Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ιστορικές στιγμές...

Zούμε ιστορικές στιγμές!
Το πρόβλημα της ανεργίας λένε όλοι, πρέπει να αντιμετωπισθεί, "τα παιδιά μας..." πρέπει να έχουν μέλλον λένε μελοδραματικά οι διάφοροι υπουργοί και πρωθυπουργοί, αλλά από την άλλη υπάρχει και η πραγματικότητα!
Οπότε εκεί που μιλούσαν κλαψουρίζοντας για την ανεργία, άνοιξαν το δρόμο για τις μαζικές απολύσεις!
Η Ελληνική Χαλυβουργία απέλυσε το μισό της προσωπικό! Με τη βοήθεια και την άδεια της κυβέρνησης και των "μεταρρυθμίσεων".

"Η απόφαση του ΑΣΕ κρίνεται ιστορική όχι μόνο διότι για πρώτη φορά..." κλπ/κλπ. γράφουν οι εφημερίδες.
Με λίγα λόγια επιστρέφουμε σε άλλες εποχές "για το καλό της πατρίδας...", γιατί η εταιρεία "δεν θα ήταν βιώσιμη..." κλπ. 
Και αφού η εταιρεία έπρεπε να απολύσει το μισό προσωπικό της για να αποκτήσει "βιωσιμότητα", πρέπει η ζωή μας να γίνει αβίωτη.
 
Αυτό ακριβώς είαι πια ο καπιταλισμός. 
Αβίωτος.
 
Γιατί βεβαια κάτω από τις συνθήκες άγριου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, κάθε λίγο θα υπάρχουν επιχειρήσεις που θα απολύουν το προσωπικό τους για να γίνουν βιώσιμες.
Ο καπιταλισμός, όπως έλεγαν εδώ και πάνω από 100 χρόνια οι μεγάλοι κλασσικοί, "παράγει" ανεργία ακόμη και τη στιγμή ακριβώς που βρίσκεται σε συνθήκες ανάπτυξης. Πόσο μάλλον σε συνθήκες ύφεσης και κρίσης...
Παρ' όλα αυτά όλοι, πλην Λακεδαιμονίων, αντί να βλέπουν το ολοφάνερο, ότι δηλ. υπάρχει πια απόλυτη αναγκαιότητα ανατροπής αυτού του συστήματος, για να γίνει βιώσιμη η ζωή μας, προσπαθούν να τον σώσουν προτείνοντας διάφορους τρόπους και μίγματα διαχείρισης, προτείνοντας δηλαδή κάποιον δήθεν "ανθρώπινο καπιταλισμό", σαν να λέμε διασκεδαστικό μαρτύριο ή "ευχάριστο καρκίνο"...
Το πιο κάτω  ...ιστορικό άρθρο από την Καθημερινή.

Στη Χαλυβουργία Ελλάδος οι πρώτες ομαδικές απολύσεις


"Την πρώτη έγκριση ομαδικών απολύσεων με τη νέα σύνθεση και τον αναβαθμισμένο ρόλο του έλαβε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης στο υπουργείο Εργασίας επί της Σταδίου. Με ψήφους τέσσερις υπέρ και τρεις κατά, το ΑΣΕ ενέκρινε την απόλυση 45 εργαζομένων –έγκριση που εμπίπτει στη διαδικασία περί ομαδικών απολύσεων– από την εταιρεία Χαλυβουργία Ελλάδος, συμφερόντων Μάνεση. Το αίτημα της εταιρείας μετά τη μελέτη του φακέλου και των ισολογισμών της υπερψήφισαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αννα Στρατινάκη, η οποία ως πρόεδρος του ΑΣΕ εισηγήθηκε την έγκριση των απολύσεων δηλώνοντας ότι πείσθηκε από τα στοιχεία της εταιρείας, ο κ. Κ. Τσαγκαρόπουλος, ειδικός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση, η κ. Μ. Ντότσικα, δικηγόρος και υπεύθυνη για την πρόσφατη μελέτη που ανέθεσε το υπουργείο σχετικά με τον κατώτατο μισθό, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ κ. Αντ. Βάγιας. Αρνητική ψήφο στην έγκριση των ομαδικών απολύσεων από τη Χαλυβουργία έδωσαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κ. Ευθ. Παπαγιάννης, ο εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών κ. Αντ. Τσαρνάς και η κ. Κ. Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας. Οι ανωτέρω δήλωσαν ότι δεν πείσθηκαν ότι από τα στοιχεία της εταιρείας πρέπει να προχωρήσει η μείωση του προσωπικού.
....

