Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Για ποια δημοκρατία μιλάτε; – Ο ΟΗΕ την παρουσίασε ως αντικυβερνητική, αυτή το κατήγγειλε, και το Twitter την απέκλεισε!

 

Απλά μαθήματα “δημοκρατίας”: Όταν δεν υπηρετείς την προπαγάνδα μας, τόσο το χειρότερο για σένα…

Είναι μία από τις εικόνες που έγιναν viral τις τελευταίες μέρες και έδειχναν -υποτίθεται- το πάθος όσων διαδηλώνουν με κουβανικές σημαίες ενάντια στην κυβέρνηση, τις ελλείψεις, τον κομμουνισμό και ό,τι άλλο έβαζε η φαντασία του εντολοδόχου συντάκτη. Και αφού τα ΜΜΕ δεν έβρισκαν κατάλληλες εικόνες για να ντύσουν τα σχετικά θέματα, βρήκαν μία από τους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Αβάνας, για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, τη σοσιαλιστική εξουσία και όσα έχει πετύχει, μολονότι είναι στο στόμα του λύκου.

A woman shouts during a pro-government rally in Havana, Cuba, 11 July 2021. Cuban President Miguel Diaz-Canel encouraged his supporters to take the streets as a response to protest against his governement. Thousands of Cuban took the streets on 11 July to protest against Cuba’s government, in what is considered the first major protest in the last 60 years. EPA/Ernesto Mastrascusa


Εφηβεία. Η αθέατη πλευρά της πανδημίας

 


Δεν ξέρω για την αθέατη πλευρά του φεγγαριού. Δεν έχω πάει, και δεν αντέχει ούτε η σκέψη μου ούτε η τσέπη μου, στην ιδέα του διαστημικού τουρισμού, αλά χόμπι βαθύπλουτων αρπακτικών σαν τον Μπράντσον και τον Μασκ. Ξέρω όμως την ολοφάνερη και συνάμα αθέατη πλευρά της πανδημίας, που λέγεται εφηβεία.

Δεκατετράχρονα και δεκαπεντάχρονα μαθητούδια, μερικώς και βίαια τηλεκπαιδευμένα, με μπουμπουκιασμένες τις ορμόνες τους και φουντωμένες από όνειρα της ανάγκης τους, οπλίστηκαν με το πρώτο κουζινομάχαιρο που βρήκαν μπροστά τους. Οι παρέες εύκολα και σκόπιμα - από πλευράς τυφλών ενήλικων που συγκρούονται για την επιβίωση οι μεν για το κέρδος οι δε, πολλοί οι πρώτοι λίγοι οι δεύτεροι - μετατράπηκαν «αυθόρμητα» σε συμμορίες. Με σκοτωμένο το σχολείο, δολοφονημένη τη συλλογικότητα, απαγορευμένη την αγκαλιά και το χάδι ως επικίνδυνα, με την ανάσα και τον κίνδυνο στη μεζούρα των δύο μέτρων, οι έφηβοι νομιμοποιούν την αγέλη της υποχρεωτικής μασκοφορίας, καγχάζοντας για την εποχή που πήγαινε ασορτί με τη μολότοφ και την καύση στον σκουπιδοτενεκέ ανακύκλωσης.

Προβλήματα εργαζομένων στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» στην ΠΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες εργαζόμενων του ΓΝΘ "Γ. Παπανικολάου" στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, στο εργασιακό τους σωματείο, για μετακινήσεις, σε τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών (π.χ. καλείται κυρίως το νοσηλευτικό προσωπικό τηλεφωνικά και οποιαδήποτε ώρα για να τροποποιηθεί το ωράριο ή να ανακαλεστούν ρεπό ή επίσης ενημερώνονται οι εργαζόμενοι πολλές φορές την προηγούμενη μέρα για τα ωράρια της επομένης), αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα.

Προοδευτική συμμαχία ή προοδευτική ευρυχωρία;

 


 

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το περιβόητο “αντιδεξιό προοδευτικό μέτωπο” του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει σαν τις επαναλήψεις του “Κωνσταντίνου και Ελένης”! Το βλέπουμε και το ακούμε από τα ΣΥΡΙΖΑίικα χείλη συνέχεια, αλλά έχει μπαγιατέψει.

Δεν έφταναν τα διάφορα άστεγα πολιτικά ζόμπι της σοσιαλδημοκρατίας, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι υφυπουργοί του Σαμαρά και του Βενιζέλου, οι Καμμένοι και οι groupies του Μπάιντεν, που προσπαθεί να συσπειρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον κλείνει το μάτι και απλώνει το χέρι και στους ψεκασμένους, τους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς θύλακες της αστυνομίας (αποδεικνύοντας γιατί δεν τους άγγιξε κατά τη διακυβέρνησή του)! Άλλωστε, το βαρέλι των δήθεν “προοδευτικών μετώπων” δεν έχει πάτο…

Ακρίβεια, ανατιμήσεις και χαράτσια «καταπίνουν» το λαϊκό εισόδημα


Η σχετική αναθέρμανση του επίσημου πληθωρισμού, όπως αυτός αποτυπώνεται στον δείκτη τιμών καταναλωτή, αλλά και οι προβληματισμοί αστικών επιτελείων για το κατά πόσο η εξέλιξη αυτή αποτελεί πρόσκαιρο και συγκυριακό φαινόμενο ή μονιμότερο χαρακτηριστικό, αποτελεί τη νέα πραγματικότητα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, μετά από μια περίοδο σχετικής νομισματικής σταθερότητας.

Οπως και να 'χει, το λαϊκό εισόδημα «ροκανίζεται» έτσι από μια ακόμα πλευρά που έρχεται να προστεθεί στη φοροληστεία και τα παλιάς και νέας κοπής χαράτσια που θα φορτωθούν το επόμενο διάστημα στις πλάτες του λαού, για να αποπληρωθούν τα «σπασμένα» του Ταμείου Ανάκαμψης, πλάι βέβαια με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, κι ενώ τα λαϊκά στρώματα έρχονται αντιμέτωπα και με πολύ μεγάλες αυξήσεις στα ήδη τσουχτερά τιμολόγια ρεύματος. Και όλα αυτά σε συνθήκες παραπέρα χτυπήματος των μισθών, των συντάξεων, των λαϊκών εισοδημάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία αξιολόγηση και την επεξεργασία των δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, ο πληθωρισμός, μετρούμενος με τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή (ΕνΔΤΚ), χαρακτηρίστηκε από σημαντική μεταβλητότητα, φτάνοντας στο 0,9% τους πρώτους μήνες του 2021 και 2% τον Μάη (προσωρινή εκτίμηση), από -0,3% τον Δεκέμβρη του 2020.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της ενεργειακής συνιστώσας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.α.), η οποία εκτιμάται ότι έφτασε στο 13,1% τον Μάη του 2021 από -9,7% τον Απρίλη του 2020 και στην επιβολή προσαύξησης φόρου στην κατανάλωση άνθρακα στη Γερμανία τον Γενάρη του 2021.