Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ο Ερντογάν «καθαρίζει» τα Πανεπιστήμια από «κομμουνιστές τρομοκράτες»




Ο Ερντογάν «καθαρίζει» τα Πανεπιστήμια από «κομμουνιστές τρομοκράτες»

 

 

Κάθε Τούρκος πολίτης που σκέπτεται και έχει γνώμη και άποψη λίγο διαφορετική από τον Ερντογάν, συλλαμβάνεται. Μετά τους βουλευτές, δήμαρχους, δημοτικούς συμβούλους, γιατρούς και δημοσιογράφους σειρά έχουν οι φοιτητές.

Όπως δημοσίευσε η Χουριέτ στις 24 και 26 Μάρτη (ηλεκτρονικές εκδόσεις) και μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 19 Μάρτη, στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Boğaziçi University), μια ομάδα Τούρκοι εθνικιστές φοιτητές, έστησαν ένα περίπτερο και άρχισαν να μοιράζουν λουκούμια που τα  ονόμασαν «Afrin delight», για να τιμήσουν τους στρατιώτες που έπεσαν στην Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν. Αμέσως μια άλλη ομάδα αριστερών φοιτητών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία κρατώντας αντιπολεμικό πανό που έγραφε «Λουκούμια για εισβολή και σφαγή δεν γίνεται». Οι φοιτητές δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια.

Δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα άδικο σύστημα.





 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                       www.syntaxio.blogspot.com  -----                                                  email:suntax.ika@gmail.com

26 Μαρτίου 2018


    Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους συνταξιούχους της πόλης μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρι).

     Οι συνταξιούχοι απαντούν αγωνιστικά, μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης μας, στον εμπαιγμό της κυβέρνησης για την «δίκαιη» ανάπτυξη που επαγγέλλεται, με το «αναπτυξιακό» της συνέδριο στην Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που με την κατάργηση της «προσωπικής» διαφοράς και την μείωση του αφορολόγητου, μέτρα που τα έχει ήδη ψηφίσει, θα αφαιρέσει τουλάχιστον δυο συντάξεις από κάθε συνταξιούχο.

Δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα άδικο σύστημα.

Απαιτούμε την κατάργηση του Νόμου Καρτούγκαλου (4387/16) τώρα!
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  Νομού Θεσσαλονίκης.
 

Tα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα!





Από Panos
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

–«Έχουν φτάσει τα νοικοκυριά σε τέτοια επίπεδα καπιταλιστικού ορθολογισμού ώστε ο καταναλωτής να διαχωρίζει στο σπίτι, σε ειδικά καδάκια τα χαρτιά αλλά και αυτά σε υποομάδες, ξεχωριστά οι εφημερίδες, ξεχωριστά τα περιοδικά, οι φάκελοι και τα απλά χαρτιά και ξεχωριστά σε άλλα καδάκια το γυαλί, πλαστικό, μέταλλο κα. 
Διαπαιδαγωγείται όλη η οικογένεια από μικρές ηλικίες να συμμετέχει στο νοικοκύρεμα. Διευκολύνουν το έργο των εταιριών που έτσι βρίσκουν απλήρωτο προσωπικό για τον διαχωρισμό των υλικών  ανακύκλωσης που οι ίδιοι θα αξιοποιήσουν και θα εμπορευτούν». 

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι που καθορίζουν την επιλογή της μεθόδου

Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


Ηταν ανάγκη των καιρών και έγινε πράξη
 
 
Σε λίγες μέρες, ως είθισται, θα γιορταστεί η Επανάσταση του 1821, που όμως ξεκίνησε πριν από τις 25 Μάρτη, όπως δεν άρχισε και με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, που απλά την σφετερίστηκε, και βεβαίως δεν έγινε για την του Χριστού Εκκλησία, αλλά για άλλους, πιο σοβαρούς λόγους.
 
Το χρονολόγιο
 
Στις 5 με 7 Οκτώβρη 1820, οι ηγέτες της Φιλικής Εταιρείας, με αρχηγό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, στη σύσκεψη του Ισμαήλ της Βεσσαραβίας αποφάσισαν να στείλουν τον Παπαφλέσσα (που ήταν από την Πολιανή της Μεσσηνίας και το όνομά του ήταν Γρηγόριος Δικαίος) στο Μοριά.

Στις 22 Φλεβάρη 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και η ομάδα του περνάνε από τον Προύθο ποταμό στη Μολδαβία. Στο Σκουλένι τους περίμεναν 200 καβαλαραίοι. Ολοι μαζί ξεκίνησαν για το Ιάσιο, όπου ενώθηκαν με τμήματα του Μιχαήλ Βόδα Σούτσου, ηγεμόνα της Μολδαβίας. Εκεί τυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν οι πρώτες προκηρύξεις που καλούσαν τους Ελληνες στα όπλα.

Στο Ναύπλιο έχει ήδη φτάσει απ' το Γενάρη ο Παπαφλέσσας, ξαφνιάζοντας τους προεστούς, λέγοντάς τους ότι δεν χωράει αναβολή, η επανάσταση στη Μολδαβία πάει καλά, ο Αλή Πασάς αντιστέκεται στον Σουλτάνο και ο Χουρσίτ με το στρατό του δεν είναι στο Μοριά, αλλά στην Ηπειρο. Τους λέει ακόμα ότι τα νησιά θα επαναστατήσουν και ότι στη Ρούμελη και στη Μακεδονία άρχισε το ντουφεκίδι.
Μαζί, τους λέει και το αναγκαίο ψέμα, πως η Ρωσία ήδη στέλνει στόλο, στρατό και όπλα.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα δικαιώματα των στρατιωτικών



Οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, στην εφημερίδα τους «ΕΜΠΡΟΣ» με άρθρο, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση και λειτουργία των Ενώσεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι φασίστες χρυσαυγίτες δεν δέχονται την αναγνώριση των Ενώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στο νόμο 4407/2016. Δεν μπορούν να «χωνέψουν» την ύπαρξη πρωτοβάθμιων ενώσεων στρατιωτικών σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και την ύπαρξη δευτεροβάθμιας οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΕΣ), της οποίας το καταστατικό έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο. Σήμερα λειτουργούν 18 Ενώσεις Στρατιωτικών σε αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες που είναι μέλη της ΠΟΕΣ. Το βήμα αυτό της λειτουργίας Ενώσεων οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θέλουν να το καταργήσουν.

Πετάνε τη σκούφια τους


Πετάνε τη σκούφια τους τα στελέχη της Τοπικής Διοίκησης για τον «οργασμό» που συντελείται στις περιφέρειες και τους δήμους τους, με επίκεντρο είτε την «ανάπτυξη», είτε το ενδιαφέρον ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και κέντρων για την αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα τούς στηρίζει, συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στα «αναπτυξιακά» συνέδρια της κυβέρνησης, καταθέτοντας προτάσεις που κατά περίπτωση ενσωματώνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο ανά περιφέρεια. Σε άλλες περιπτώσεις, στελέχη της Τοπικής Διοίκησης πανηγυρίζουν για τη συγκρότηση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στις περιοχές τους, φωτογραφίζονται με τους διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας που «οργώνουν» την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, διαφημίζουν σαν «αναβάθμιση» την εμπλοκή των περιοχών τους σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, που «δεν κρατιέται» περιμένοντας τις ΗΠΑ να αγοράσουν το λιμάνι και να στήσουν βάση ελικοπτέρων στην πόλη του. 'Η ο δήμαρχος Σύρου, που πετάει από τη χαρά του για το αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι και τα Ναυπηγεία. 'Η ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που υπερηφανεύεται ότι έχει συναντηθεί όχι μία, ούτε δύο, αλλά 12 φορές με τον Αμερικανό πρέσβη. Η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού για το κεφάλαιο και της συμφωνίας κυβέρνησης - ΗΠΑ για αναβάθμιση της Ελλάδας ως ορμητήριου επεμβάσεων και πολέμου περνάει μέσα και από την Τοπική Διοίκηση, τα στελέχη της οποίας έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τους κινδύνους που απειλούν το λαό.