Η απόφαση του ΑΣΕ κρίνεται ιστορική όχι μόνο διότι για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια ανάβει το «πράσινο φως» για ομαδικές απολύσεις, αλλά και λόγω της νέας σύνθεσης και του ρόλου που έχει αναλάβει, αντικαθιστώντας το υπουργοκεντρικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι πρότινος.
....
Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο είναι στην ουσία κλειστό από τα τέλη του 2011 λόγω μείωσης της ζήτησης και αδυναμίας εξαγωγών εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους και της κρίσης, που είχε σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο από το 2008 και μετά."

ΥΓ: Για την κοροιδία του ποιοί ήταν υπερ και κατά, ποιοι πείσθηκαν και ποιοι όχι, δε χρειάζονται σχόλια. Το παιχνίδι όπως φαίνεται στο άρθρο μοιράστηκε μια χαρά...

Οι κολιγιές των γελοίων

Οι κολιγιές των γελοίων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο κύκνειο άσμα του πάνω στην υπουργική πολυθρόνα, πρόφτασε να διορίσει κάποιον ανεκδιήγητο τύπο ονόματι Δαραβίγκα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ.
Ο εν λόγω κύριος, πρωταγωνιστής ή παρουσιαστής επί σειρά ετών εκπομπών-τηλεσκουπίδια τύπου «εθνικός σταρ», «μίστερ εθνικά μπούτια» κλπ, και πανελίστας τριτοτέταρτων «ενημερωτικών» εκπομπών που παρουσιάζουν τριτοτέταρτοι δημοσιογράφοι, δηλώνει πρόεδρος κάποιας ΜΚΟ «Πανελλήνιος Αντιναρκωτικός Αγώνας». Βλακεία (κάποιους βολεύει) του... Αδώνιδος; Μπα, δε νομίζω. Η γελοιότητα δεν συμβαδίζει πάντα με τους ηλίθιους, οι οποίοι πάντως μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους γελοίους όσο ανέχονται, ως θεατές, τις κολιγιές τους…
 

              Και για να το εμπεδώσουμε! 

Ο Δαραβίγκας αναπλ. πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του… ΣΧΟΛΙΑ (2) 197 Magnify Image Πηγή: www.lifo.gr


Ο Δαραβίγκας αναπλ. πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του… Πηγή: www.lifo.gr
Ο Δαραβίγκας αναπλ. πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του… ΣΧΟΛΙΑ (2) 197 Magnify Image Πηγή: www.lifo.gr

«ΕΓΚΑΛΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

«ΕΓΚΑΛΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

18-1--17-ellinikos-xrysos Επιθετική επιστολή κατά της Επιθεώρησης Μεταλλείων Β. Ελλάδας απέστειλε η Ελληνικός Χρυσός, με αφορμή την απόφαση για διακοπή εργασιών της εταιρείας, εντός των ορίων του χώρου απόθεσης «Καρατζά Λάκκου».

Μεταξύ άλλων, η Ελληνικός Χρυσός αναφέρει: «Αναλογίζεστε, κύριοι, τις συνέπειες που επιφέρει στη λειτουργία της εταιρείας μας και στο διεθνές της κύρος…» η σχετική απόφαση;
Σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Σας υπενθυμίζουμε… ότι εκτός από την άσκηση της νομιμότητας κατά τους ελέγχους σας, έχετε πρώτιστο καθήκον τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, των περιοίκων και των έργων.»
Και συνεχίζει ως εξής: «Αν πράττατε τα αυτονόητα και δεν δίνατε περισσή ευχέρεια στους αυτόκλητους θεματοφύλακες της νομιμότητας, θα διαπιστώνατε κι εσείς οι ίδιοι ότι το έργο, του οποίου τη λειτουργία διακόψατε, είναι απόλυτα νόμιμο…».
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική επιστολή.
πηγή: efsyn.gr μέσω