Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Το κοινό τους πρόγραμμα «ανοίγει» νέο κύκλο επίθεσης στον λαό

 

Γι' αυτό χρειάζεται δίπλα του ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Σταθερότητα για να μη γυρίσουμε πίσω», λέει η ΝΔ, «πολιτική αλλαγή, όχι άλλα τέσσερα χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι κρύβουν κάτω από αυτό το κάλπικο για τον λαό δίλημμα; Οτι όποιος κι αν σχηματίσει κυβέρνηση την επόμενη μέρα, με όποιον συνδυασμό, η πολιτική που θα εφαρμόσει είναι γνωστή και καθορισμένη από πριν. Τα βασικά της στοιχεία, αυτά δηλαδή που καθορίζουν και τα επιμέρους, τα συναντά κανείς στα ψιλά γράμματα των προγραμμάτων όλων των κομμάτων, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνει η ατζέντα της επόμενης μέρας, τι θα βρει ο λαός απέναντί του και γιατί χρειάζεται ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

1.Ταμείο Ανάκαμψης

Για κάθε εκταμίευση χρημάτων για τα μονοπώλια, η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώνει αλλεπάλληλους κύκλους αντιλαϊκών μέτρων, όπως τα 200 που ψήφισε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, πολλά από αυτά με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνεται δηλαδή η θέση του ΚΚΕ ότι πρόκειται για ένα υπερμνημόνιο, το οποίο, πέρα από τα 350 βαριά αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» που προβλέπει μέχρι και το 2026, θα φορτώσει στις λαϊκές πλάτες και νέα μεγάλα χαράτσια για την αποπληρωμή του.

Είναι τίμιο και αξιοπρέπεια να ψηφίζεις στις σημερινές συνθήκες ΚΚΕ…

 

 

 

Το ΚΚΕ διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες» και μόνο ο «λαός θα σώσει τον λαό». Είναι ένα σύνθημα που συμπυκνώνει την πολιτική του που θέλει τον λαό πρωταγωνιστή και όχι θεατή των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνικής – λαϊκής πλειοψηφίας και της νεολαίας, παλεύει και αγωνίζεται για αυτά μέσα στους χώρους δουλειάς, στις υπηρεσίες, στα πανεπιστήμια, στις σχολές, στις γειτονιές.

Δεν υπάρχει μικρή ή μεγαλύτερη διεκδίκηση του λαού που το ΚΚΕ να μην ήταν μπροστά, να μην διέθεσε όλες τις δυνάμεις του, για κατακτήσεις που έδιναν ανάσες στον λαό μέσα στο άθλιο και βάρβαρο αυτό σύστημα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα γυρίσει πίσω στον λαό μέσα από τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε, που πρέπει να δυναμώσουν, αποκτώντας μεγαλύτερο πολιτικό βάθος και περιεχόμενο, για να μπορέσει ο λαός να αντεπιτεθεί.

Εισφορές - χαράτσια ή συντάξεις πείνας στα βαθιά γεράματα;


Κορυφή του παγόβουνου στο κοινό τους πρόγραμμα ο προεκλογικός καβγάς με αφορμή τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

 

Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου, με τις οποίες έκανε λόγο για επαναφορά της διασύνδεσης των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των ΕΒΕ με το εισόδημά τους, γίνεται φανερό ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει τέλος και ότι από τα συρτάρια, μετά τις εκλογές, θα βγουν και νέα αντιασφαλιστικά «πακέτα».

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τελικά ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την εκλογική μάχη, κάθε ασφαλισμένος θα δαπανά για τη σύνταξή του το 20% του ετήσιου εισοδήματός του. Πρόκειται για πρόβλεψη του νόμου Κατρούγκαλου του 2016, η οποία αντικαταστάθηκε από τον νόμο Βρούτση της ΝΔ και πλέον εφαρμόζεται άλλος τρόπος χαρατσώματος των ΕΒΕ, οι οποίοι επιλέγουν ανάμεσα σε πέντε «κλάσεις» απόδοσης εισφορών.

