Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό καπιτάλα


Ο Σαββίδης μπαίνει στο Μέγκα, ο Μαρινάκης παίρνει το ΔΟΛ -που θυμίζει ΠΑΣΟΚ και Μέγκα- κι ο Τσουκαλάς ετοιμάζεται να πάρει εκπομπή μαζί με το Γιώργο Μίνο, ενώ ο Μαρινάκης συνεργάζεται και με τον Αλαφούζο, που είχε στήσει μια προσωρινή λυκοφιλία (τη λες και λυκοσυμμαχία) με το Σαββίδη και το Μελισσανίδη, που όμως την γκρέμισαν στο πρώτο φάλτσο σφύριγμα… Τέσσερις ΠΑΕ, μία πολιτική…



Η “φρουρά-ααα, φρουρά-ααα” της Βουλής μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά η αλλαγή φρουράς στα τζάκια και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εδώ, κι ας μην είναι ακριβώς “ενωμένη-δυνατή”, σαν το ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο στο (όλοι) ΜΕΓΚΑ -που θυμίζει ΠΑΣΟΚ- κι ενάντια στον “εχθρό λαό” και όχι στον ΠΑΟΚ ή τη Θεσσαλονίκη, όπως είπε χτες ο Ιβάν ο πονηρός…

Ο Σαββίδης μπαίνει στο Μέγκα, ο Μαρινάκης παίρνει το ΔΟΛ -που θυμίζει ΠΑΣΟΚ και Μέγκα- κι ο Τσουκαλάς ετοιμάζεται να πάρει εκπομπή μαζί με το Γιώργο Μίνο, ενώ ο Μαρινάκης συνεργάζεται και με τον Αλαφούζο, που είχε στήσει μια προσωρινή λυκοφιλία (τη λες και λυκοσυμμαχία) με το Σαββίδη και το Μελισσανίδη, που όμως την γκρέμισαν στο πρώτο φάλτσο σφύριγμα… Τέσσερις ΠΑΕ, μία πολιτική. Και μπόλικοι καβγάδες μεταξύ τους που θυμίζουν το “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα” κατά το καπιτάλα (αγάπη γλυκιά μου) –> κεφαλαιοκράτη. Και ψάξε βρες τώρα ποιοι είναι οι γάιδαροι που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα (το ποδόσφαιρο) και τις δικές μας πλάτες και ποιοι μαλώνουν σαν τα κοκόρια για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο κοτέτσι της Σούπερ-Λιγκ και όχι μόνο.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ : ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ !!! [ video ]



Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας φαίνεται να δωροδοκεί παιδιά για να συμμετάσχουν σε βίαιες διαδηλώσεις  σύμφωνα με βίντεο που καταγράφηκε από το teleSUR την Τετάρτη.

Σε σειρά συνεντεύξεων, τα παιδιά αποκάλυψαν πως τους έχουν προσφερθεί χρήματα, παπούτσια, ρούχα και καραμέλες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Το …”ευγενικό πήδημα”

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Η Σούδα θα στηρίξει το Νατοϊκό Πήδημα στη Ρουμανία. Οπότε υπόσχομαι αναλυτικό ρεπορτάζ για την απάντηση που θα λάβουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην ερώτηση που καταθέσαμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

 


Θα μπλέξω με τον τίτλο. Είναι όμως ακριβέστερος σ’ ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία από την επίσημη προγραμματισμένη νατοϊκή άσκηση δράκουλα που θα ξεχυθεί στα ρουμάνικα εδάφη ως ευγενικό άλμα (NOBLE JUMB 2017). Άγγλοι, Γερμανοί, Νορβηγοί και Πολωνοί, Ισπανοί και Αλβανοί και Κατωχωρίτες στρατιώτες με συντονισμό σιτσιλιάνικο, θα πλημμυρίσουν με σιγουριά κι ελπίδα την ηρωική Αλεξανδρούπολη μέρες τετάρτου μνημονίου. Δεν είναι Πήδημα. Είναι τιμή να γίνεται η χώρα προθάλαμος πολεμικού εργαστηρίου ώστε να αξιολογηθεί το προσωπικό, ο εξοπλισμός κι η υπηρεσιακή δυνατότητα τεσσάρων χιλιάδων στρατιωτών και των επιτελείων τους.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ζήτησε συστράτευση του λαού για το «μέλλον» του κεφαλαίου


Eurokinissi
Την αξίωση να βάλει ο λαός «πλάτη» στο σχέδιο ανάκαμψης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, παρουσιάζοντας την υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου ως εθνικό καθήκον, υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός απ' το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα σχέδιά τους για το «νέο παραγωγικό μοντέλο» περιλαμβάνουν μόνο προνόμια και κίνητρα στο κεφάλαιο, διατηρώντας στο ακέραιο τα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώθηκαν στο λαό τα τελευταία χρόνια.
 
Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τον επανασχεδιασμό του παραγωγικού «μοντέλου», με πριμοδότηση συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, ισχυριζόμενος ότι το προηγούμενο «απέτυχε». Κλείνοντας αφενός το μάτι σε τμήματα του κεφαλαίου που η στήριξή τους αποκτά προτεραιότητα έναντι άλλων και ταυτόχρονα ξεκόβοντας στο λαό κάθε σκέψη ανάκτησης απωλειών, επεσήμανε πως «η προσδοκία της επιστροφής στο 2009 πέρα από ουτοπία αποτελεί και στρατηγικό λάθος».

Σε ό,τι αφορά τα παζάρια με τους «θεσμούς» για ευκολίες πληρωμής του χρέους που δημιούργησαν οι καπιταλιστές και το κράτος τους, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια καθαρή λύση για το χρέος», ώστε το εγχώριο κεφάλαιο «να διαβεί το κατώφλι των αγορών με αξιώσεις».

Να βρουν το λαό απέναντι




Σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη αντήχησε τις προηγούμενες μέρες το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», δίνοντας ηχηρή απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, με την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, σπρώχνει το λαό σε επικίνδυνες ατραπούς.

Η μαζική παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας, οι κινητοποιήσεις στον Εβρο, ενάντια στη διέλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε άσκηση στη Ρουμανία, οι διαμαρτυρίες Ελλήνων φαντάρων για τις διευκολύνσεις που παρέχει η κυβέρνηση σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα, η οργάνωση από το ΠΑΜΕ αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, είναι πρωτοβουλίες που εκφράζουν την εναντίωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε σχεδιασμούς εχθρικούς προς τα συμφέροντά τους.