Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού για τις προσαγωγές και το ξύλο στο μαθητή από αστυνομικό




Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού για τις προσαγωγές και το ξύλο στο μαθητή από αστυνομικό: 
   
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  
    1ου ΛΥΚΕΙΟΥ  ΧΟΛΑΡΓΟΥ
                                                                                                3 Nοεμβρίου 2014
Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού εκφράζει την αγανάκτησή του, την έντονη δυσφορία  και  ανησυχία του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της 2ας  Νοεμβρίου  στο Χολαργό, σε βάρος ανήλικων μαθητών.
Πληροφορηθήκαμε ότι τέσσερις μαθητές του Λυκείου μας προσήχθησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης μας στα γραφεία της Αστυνομίας προληπτικά για εξακρίβωση στοιχείων. Κατ’ αρχήν εκφράζουμε την αντίθεσή μας, επειδή οι προσαγωγές έγιναν από άντρες της Ασφάλειας, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μας λένε ότι μέχρι να φτάσουν στο τμήμα ήταν τρομοκρατημένα, γιατί δεν ξέρανε σε τίνος πραγματικά το αυτοκίνητο είχαν μπει.
Η συνέχεια είναι ακόμα πιο ανησυχητική, καθώς πληροφορηθήκαμε ότι  αστυνομικοί κυνήγησαν δυο μαθητές του Γυμνασίου, τους οποίους υποπτεύθηκαν για διάρρηξη της εισόδου του 1ου Γυμνασίου, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο Α.Τ. Χολαργού. Ένας εξ αυτών χτύπησε με κλωτσιές τον ένα μαθητή στο σώμα και με γροθιά στο πρόσωπο, ενώ τον κλώτσησε στη συνέχεια και μέσα στο αστυνομικό τμήμα.
Ο Σύλλογος Γονέων συνόδευσε τους μαθητές του Λυκείου μας στην πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα 3 Νοέμβρη στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Στη συνάντηση που είχαμε με την Διοικήτρια του Α.Τ. Χολαργού, μαζί με τους εκπροσώπους των μαθητών, και εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», εκφράσαμε την έντονη δυσφορία μας για τα γεγονότα, και την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας. Εξηγήσαμε ότι  με τέτοιες ενέργειες διασαλεύεται η τάξη στην πόλη μας, οι πολίτες –πολύ δε περισσότερο τα παιδιά μας– τρομοκρατούνται και ότι η αστυνομία αντί να επιτελεί το ρόλο της που είναι η προστασία των πολιτών επιτυγχάνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η κ. Διοικήτρια μάς είπε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή της το γεγονός και ότι μέριμνά της είναι η εμπιστοσύνη   και η ασφάλεια των πολιτών.
Στη συνέχεια και μετά από μια πρώτη έρευνα διαπίστωσε τη βασιμότητα της καταγγελίας και δήλωσε ότι θα διατάξει ΕΔΕ.
Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες καταπατούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Τα παιδιά μας, όλων των γονιών τα παιδιά,  δεν χρειάζονται ούτε ξύλο, ούτε αστυνομική επίβλεψη. Αντιθέτως,  χρειάζονται νουθεσία, αγάπη, συμπαράσταση και μόρφωση καθολική και όχι επιλεκτική.  Χρειάζονται δασκάλους που σήμερα δεν επαρκούν, χρειάζονται γνώση ουσιαστική κι όχι τον εξεταστικό μαραθώνιο των τριών ετών του «Νέου Λυκείου», που στραγγαλίζει την κριτική σκέψη,  αφυδατώνει τη δημιουργικότητά τους κι  αδειάζει τις τσέπες των γονιών  υπέρ των φροντιστηρίων.

To  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων