Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Τα λογια ειναι περιττα

 


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 3 - 5 Μάη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 3 - 5 Μάη:

  • Ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη: Πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!

Για να δυναμώσει κι άλλο μέσα στον λαό το ρεύμα αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, του κράτους και του κεφαλαίου. Το σημαντικό που τώρα κρίνεται είναι να ενισχυθεί ο πραγματικός αντίπαλός τους: Το ΚΚΕ.

Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο πολέμους, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνεται ορμητήριο και στρατηγείο πολέμων, δεν θέλουμε η χώρα να γίνεται στόχος πολύμορφων αντιποίνων!

ΟΔΗΣΣΟΣ 10 χρόνια από τη σφαγή στο «Σπίτι των Συνδικάτων» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Στις 7.45 μ.μ. της 2ας Μάη του 2014, το «101», η Γραμμή έκτακτων περιστατικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ουκρανία, δέχεται το πρώτο τηλεφώνημα για πυρκαγιά στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό. Η πρώτη φάση της φωτιάς καταγράφηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, από μία βόμβα μολότοφ που έπεσε μέσα στο κτίριο από ένα παράθυρο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, τουλάχιστον 10 άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα του κτιρίου, προσπαθώντας να σωθούν από τις φλόγες. Οσοι επέζησαν, ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από φασίστες της οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» και άλλα ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία που είχαν αποκλείσει το κτίριο. Αρκετοί από τους επιζώντες της φωτιάς ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Στις 9 Ιουνίου, κάνε αυτό που σκέφτεσαι... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ


 

Παραθέτουμε φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές:

Στις 9 Ιουνίου, κάνε αυτό που σκέφτεσαι... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Γιατί και την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι η αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη συναίνεση που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Γιατί:

  • Η ψήφος δεν πρέπει να αξιοποιηθεί σαν άλλοθι από τη ΝΔ για επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν πρέπει να δώσει «πράσινο φως» στην υλοποίηση των αντιλαϊκών Οδηγιών της ΕΕ. Δεν πρέπει να γίνει άλλοθι ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ που με κάθε τρόπο διαβεβαιώνει ότι στηρίζει αυτήν την πολιτική παίρνοντας εύσημα από υπουργούς της κυβέρνησης, ούτε ξέπλυμα για το ΠΑΣΟΚ με τις μεγάλες ευθύνες του για τη σημερινή κατάσταση, για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 2, που αφού κυβέρνησαν υλοποιώντας αντιλαϊκές πολιτικές (π.χ. μνημόνια), σήμερα προσπαθούν να σερβίρουν την ξαναζεσταμένη σούπα των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Συζήτηση του 902.gr με πανεπιστημιακό από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (VIDEO)


Πηγή: Associated Press

 

Το 902.gr επικοινώνησε σήμερα με τον Μανώλη Ρούλη, βοηθό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, δίνοντας τον λόγο σε ανθρώπους που συμμετέχουν στις τρομερές κινητοποιήσεις των φοιτητών και πανεπιστημιακών των ΗΠΑ που συνεχίζονται παρά την άγρια καταστολή της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπαίντεν και της εφόδου των αστυνομικών δυνάμεων στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και UCLA που έριξαν πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό. 

Όσα μας αναφέρει, είναι χρήσιμα στοιχεία στην προσπάθεια να αποκαλύπτεται η αλήθεια κόντρα στην εμετική, κυρίως, και ορισμένες φόρες «εκλεπτυσμένη» προπαγάνδα γύρω από την πραγματική εικόνα, τις πραγματικές διεκδικήσεις και τα αιτήματα όσων στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ αντιστέκονται στη σφαγή του Παλαιστηνιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Σε πάνω από 40 ιδρύματα κινητοποιήσεις-σχεδόν 1600 συλλήψεις φοιτητών