Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΛΑΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ - ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ


ΒΙΝΤΕΟ-Παφίλης:Θέλετε να κάνετε τον κόσμο να νιώθει ζητιάνος



ΒΙΝΤΕΟ-Παφίλης:Θέλετε να κάνετε τον κόσμο να νιώθει ζητιάνος  


«Δεν θα σχολιάσω τους διθυράμβους του κ. Γεωργιάδη. Μία βόλτα στα νοσοκομεία, στις λαϊκές γειτονιές, στα κέντρα υγείας, μπορεί να απαντήσει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδης που είχε ανέβει στο βήμα της βουλής λίγο πριν.
Στη συνέχει απευθύνθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ: «Θα ήθελα να πω ότι ο κ. Βορίδης, όπως πάντα ιδεολογικά και με συνέπεια, έθεσε ένα ερώτημα, το ποιος εγγυάται ότι μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τον άνεργο και ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, το οποίο δεν είναι πραγματικό».
«Στο 2013 είμαστε όχι στο 1900 και καταλαβαίνετε τι λέω. Εμείς θα θέσουμε το πραγματικό ερώτημα, το οποίο εσείς αποφεύγετε να απαντήσετε και αποφεύγουν να απαντήσουν και άλλοι.  Ποιος έφτασε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι, ποιο σύστημα, το σοσιαλιστικό; Ο καπιταλισμός» τόνισε ο κ. Παφίλης απαντώντας στον Βορίδη.
 «Θέλετε σκόπιμα να κατεβάσετε τον πήχη στον κόσμο και να τον κάνετε να νιώθει ζητιάνος και να νιώθει ότι ακόμη και αυτή η άθλια ζωή που ζει η πλειοψηφία είναι παροχή που την κάνει το σύστημα. Που πήγαν τα λεφτά όλα αυτά τα χρόνια;» σημείωσε λέγοντας  χαρακτηριστικά: «Κοροϊδεύετε τον κόσμο».

Ο κ. Παφίλης έκανε λόγο για «σκηνές από το παρελθόν μονταρισμένες στο σήμερα».
«Όσο το ΠΑΣΟΚ μπατάριζε δεξιά τελείως τόσο περισσότερο φωνάζει. Και όσο το ΠΑΣΟΚ πήγαινε πιο κοντά στη ΝΔ, τόσο η ΝΔ το κατήγγειλε για σοσιαλιστικά μέτρα και όλα τα υπόλοιπα. Αυτό ζούμε σήμερα. Αν και είδα άρωμα σύγκλισης» επισήμανε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι κάποιοι λένε ότι ο προϋπολογισμός τους θα είναι του λαού.  "Μα δεν γνωρίζετε ότι θα πρέπει να πάρετε έγκριση από την ΕΕ για τον επόμενο προϋπολογισμό; Τι θα κάνετε τότε; Τι θα πείτε; Φεύγουμε από την Ε.E; Εδώ δώσατε όρκο. Ο κ. Τσίπρας τον έδωσε από τον Τέξας τον όρκο" είπε. "Άρα λοιπόν παγίδες" ανέφερε χαρακτηριστικά.
πηγή: enikos.gr