Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Οταν ο αντικομμουνισμός «ζευγαρώνει» με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ...και κρύβεται πίσω από τον «αντιφασισμό»

 

Με αφορμή τη συκοφαντική επίθεση του Βλ. Πούτιν στον Λένιν και τους μπολσεβίκους και τη συζήτηση που προκάλεσε

 

Στον αντικομμουνισμό, στον αντισοβιετισμό συμφωνούν και συναντιούνται όλοι 
Στον αντικομμουνισμό, στον αντισοβιετισμό συμφωνούν και συναντιούνται όλοι

*Του Ελισαίου Βαγενά

Η ομιλία του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, στις 21/2/22, με την οποία αναγνωρίστηκε από τη Ρωσία η «ανεξαρτησία» των δύο περιοχών της Ουκρανίας, και η οποία προηγήθηκε της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, που διεξάγεται με το πρόσχημα του «αντιφασισμού», συνδυάστηκε με ένα ντελίριο αντικομμουνισμού. Για πρώτη φορά σε μια παρέμβασή του ο Βλ. Πούτιν συγκέντρωσε ολόκληρη την «πλατφόρμα» του αντικομμουνισμού, που μπορεί κανείς να συναντήσει στα επίσημα κείμενα της ΕΕ και των ΗΠΑ, όπως «κόκκινη τρομοκρατία», «ολοκληρωτικό καθεστώς», «σταλινική δικτατορία», «οκτωβριανό πραξικόπημα», όπως αποκάλεσε τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση κ.ά.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί του Βλ. Πούτιν δεν ήταν κάτι άλλο από τα «διαπιστευτήριά» του, όχι τόσο προς την αστική τάξη της Ρωσίας, όσο προς τους εκπροσώπους των αστικών τάξεων των άλλων χωρών. Ηταν σαν να τους έλεγε «είμαστε από την ίδια πάστα».

Βεβαίως το δικό του «κομμάτι πάστας» είχε κι άλλα, επιπρόσθετα στοιχεία, που το κάνουν ακόμη πιο «δηλητηριώδες». Ετσι, ο Ρώσος Πρόεδρος για να προωθήσει τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης της Ρωσίας επέλεξε να επιτεθεί στον ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης Β. Ι. Λένιν και στους μπολσεβίκους, στο Κόμμα αυτής της μεγάλης Επανάστασης, που άλλαξε την ανθρωπότητα. Μπορεί κάποιοι να κάνουν πως δεν πρόσεξαν όλον αυτόν τον αντικομμουνισμό, αλλά όχι οι κομμουνιστές της Ελλάδας και άλλων χωρών που αντέδρασαν άμεσα.

Περί «προσχημάτων» πολέμου και εμπλοκής

 

Η εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση είναι άμεση και ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, σε περιπτώσεις γενίκευσής της, παραπάνω από υπαρκτός

Eurokinissi

Η εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση είναι άμεση και ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, σε περιπτώσεις γενίκευσής της, παραπάνω από υπαρκτός
Οι καταιγιστικές εξελίξεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν αποτελούν ούτε «κεραυνό εν αιθρία», ούτε απρόβλεπτη εξέλιξη. Εδώ και χρόνια οι γεωπολιτικοί και οικονομικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών έχουν αποκτήσει τέτοια σφοδρότητα και δυναμική, που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούσαν να διευθετηθούν με προσωρινούς συμβιβασμούς και εύθραυστες συμφωνίες.

Συνεπώς, όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες του εγχώριου ή διεθνούς κατεστημένου «πέφτουν από τα σύννεφα» με αυτήν την εξέλιξη είτε είναι αδικαιολόγητα αφελείς, είτε κοροϊδεύουν συνειδητά τους λαούς. Προφανώς και είναι το δεύτερο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι περίπου οι ίδιοι που μιλούν για «κίνδυνο πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», αγνοώντας συνειδητά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία πριν 30 χρόνια, τις αλλαγές συνόρων και τους διαμελισμούς κρατών στην Ευρώπη, στους οποίους πρωτοστάτησαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ. Για να μη μιλήσουμε φυσικά για τους δεκάδες άλλους πολέμους και επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Η τυπική έναρξη του πολέμου ήταν η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως το εύφλεκτο υλικό συσσωρεύεται εδώ και χρόνια τόσο στην περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ όσο και διεθνώς.

Κλιμάκωση του αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα - Επαγρύπνηση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


 
 

Με ένα ...σκηνικό πολέμου που στήθηκε, έξω από το υπουργείο. με τις σειρήνες να ηχούν και αναμμένα καπνογόνα ολοκληρώθηκε το πολύ μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκης ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, ακρίβεια και πολέμους. 

Οι διαδηλωτές, συνδικάτα και σωματεία εξέφρασαν την καταδίκη τους στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που φέρνει φτώχεια, ανεργία και πολέμους για τους λαούς, καταδίκασαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, απαίτησαν να μην πάει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα και να κλείσουν οι αμερικανατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. 

Όλοι στα συλλαλητήρια



 

Μεγάλο συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη


Βήμα έκφρασης της αντίθεσης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της περιοχής στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαού και του εισοδήματός του, αναμένεται να αποτελέσει το συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και άλλων φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Προσυγκεντρώσεις έχουν ορίσει το ΣΕΤΕΠΕ στις 11.30 π.μ. στη συμβολή Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, τα Σωματεία της Βιομηχανίας στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αθωνος, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας στις 11 π.μ. στο ΕΚΘ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία του Δημοσίου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Αναχωρήσεις λεωφορείων: Κατερίνη, 10.30 π.μ., από την κεντρική πλατεία. Σέρρες, 10 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Νάουσα, 9.30 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Βέροια, 10.15 π.μ., από το Ρολόι.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 26-27 Φλεβάρη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 26-27 Φλεβάρη:

  • Στον πόλεμο – στην εκμετάλλευση – στη φτώχεια διέξοδο με τον αγώνα του να δώσει ο λαός! Συναγερμός και λαϊκή κινητοποίηση! Το σάπιο σύστημά τους, ο καπιταλισμός, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους δεν είναι ανίκητοι!
  • Μεγάλες μαζικές συγκεντρώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δυνατό ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή!
  • Συλλαλητήρια Σάββατο 26 Φλεβάρη, να βουλιάξουν οι δρόμοι! Παλλαϊκό προσκλητήριο ενάντια στην ακρίβεια, για τη δουλειά και τη ζωή μας.
  • 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ: Την Κυριακή 27 Φλεβάρη η εκδήλωση της ΚΕ στη Λαμία. Στις 11 π.μ. θα μιλήσει στην πλατεία Πάρκου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει συναυλία.
  • Δύο χρόνια πανδημίας: Δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της ζωής και της υγείας του λαού.