Η τοποθέτηση του Γ. Κατρούγκαλου, γνωστού και ως «ψαλιδοχέρη», παρατσούκλι που δικαίως του «κόλλησαν» εργαζόμενοι και συνταξιούχοι λόγω της αντιδραστικής μεταρρύθμισης που έφερε το 2016 στο Ασφαλιστικό, είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου». Η πάσα που δόθηκε στην κυβέρνηση να σπεκουλάρει πάνω στις απαράδεκτες δηλώσεις του, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως και η ΝΔ παραμένει συνεπής υπέρμαχος του νόμου Κατρούγκαλου, συνεχίζει να τον εφαρμόζει απαρέγκλιτα σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων, προσθέτοντας και νέα κεφάλαια, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης για τη νέα γενιά.

Πανστρατιά! Με την οργή, τον νου και την καρδιά μας για ΚΚΕ Δυνατό!

 

Ωρα την ώρα μετράμε για το άνοιγμα της κάλπης. Και η μάχη για ψήφο στο ΚΚΕ δίνεται μέχρι τη στιγμή που θα έχει «κλειδώσει» και το τελευταίο αποτέλεσμα από εκλογικό τμήμα.

Μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν αφήνουμε καμία δυνατότητα να πάει χαμένη για την ενίσχυση του Κόμματος. Για να μην υπάρξει ούτε ένας που ακόμα το σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ και δεν θα κάνει το σημαντικό αυτό βήμα. Για να μην υπάρξει κανείς που κάνοντας «ταμείο» θα διαπιστώσει ότι μπορούσε να κάνει το «κάτι παραπάνω». Γιατί υπάρχουν ακόμα ανεξάντλητα περιθώρια για το κέρδισμα νέων ψήφων, και αυτό το εισπράττουμε διαρκώς, σε κάθε εξόρμηση, κάθε περιοδεία, κάθε επαφή με λαϊκό κόσμο.

Με πείσμα για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος λόγω δυσκολιών που βάζει η πολιτική που μαυρίζει τις ζωές μας: Είτε με τις άδειες από τις δουλειές, είτε με τη μετάβαση στον τόπο όπου είναι ο καθένας εγγεγραμμένος. Τίποτα στην τύχη του λοιπόν! Με αποφασιστικότητα, με ευρηματικότητα, με συντροφική βοήθεια και φροντίδα ειδικά για όσους δυσκολεύονται περισσότερο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αναποδιά και δυσκολία.

"Παραπλανημένος" ναζί υποψήφιος του Κασιδιάρη καλεί σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ...

 

 

Μετά τον πρώην βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση και διαφόρων τοπικών φασιστών παραγοντίσκων άλλος ένας "παρασυρμένος" υποψήφιος με το κόμμα του κατάδικου Κασιδιάρη  - μέχρι να απαγορευτεί η κάθοδος του ναζιστικού μορφώματος στις εκλογές-  καλεί με ανάρτηση στα social media σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ!

Μάλιστα αναλύει και το σκεπτικό του για να δώσει γραμμή για "ανοχή σε συγκεκριμένο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς", όπως λέει, εξυμνώντας μάλιστα και το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία, που όπως γράφει ο ναζί "κρίνω όχι μόνο ότι ήταν θετικές αλλά και αρκετά κοντά στις εθνικιστικές θέσεις"!

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 20 - 21 Μαΐου

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 20 - 21 Μαΐου 2023: 

 

ΚΚΕ Δυνατό - Μόνοι τους και Ολοι μας - Με οργή, με καρδιά, με μυαλό...

 

  • Την Κυριακή ΚΚΕ «δαγκωτό» για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός! Για να ζωντανέψει η ελπίδα!
  • Η αντιλαϊκή ατζέντα της επόμενης μέρας βρίσκεται στα ψιλά γράμματα του κοινού προγράμματος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Ενα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα είναι κέρδος για τον λαό και τους αγώνες του!
  • Ο Πειραιάς έστειλε την Παρασκευή μήνυμα ανάτασης και ελπίδας, με τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας.