Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Το ευρω-δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για περικοπές στις ελληνικές συντάξεις


Μειώθηκαν για σκοπούς γενικού συμφέροντος, εξηγούν - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου 

 

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε σήμερα Τετάρτη προσφυγές συνταξιούχων του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ), οι οποίοι είχαν ζητήσει από το Συμβούλιο της ΕΕ να αποκαταστήσει τις μειώσεις που είχαν υποστεί στις συντάξεις τους. 

Πιο συγκεκριμένα, είχαν ζητήσει αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστησαν από τη μείωση των κύριων συντάξεών τους, συνολικού ύψους 870 504,11 ευρώ, ζητώντας παράλληλα να καταβληθεί σε κάθε έναν από αυτούς το ποσό των 3. 000,00 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν.

Κοινωνικό συμβόλαιο



Σιωπηλοί και άβουλοι, εφαρμοστές ενός παράδοξου κοινωνικού συμβολαίου, που υπέγραψαν μισότρελοι πρόγονοι, φοβισμένοι και αβράκωτοι, λες και από τους πόρους κάθε μικροαστικής ψυχής αναβλύζει σχεδόν φυσικά, η τερατώδης πολιτική θεολογία του Χομπς όπως και η απροσμέτρητη μεσσιανική αφέλεια του Λοκ. Πρόκειται για δύο από τους θεμελιωτές του αστικού κοινωνικού συμβολαίου, του αστικού πολιτικού ορθολογισμού, που δεν έπραξαν τίποτε περισσότερο από το να περιγράψουν αυτό που έβλεπαν από το παράθυρό τους, ενώ έγραφαν τα στομφώδη και μακρόσυρτα κείμενά τους, με την βεβαιότητα ότι περιγράφουν την διαχρονικότητα της ανθρώπινης φύσης. Το πεπερασμένο βλέμμα τους έγινε ο ορίζοντας του κόσμου.

Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο, παραμύθια στο λαό...


Το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών βρήκε τα κυβερνητικά στελέχη και τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης «σε θέσεις μάχης», έτοιμους από τη μια να υπερασπιστούν την «αναγκαιότητα» και «χρησιμότητα» της συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη θωράκιση της κερδοφορίας του εγχώριου κεφαλαίου, αλλά και να την εξωραΐσουν στα μάτια των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να αποσπάσουν την ανοχή, ει δυνατόν και τη στήριξή τους, ως έναν από τους όρους για την επίτευξη της «σταθερότητας» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο στη νέα αυτή φάση.
 
«Εξιτήριο» για το κεφάλαιο...

Τα «εθνικά» σχέδια...


Για «εθνικό σχέδιο εξόδου από τα μνημόνια», η επιτυχία του οποίου θα κριθεί ανάμεσα στα άλλα και από την «ομοψυχία» όλων των πολιτικών δυνάμεων, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, κατηγορώντας τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ότι υπονομεύουν τους στόχους του κεφαλαίου για «μικροπολιτικούς» λόγους. Για «ανεπανόρθωτες ζημιές» στην «εθνική προσπάθεια» της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, λόγω της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που «δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις», κάνει λόγο η ΝΔ, που ζητάει συστράτευση στο δικό της «εθνικό» σχέδιο, το οποίο προβλέπει επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και «σκληρές αλήθειες» για το λαό. Για «σχέδιο Ελλάδα» μιλάει το ΠΑΣΟΚ, που λέει ότι... οι άλλοι δυο υπονομεύουν την «εθνική προσπάθεια» λόγω των μεταξύ τους αντιθέσεων και γι' αυτό χρειάζεται ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ, που θα παίζει το ρόλο του «ρυθμιστή» και «ελεγκτή» σε μελλοντικές αστικές κυβερνήσεις.

ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ…



 

ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ…

 

ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ στον «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ» – Ο σκιτσογράφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δίνει κίνηση στη γελοιογραφία και με μικρές ιστορίες σχολιάζει την επικαιρότητα.   

Η κινούμενη γελοιογραφία (ΒΙΝΤΕΟ) με τίτλο:«ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ…»