Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Σταθερή ρότα


Αυτό που προκύπτει και επίσημα από τις δημόσιες δηλώσεις Δένδια - Τσαβούσογλου είναι ότι η ατζέντα των συνομιλιών περιέχει «τα πάντα όλα» και όχι «τη μία και μοναδική διαφορά που συζητάει η Ελλάδα», όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, δηλαδή τη χάραξη υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ. Οι αναφορές του Ελληνα ΥΠΕΞ επιβεβαίωσαν τον εφ' όλης της ύλης διάλογο, στο πλαίσιο του παζαριού που γίνεται κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για συνολικότερες διευθετήσεις στην περιοχή. Ούτε βέβαια περνάει απαρατήρητο ότι στις δηλώσεις σχεδόν απουσίαζε το Κυπριακό, παρά το γεγονός ότι οι δύο ΥΠΕΞ ταξίδεψαν την επόμενη μέρα στην Κυπριακή Δημοκρατία και στα Κατεχόμενα αντίστοιχα, ενόψει και της πενταμερούς που θα γίνει με ευρωατλαντική εποπτεία. Κρίνοντας μάλιστα από τα δημοσιεύματα της επόμενης μέρας, το «μπρα ντε φερ» μπροστά στις κάμερες καθόλου δεν αλλάζει τον σχεδιασμό να κλιμακωθεί το παζάρι στα Ελληνοτουρκικά, στο πλαίσιο πάντα της στρατηγικής που χαράσσουν τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, με τη συνεκμετάλλευση να καραδοκεί στο τέλος του δρόμου. Στον ελληνικό Τύπο, για παράδειγμα, κυριαρχεί η προσπάθεια να φανεί ότι η δημόσια και «ειλικρινής» ρητορική του Ελληνα ΥΠΕΞ έχει στόχο «να διατηρήσει ανοιχτούς και να ενισχύσει τους διαύλους», ξορκίζοντας το ενδεχόμενο να επιδεινωθούν σ' αυτήν τη φάση οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις. Ιδιο είναι το κλίμα και στον ευρωπαϊκό Τύπο, όπως στη γερμανική «Ντόιτσε Βέλε», που προβλέπει ότι «ο τρόπος που ειπώθηκαν τα πράγματα ίσως βάλει νέες βάσεις διαλόγου»... Από το κάδρο δεν λείπει βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει στην ...ευφορία για τις δηλώσεις Δένδια, εκφράζει όμως την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στον διάλογο των δύο κυβερνήσεων, που διεξάγεται πάνω σε πλατφόρμα ΝΑΤΟ - ΕΕ.

“Ακούστε τους παίκτες και τους φιλάθλους!” – Το ΚΚ Βρετανίας απορρίπτει την επίθεση στο παιχνίδι της εργατικής τάξης

 


Το ΚΚ Βρετανίας παίρνει θέση για την ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ, όπου συμμετέχουν έξι αγγλικές ομάδες, και την εμπορευματοποίηση του αθλήματος, που απειλεί τον λαϊκό του χαρακτήρα. Ακολουθεί η τοποθέτηση-ανακοίνωση, που την αλιεύσαμε από το Twitter.

Ακούστε τους παίκτες και τους φιλάθλους

Η πρόταση για την Σούπερ Λιγκ είναι μια προσπάθεια των πλούσιων συλλόγων να εγκαθιδρύσουν ένα μονοπώλιο και να λύσουν το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν. Η Μπαρτσελόνα είναι αντιμέτωπη με οικονομική κρίση και ένα χρέος 1 δις λιρών. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι, η Γιουβέντους πρέπει να βρει 100 εκατομμύρια λίρες ως το τέλος Ιουνίου, οι ιδιοκτήτες της Ίντερ έψαξαν για έκτακτη χρηματοδότηση τον Φεβρουάριο.

