Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Τα πιο ακριβά όμως κρύβονται στο βάθος του μυαλού σου



Στους δρόμους μέσα αν θες να βρεις κομμάτια του εαυτού σου
Να πας εκεί που βρίσκουνε κρυψώνες να κρυφτούν
Τα πιο ακριβά όμως κρύβονται στο βάθος του μυαλού σου
Μα θα τρομάξεις αν τα βρεις κι αυτά θα φοβηθούν




Για τη νέα Νατοϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη δεν θίγεται κανείς;



«Πατριωτισμός» made in Greece

Συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία Νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ διοργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σωματεία και φορείς της περιοχής, την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στην Αλεξανδρούπολη.

Για τη νέα Νατοϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη δεν θίγεται κανείςΗ συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και θα ακολουθήσει πορεία.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν οι:
  • Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ,
  • Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα,
  • καθώς κι εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, χτες το απόγευμα, πραγματοποίησε σύσκεψη, με συμμετοχή σωματείων και μαζικών φορέων.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, πιστή στην πολιτική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, εκθέτοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους.

Αγαπημένοι ΟνοματοΜάχοι: Επί μακεδονικού εδάφους, Όλοι Μαζί, το χώμα της Μακεδονίας είναι δικό τους και δικό μας!



Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης υπήρχε το στρατόπεδο Στρεμπενιώτη. Στην Καλαμαριά το στρατόπεδο Νταλίπη.

Στρεμπενιώτης, Νταλίπης, Κύρου, Γκόνος, Γκογκολάκης κ.α. και φυσικά ο καπετάν Κώττας ήταν μακεδονομάχοι, αγαπημένοι ονοματομάχοι (τέτοιοι είστε! μάχεστε για το όνομα,βλέπετε το δέντρο, χάνετε το δάσος).
Μάλιστα ο ξακουστός Κώττας όταν τον πήγαν για κρεμάλα οι Τούρκοι απαίτησε να του λύσουν τα χέρια. Ανέβηκε μόνος του στο ικρίωμα και φώναξε:
Да живее гръцко Ντα ζίβι Γκ(ά)ρτσκο! (Ζήτω το ελληνικό), και
κλώτσησε μόνος του το υποπόδιο.

Αυτοί οι μακεδονομάχοι ήταν σλαβόφωνοι με ελληνική όμως συνείδηση. Στα συλλαλητήρια σας αυτούς δεν τους μνημονεύσατε και πολύ. Δεν ήταν λοιπόν μόνο ο Μελάς.

Είναι πολιτική απόφαση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και να επιστραφούν στους συνταξιούχους άμεσα τα ποσά που παράνομα και καταχρηστικά τους έχουν παρακρατηθεί.




   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

8/2/2018  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είναι πλέον φανερό, όπως διαπιστώθηκε και με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ, πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που ψήφισαν οι προηγούμενες και η σημερινή Κυβέρνηση. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται, κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.

Η  Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ), με έγγραφό της, που στάλθηκε στην Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων  κ. Αχτσιόγλου και κ. Πετρόπουλο  στις 2-2-2018,  απαιτεί να διευθετηθεί το πρόβλημα αυτό με πολιτική απόφαση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και να επιστραφούν στους συνταξιούχους άμεσα τα ποσά που παράνομα και καταχρηστικά τους έχουν παρακρατηθεί.

Τι είναι νέο και τι παλιό στην πολιτική


«Διαζύγιο με το χθες»
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας (...) είναι να πάρουμε οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες και με τις νοοτροπίες του χθες. Να πάρουμε όλοι αποστάσεις από την Ελλάδα του χθες και από τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν. Από πρόσωπα, κυκλώματα και πρακτικές, που έβαζαν πρώτα το "εγώ" και μετά το "εμείς"...». Τα παραπάνω είπε, καταχειροκροτούμενος, ο πρωθυπουργός, στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης στην Πάτρα. Ποιοι τον χειροκρότησαν; Μα όλοι αυτοί που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούν το «χθες». Πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιχειρηματίες, τοπικοί παράγοντες, που ο καθένας και όλοι μαζί έχουν συμβάλει στη λαϊκή χρεοκοπία. Εχουμε και λέμε λοιπόν: «Νέο» τα μνημόνια, «νέο» η κατάργηση της απεργίας, «νέο» η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, «νέο» και η εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, το «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού κ.ο.κ... Τέτοιο «σήμερα», είναι να μην το ζηλεύει το «χθες» και να μην το αποθεώνει;

Χωρίς αιδώ
Τα πλεονάσματα που παρουσίασε ο ΕΦΚΑ το 2017 διαφήμισε σε ομιλία του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος. Μάλιστα, για να αποδείξει τη «θετική πορεία» στην οικονομική κατάσταση του υπερταμείου, ανακοίνωσε πως «ξεπερνούν τις 500.000 εκείνοι που οφείλουν μέχρι 20.000 ευρώ και πάνω από 125.000 οι αγρότες οι οποίοι οφείλουν μέχρι 3.000 ευρώ. Συνεπώς έχουμε μια δυνατότητα ροής στην Κοινωνική Ασφάλιση...».

«Ρε, Δέρνετε το Γεροντάκι, Ελάτε να Δείρετε Εμένα»,Τ΄ακούς ρε Σκαλούμπακα;;




29 νησιά του Αιγαίου χρησιμοποιήθηκαν ως τόποι εξορίας και «εθνοκαθαρτήρια», άλλα κατοικημένα και άλλα ακατοίκητα. Σε αυτά, χιλιάδες άφησαν τα κόκαλά τους, δολοφονημένοι από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τα εκτελεστικά αποσπάσματα ή πέθαναν από την πείνα, τις στερήσεις, τις αρρώστιες, τις κακουχίες και τα βασανιστήρια.
Η Μακρόνησος, το πιο μαρτυρικό ξερονήσι, το κολαστήριο του πλήρους εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπου διέπρεψαν οι Σκαλούμπακες, Βασιλόπουλοι και Μπαϊρακτάρηδες, άρχισε να λειτουργεί ως τόπος εξορίας το 1947 και υπολογίζεται ότι «πέρασαν» πάνω από 27.000 στρατιώτες και 30.000 πολίτες που έχριζαν «εθνικής αναμορφώσεως». Άλλοι υπόγραψαν τη «δήλωση μετανοίας» και άλλοι όχι, παρ΄όλα τα απάνθρωπα βασανιστήρια.



Κρύβουν την ουσία



Την ώρα που εκατοντάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας συνωστίζονται σε «κοινωνικά φαρμακεία» ή καταχρεώνονται για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία, ακούνε ξανά για «βαλίτσες» γεμάτες με εκατομμύρια ευρώ που διακινούν φαρμακοβιομήχανοι.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά ένα Γολγοθά για να εκτελέσουν την πιο απλή συνταγή γιατρού, βομβαρδίζονται από τη σκανδαλολογία και τις αναφορές στις «μίζες». Οι ίδιοι που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία, δηλαδή οι φαρμακοβιομήχανοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία που την έχουν κάνει πανάκριβο εμπόρευμα, όπως και οι αστικές κυβερνήσεις που θωρακίζουν τη «νόμιμη» κερδοφορία τους, μοστράρουν τώρα στο λαό τις «παράνομες» συναλλαγές. Στόχος τους είναι να κρυφτεί η ουσία, το πραγματικό σκάνδαλο, που είναι η εμπορευματοποίηση του Φαρμάκου.