Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Αγωνιστική «υποδοχή» των υγειονομικών στην αν. υπουργό Υγείας (VIDEO)

 

«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε γι ανθρώπινες ζωές»

 

 
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου βρέθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί αντιδρώντας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας. Οι υγειονομικοί «υποδέχθηκαν» αγωνιστικά την αν. Υπουργό και απαίτησαν να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης.

Τη συγκέντρωση κάλεσαν η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) η οποία είχε προκηρύξει και στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Μαζί τους βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και συνταξιούχοι. Με μια φωνή διαδήλωσαν «αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε γι ανθρώπινες ζωές», «δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Στη «μαύρη αγορά» καταλήγει μέρος των όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία

 

 

Την ώρα που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ συνεχίζουν αμείωτα την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, έρχεται στην επιφάνεια μία σημαντική παράπλευρη συνέπεια αυτής της πρακτικής, που έχει να κάνει με το λαθρεμπόριο σημαντικής μερίδας των όπλων που παραδίδονται στην εμπόλεμη χώρα.

Μάλιστα το πρόβλημα είναι τόσο έντονο, που ακόμη και η ίδια η ΕΕ αναγκάστηκε πλέον να το παραδεχτεί. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός «κόμβου υποστήριξης για την εσωτερική ασφάλεια και τη διαχείριση των συνόρων στη Μολδαβία», χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, στη διάρκεια συνόδου στην Πράγα Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών με τους ομολόγους της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

Uber: Παγκόσμιο σκάνδαλο διαπλοκής με κορυφαίους πολιτικούς – Πρώτος στη λίστα ο Μακρόν

 

ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κυριακη 10 Ιουλιου 2022 

Εσωτερικά έγγραφα της Uber «καίνε» κορυφαίους πολιτικούς

 

 

Παγκόσμιο σκάνδαλο διαπλοκής αποκαλύπτεται από διαρροή χιλιάδων εγγράφων που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία Uber προσέγγιζε κορυφαίους πολιτικούς, για να μπορέσει να εισέλθει στην αγορά παγκόσμια αλλά και για να αποφύγει τη Δικαιοσύνη. Τα αρχεία που δημοσιοποίησε ο Guardian και κοινοποιήθηκαν στη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων και σε διάφορους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του BBC Panorama, καίνε τον Μακρόν αλλά και κορυφαίους πολιτικούς και αξιωματούχους της ΕΕ.

Η διαρροή καλύπτει μια πενταετή περίοδο κατά την οποία η Uber διοικούνταν από τον συνιδρυτή της Τράβις Κάλανικ, ο οποίος προσπάθησε να εισαγάγει την υπηρεσία ταξί σε πόλεις σε όλο τον κόσμο με ωμή βία, ακόμη και αν αυτό σήμαινε παραβίαση νόμων και κανονισμών για τα ταξί. Η Uber προσπάθησε να ενισχύσει την υποστήριξή της φλερτάροντας διακριτικά πρωθυπουργούς, προέδρους, δισεκατομμυριούχους, ολιγάρχες και βαρόνους των μέσων ενημέρωσης.

Υποκείμενα του Χρόνου Νοσήματα

 


Λένε πως όποιος δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες πεθαίνει. Ασυναίσθητα όλοι μας το 'χουμε πει, κυρίως σε στιγμές αδυναμίας ή απλώς αγεληδόν. Λένε επίσης πως σε μια πυρηνική καταστροφή θα επιζήσουν τελικώς μόνον οι κατσαρίδες. Και δεν φαντάζομαι μισό άνθρωπο πάνω στη Γη που να θέλει να γίνει κατσαρίδα. Και μέσα και έξω από τον συρμό του όπα είπα λέω της εποχής, καταλήγει να είναι επαναστατική πράξη όχι να μην προσαρμόζεσαι και να βγαίνεις με το μαγιό στα χιόνια ή ξυπόλητος στ' αγκάθια, αλλά να μην εκλαμβάνεις την προσαρμογή ως άλλοθι ενσωμάτωσης. Και σε όλα τούτα εδώ έχει στηθεί ένας ιστός προπαγάνδας, έτοιμος να λιθοβολήσει ή και να χαρακτηρίσει τρομοκράτη, άνθρωπο, κράτος, σύλλογο, σωματείο, που αντιστέκεται στην εκβιαστική προσαρμογή που είναι η ενσωμάτωση, και για την ακρίβεια η υποταγή στην κυρίαρχη αστική τάξη. Και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις και τα πολιτικά και εκλογικά συστήματα.

ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

 

 

Σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας διοργανώνουν την Τρίτη 12 Ιούλη στις 8 μ.μ στο πάρκο στη Ρήγα Φεραίου 110, στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει γλέντι αλληλεγγύης για την οικογένεια του Γ. Ν. που έχει γίνει πλειστηριασμός της πρώτης του κατοικίας.

«Η απαράδεκτη επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα κάθε βιοπαλαιστή μας αφορά όλους, μιας και δεν γνωρίζουμε ποιος θα έχει σειρά. Ήδη σχεδιάζεται να βγουν σε πλειστηριασμό πολλές κατοικίες και επαγγελματικές στέγες.

Καμιά οικογένεια δεν θα μείνει μόνη της απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα!