Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



ΠΑΓΕΤΟΣ  ΣΤΗΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ

            Η νέα χρονιά του 2015 δεν άρχισε καθόλου καλά για πολλά από τα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου. ίσως και σε όλα εφόσον υπάρξει σχετική ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο Παρασκευή 9 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. Αναμένουμε τις παρεμβάσεις καθηγητών, μαθητών και γονέων.
            Συγκεκριμένα, από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το Γυμνάσιο του Δ.Δ. Καλλιθέας έμεινε από πετρέλαιο με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μαθήματα τις πρώτες ώρες μέσα στην παγωνιά, μέχρι που τέλειωσαν οι αντοχές και οι ανοχές και  το σχολείο έκλεισε τις τελευταίες ώρες. Η δημοτική αρχή προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στη διοίκηση του Γυμνασίου, ο δήμος όμως ξεκάθαρα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» που πανηγυρικά αποδέχθηκαν οι ιθύνοντές του.
            Επίσης, μαθητές και καθηγητές πάγωσαν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Δρυμού, στο Δ.Δ. Μυγδονίας. Η άρνηση τοποθέτησης αυτόματου συστήματος λειτουργίας της θέρμανσης με προγραμματισμό 2ωρης πρωινής προετοιμασίας των αιθουσών ιδιαίτερα σε συνθήκες παγετού, η μη αποστολή αρμόδιου για να βάλει μπροστά τη θέρμανση, τα χαλασμένα καλοριφέρ, η στάσιμη υγρασία από τις πλημμύρες ξυλιάζουν τα νιάτα της χώρας και κάνουν το έργο των εκπαιδευτικών βάσανο και ανησυχία. Επιπλέον τα πεζοδρόμια μπροστά στα δύο κτίρια μεταβλήθηκαν σε παγοδρόμια, με όλους τους σχετικούς κινδύνους.
            Οι πληροφορίες μας λένε ότι παρά τις θερινές τους υποσχέσεις για την επάρκεια πετρελαίου και παρά την πτώση της τιμής του, τα συνολικά αποθέματα φτάνουν για λίγες μόνον ημέρες και έχουμε μπροστά μας ολόκληρο χειμώνα ….
            Στον Πεντάλοφο και τη Νεοχωρούδα οι μαθητές δεν πάγωσαν μόνο στο Γυμνάσιο αλλά και κατά τη πρωινή μεταφορά τους στους χώρους σπουδών γιατί χάλασε το λεωφορείο και έμειναν απροειδοποίητοι από τους αρμόδιους του δήμου.
            Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εγείρει το ερώτημα προς γονείς, καθηγητές και μαθητές: -  Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν αυτή την αθλιότητα ή  θα τους εξαναγκάσουμε με όλα τα μέσα, να κόψουν το κεφάλι τους, παράγοντες, κεντρική και τοπική διοίκηση, να προμηθευτούν πετρέλαιο για το σχολεία, για τα παιδιά μας. Θα εξασφαλιστεί  η ασφαλής και άνετη μεταφορά στα σχολεία  ή θα μείνουμε έρμαια των πολιτικών τους; Στην κατά τα άλλα αναπτυγμένη Ευρώπη του 2015 …..
                                                                                              Ωραιόκαστρο 8-1-2015
                                                                                              «Λαϊκή  Συσπείρωση»