριό του με το «ο σταλινικός κομμουνιστής δήμαρχος»!
 
Πονάει ο Στάλιν τον Ηλία και τους συνοδοιπόρους του! Τους πονάει γιατί, πέρα από την πρόσκαιρη παραχάραξη της ιστορίας από φασίστες και ψευτοαριστερούς, ξέρουν όλοι τους πολύ καλά ότι ο Στάλιν συνέτριψε τον φασισμό, ο Στάλιν κάρφωσε τη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του ναζισμού! 20 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες και στρατιώτες έδωσαν τη ζωή τους, υπό την καθοδήγηση του Στάλιν και του κόμματος των μπολσεβίκων, στη μάχη ενάντια στους πολιτικούς προγόνους του Ηλία και κατάφεραν να τους τσακίσουν!
 
Πονάει ο Ηλίας γιατί επέλεξε να χαράξει επάνω στο σώμα του εκείνα τα άχρηστα σύμβολα που πολλές δεκαετίες πριν ο Κόκκινος Στρατός τσαλαπάτησε και ο Στάλιν τα πέταξε στα σκουπίδια! Πονάει ο Ηλίας γιατί το πρότυπό του, ο Αδόλφος Χίτλερ, τίναξε τα μυαλά του στον αέρα καθώς οι κόκκινοι προέλαυναν και ο Στάλιν ερχόταν!
 
Έτσι κάθε φορά που ο Ηλίας και οι συνοδοιπόροι του βιώνουν την ήττα κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορούν να μη θυμηθούν τον Στάλιν! Έτσι κολλάνε δίπλα σε οποιονδήποτε τους τσαλαπάτισε τον όρο σταλινικός για να τον υποτιμήσουν! Αλλά είναι υποτιμητικό να σε ταυτίσουν με εκείνον τον ηγέτη που όταν οι ναζί πρόγονοι του Ηλία έφτασαν 30 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Μόσχας, εκείνος αρνήθηκε να την εγκαταλείψει δηλώνοντας «ή ταν η επί τάς» και δίνοντας το έναυσμα για γενική αντεπίθεση, η οποία οδήγησε στη νίκη των λαών;!
 
Πονάει ο Στάλιν τον Ηλία και δεν μπορεί ο Ηλίας να το κρύψει πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Τώρα πονάει τον Ηλία και ο Πελετίδης! Ας πάρει ένα παυσίπονο για να του περάσει ο πόνος!

Νικολαΐδης Χρηστάκης
 

Να η ευκαιρία (τους)...


Τη «χρυσή ευκαιρία» που σηματοδοτούν η συμφωνία και τα παράλληλα μνημόνια, που υπογράφονται αυτές τις μέρες, για έξοδο της «χώρας» από την «κρίση» και την «επιτροπεία», αναπαράγουν τα αστικά επιτελεία. Ανάμεσα σε άλλα, διαβάσαμε για το πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι «μια απελευθερωμένη από τις αγκυλώσεις» χώρα («Καθημερινή»), αλλά και αναλύσεις όπως ότι «είναι τέτοιο το μέγεθος της προσαρμογής, διαρθρωτικής και δημοσιονομικής, που η ανάκαμψη μπορεί να έλθει ανά πάσα στιγμή. Αρκεί οι πολιτικοί μας να μην κλωτσήσουν ακόμη μια φορά την καρδάρα με το γάλα...» («Βήμα»). Βεβαίως, αν έψαχνε κανείς τις παραμέσα σελίδες, εύκολα διαπίστωνε τι και ποιον αφορούν οι «ευκαιρίες» και οι «εθνικοί» στόχοι: Ενταση και διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, ελπίδες για ένταξη στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, για να διασφαλιστεί φτηνό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, φοροληστεία και τσάκισμα των συντάξεων ως αντάλλαγμα για «ευκολίες πληρωμής» των κρατικών χρεών που δημιούργησαν οι καπιταλιστές, αναδιαρθρώσεις σε Υγεία - Παιδεία και βέβαια στην «αγορά εργασίας», ώστε το φτηνό εργατικό δυναμικό να προσαρμόζεται στις (νέες) ανάγκες των καπιταλιστών. Κι από κοντά, αναλύσεις για την «ευκαιρία» που έχει η Ελλάδα να παίξει «στα γεμάτα» στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή για να αναδειχτεί σε «ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο», όπως σχεδιάζει το εγχώριο κεφάλαιο. Από την άλλη, βέβαια, για εργαζόμενους και ανέργους η «ευκαιρία» είναι να βρουν «απασχόληση» με ημερομηνία λήξης, με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και «να κάνουν και το σταυρό τους», όπως έλεγε τις προάλλες ο πρωθυπουργός, που τα κέρδη των καπιταλιστών θα 'χουν την «ευκαιρία» να ανακάμψουν...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΝΤ – ΕΕ Έκλεισε η τεχνική συμφωνία – Στη Βουλή προς ψήφιση τα αντιλαϊκά μέτρα




Πηγή: Eurokinissi

Ως θετικό νέο τη νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου εμφάνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών δηλώνοντας τα ξημερώματα της Τρίτης πως «ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση, υπάρχει λευκός καπνός».

Όπως έκανε γνωστό πρόκειται για μια «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», η οποία θα επικυρωθεί από το Eurogroup πιθανά στις 22 Μάη και έως τότε στη Βουλή θα έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για την περίοδο 2019 – 2020.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 Θεσσαλονίκη: Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Με το σύνθημα «Εργατική Πρωτομαγιά 2017: Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, προσφυγιά και πόλεμο» να κοσμεί την κεντρική εξέδρα πραγματοποιήθηκε  η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν μαζική και μαχητική.
Από τις 10 το πρωί συνδικάτα και κλαδικά σωματεία με τα πανό τους πήραν τη θέση τους στο χώρο της συγκέντρωσης στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Ξεχωριστή ήταν  η παρουσία της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης καθώς και του Συνδέσμου Παλαιστινίων Βόρειας Ελλάδας, ενώ συμμετείχαν με μαζικά μπλοκ δυνάμεις της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.