Μεγάλη συγκέντρωση για συντάξεις και υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ, διεκδικώντας την αποκατάσταση των λεηλατημένων συντάξεων και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

«Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εσείς μας χρωστάτε», τονίζουν απαιτώντας: Καταβολή του Δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού. 13η - 14η σύνταξη. Κατώτατη σύνταξη για όλους 600 ευρώ, από 384 που είναι σήμερα, και άμεση καταβολή των συντάξεων. Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τη 13 - 14η σύνταξη και όλα τα αιτήματα που αναλυτικά έχουν επιδώσει με τα υπομνήματά τους στην κυβέρνηση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Βάζουν στρατιώτες... για να βγάζουν τις συντάξεις στον e-ΕΦΚΑ αντί για πρόσληψη προσωπικού Facebook logo

 


  Πηγή: Eurokinissi

 

Στρατιώτες βάζει η κυβέρνηση για να βγάζουν τις συντάξεις στον e-ΕΦΚΑ, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό!

Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΠΑ), σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εγκατέστησαν στην Α΄ Διεύθυνση Συντάξεων του Δημοσίου, δεκαεννέα στρατιωτικούς (2 μόνιμους και 17 στρατιώτες) προκειμένου να βγάλουν τις συντάξεις του υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικούς κλπ.) και των υπαλλήλων των υπουργείων!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι απολύονται σε 2-3 μήνες, ούτε καν προλαβαίνουν να μάθουν και θα "απασχολούν" και τους συναδέλφους να τους εκπαιδεύσουν.

Παραλήρημα

 

 

Απογειώνει το προπαγανδιστικό της παραλήρημα η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να πείσει ότι οι «ανατροπές του αιώνα» που ετοιμάζει με το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά γίνονται «για το καλό» των εργαζομένων. Μετά το «4ήμερο» - παρωδία που διαφήμιζε τις προηγούμενες μέρες, προαναγγέλλει τώρα μία νέα ...κοσμογονία, την «ψηφιακή κάρτα εργασίας», και προβάλλει σαν δόλωμα τη 14ήμερη «άδεια πατρότητας» και το «δικαίωμα αποσύνδεσης» στην τηλεργασία.

Κανένα από αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να κρύψει τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Αντίθετα, έρχονται να συμπληρώσουν τον βασικό κορμό του και αποτελούν άλλοθι για την επιβολή της 10ωρης δουλειάς, των νέων περιορισμών στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση, συνολικά για το βάθεμα της εκμετάλλευσης, που στόχο έχει να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ας δούμε για παράδειγμα την «ψηφιακή κάρτα», που έχει ψηφιστεί από το 2011, αξιοποιήθηκε προπαγανδιστικά και από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μέτρο προστασίας» των εργαζομένων και μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο χρόνος προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζόμενου από την επιχείρηση θα καταγράφεται αυτόματα και έτσι θα ασκείται αποτελεσματικότερος έλεγχος στον χρόνο εργασίας, στην υπερεργασία και στις υπερωρίες.

Πιστοποιητικό ... κερδοφορίας

 

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών για το λεγόμενο «πιστοποιητικό εμβολιασμού» (ή αλλιώς «πράσινο πιστοποιητικό») και την αξιοποίησή του για την άρση των όποιων περιορισμών στον Τουρισμό, ο Ευρωπαίος επόπτης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έμπλεος κυνισμού, δήλωσε ότι το πιστοποιητικό «δεν είναι ένα μέτρο κατά του κορονοϊού, είναι ένα μέτρο στο οποίο συμφωνούμε ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος αν ταξιδεύουν οι πολίτες, αλλά προτιμάμε να ανακτήσουμε το δικαίωμα ταξιδιού, ακόμα κι αν δημιουργούνται κάποιοι επιπλέον κίνδυνοι»! Η άποψη αυτή δεν αφορά μόνο τα προσωπικά δεδομένα και το γεγονός ότι δημιουργείται ένας ακόμα μηχανισμός φακελώματος στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά προπάντων τους υπαρκτούς κινδύνους να αναζωπυρωθεί η πανδημία σε τουριστικούς προορισμούς, αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας κατοίκων και τουριστών. Πολύ περισσότερο τώρα, που ενισχύονται οι εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας ότι το εμβόλιο προφυλάσσει κάποιον από το να νοσήσει βαριά από τον κορονοϊό, αλλά ως φορέας μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλους.

* * *

Το ίδιο σκηνικό ζήσαμε ξανά το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς εμβόλιο, όταν στο όνομα του «να ανοίξει γρήγορα ο τουρισμός», όπως πίεζαν οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι και οι μεγαλοεπιχειρήσεις των Μεταφορών, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν τελικά ευνόησαν και δεν απέτρεψαν την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας.