Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ντροπή σας!




Ντροπή σας! – του Νίκου Μπογιόπουλου

 


H κυβέρνηση «δεν φταίει», φταίνε οι  προηγούμενoι.

Οι προηγούμενοι «δεν φταίνε», φταίνε οι σημερινοί.

Η Περιφέρεια «δεν φταίει», φταίει η γραφειοκρατία.

Ο Δήμος «δεν φταίει», φταίει η άναρχη δόμηση.

Οι αυθαιρετούντες (κατά βάση επιχειρηματίες, κάποιοι, δε, από τους μεγαλύτερους της χώρας) «δεν φταίνε», φταίνε όσοι τους χορήγησαν νόμιμες άδειες.

Επομένως, για την τραγωδία της Μάνδρας πριν από 7 μήνες, θα… φταίνε οι πνιγμένοι! Και τώρα, που ξανα πλημμύρισε η Μάνδρα, θα… φταίνε οι καταστραμμένοι ζωντανοί! Μόνο που και το κράτος και τη γραφειοκρατία του δεν τα έφτιαξαν οι πεθαμένοι. Ούτε οι καταστραμμένοι.

Όμως:  
  • Το φαινόμενο στην Αττική στα μέσα του 19ουαιώνα να υπάρχουν 700 ποτάμια και ρέματα, αλλά  σήμερα να έχουν απομείνει λιγότερα από 50,
  • το φαινόμενο της τσιμεντοποίησης 550 χιλιομέτρων ρεμάτων στην Αθήνα,
  • το φαινόμενο της εργολαβικής αυθαιρεσίας, του κράτους των φωτογραφικών αναθέσεων, τοατιμώρητο των παραλείψεων, η πολιτική της αντιπαροχής και της οικοπεδοποίησης,
δεν είναι «φυσικά» φαινόμενα. Είναι πολιτικά φαινόμενα.
  • Το φαινόμενο να περνούν τροπολογίες στο άψε – σβήσε για κάθε υπορύθμιση του Μνημονίου, αλλά τα στοιχειώδη μέτρα για να μην πνίγονται οι άνθρωποι να βουλιάζουν στην χρονοβόρα γραφειοκρατία, είναι πολιτικό φαινόμενο.
  • Η πλημμελής αντιπλημμυρική προστασία, η ανύπαρκτη αντισεισμική θωράκιση, η απουσία αντιπυρικής πρόβλεψης είναι πολιτικά φαινόμενα.
Όπως πολιτικό, τελικά, είναι και το παρακάτω φαινόμενο:

Αυτοί που φταίνε να παίζουν θρασύτατα το πινγκ – πονγκ της πολιτικής τους ανευθυνότητας πάνω σε συντρίμμια και να μην κατανοούν τίποτα από την παρακάτω λέξη: «Ντροπή».

Μαζί με τους φασίστες στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης




Μαζί με τους φασίστες στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 


Η Αυστρία πήρε τη σκυτάλη της εκ περιτροπής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι για πρώτη φορά στο τιμόνι της Ένωσης είναι μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν φασίστες. Υπενθυμίζουμε ότι η αυστριακή κυβέρνηση είναι συνασπισμός της δεξιάς με το φασιστικό, εθνικιστικό «Κόμμα των Ελεύθερων» (FPΟ), το οποίο έχει ως βασική αιχμή της πολιτικής του την αντιμεταναστευτική πολιτική.

Η τελετή παράδοσης έγινε στο τουριστικό θέρετρο Σλάντμιγκ στο βουνό Πλανάι, όπου ο αυστριακός καγκελάριος Ζεμπάστιαν Κουρτς, με την παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Τουσκ ανέφερε στην τελετή παράδοσης: «Όπως έδειξε η σύνοδος κορυφής πριν από λίγες μέρες εργαζόμαστε όλοι σκληρά για να αποδείξουμε ότι αυτό που χαρακτηρίζει την ΕΕ είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια και όχι η αβεβαιότητα και η αστάθεια. Το σημαντικότερο πάντως είναι η ενότητα. Και εδώ επενδύω πολλά σε εσένα Ζεμπάστιαν».

ΚΡΗΤΗ - ΛΑΣΙΘΙ Ζητούν αυτοκινητόδρομο σύγχρονο και ασφαλή χωρίς διόδια



Κάλεσμα στο λαό του Λασιθίου, να διεκδικήσει αυτοκινητόδρομο σύγχρονο και ασφαλή, χωρίς διόδια, τα χρήματα για την κατασκευή του οποίου να εξασφαλιστούν από το κεντρικό κράτος και να μην πηγαίνουν για τις ανάγκες των δανειστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, απευθύνει για μια ακόμα φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σητείας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Σε δήλωσή της η Σταυρούλα Καράμπελα, δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σητείας σημειώνει:

«Η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/6/18, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση και συζήτηση για το ΒΟΑΚ, κατέληξε σε παρωδία και πιο συγκεκριμένα, λόγω μη απαρτίας των μελών του, ο δήμαρχος αποφάσισε να προχωρήσει σε ενημέρωση, που τελικά ήταν συνέντευξη Τύπου με παράθεση ημερομηνιών, αριθμών πρωτοκόλλων κλπ. Αντίθετα ο δήμαρχος δεν έκανε καμιά ενημέρωση για τι πρωτοβουλίες είχε πρόθεση να προτείνει για τη διεκδίκηση σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που να καλύπτει τις ανάγκες του λασιθιωτικού λαού και ειδικότερα του σητειακού.

Τις επόμενες μέρες σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με τοπικό ραδιόφωνο, οι κύριοι Ζερβάκης Γιώργος - περιφερειακός σύμβουλος και Καραμανωλάκης Νίκος - πρώην επικεφαλής δημοτικής αντιπολίτευσης και εσχάτως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος σε πλήρη σύμπνοια εξέφρασαν την αγωνία τους και την ανησυχία τους, αλλά προτάσεις διεκδίκησης καμία.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν πλήρως την ανακοίνωση - επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σητείας που παραδόθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την έναρξη του ΔΣ της 27/6/18 και την οποία παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω:

Ένας κόσμος που καταρρέει


Καλά για το διεθνές περιβάλλον, καλύτερα να μην αναφερθούμε ιδιαίτερα, καθώς οι κάθε λογής τοπικοί ή γενικότεροι πόλεμοι, με τις εκατόμβες των θυμάτων, τις στρατιές των μεταναστών, η επικίνδυνη μόλυνση του περιβάλλοντος όχι μόνο από τα πυρηνικά, ο διαμελισμός κρατών με το ξαναμοίρασμα και το ξαναχάραγμα συνόρων και πολλά άλλα, είναι πλέον σε οριακό σημείο επιβίωσης!

 

Όμως, στη χώρα μας, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην οικονομική κρίση ή την εμποκή της χώρας μας στις εγκληματικές διεθνείς Ενώσεις όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, κλπ..

 

Είναι περισσότερο φανερό ότι σε όλα τα επίπεδο η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω!

Ξεσηκωθείτε ΄΄ Το «τέλος των μνημονίων» και η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι η νέα εξαπάτηση της κυβέρνησης ΄΄


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
   ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
 



Συνάδελφοι συνταξιούχοι!
Με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, που μόλις πριν από λίγες μέρες ψήφισε η Κυβέρνηση, δεσμεύεται απέναντι στου δανειστές, ότι θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας και χωρίς παρεκκλίσεις, εκτός από όλα τα άλλα και τα μέτρα που αφορούν την παραπέρα κατακρεούργηση  των συντάξεών μας.
Από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα αφαιρεί κάθε χρόνο 3,132 δις ευρώ (προσωπική διαφορά).
Από την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ (31-12-2019) θα εξοικονομεί το χρόνο 853 εκατ. ευρώ από τους χαμηλοσυνταξιούχους. (Τόσα πλήρωνε σε αυτούς το 2015).
Από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600 ευρώ, θα απογειώσει την φοροληστεία από 1 δις. ευρώ φέτος, στα 1,9 δις. ευρώ το 2020 και στα 2,06 δις. ευρώ το 2021. Ετήσιο εισόδημα 8.500 ευρώ , δηλαδή 710 ευρώ το μήνα σύνταξη κύρια και επικουρική , που μέχρι τώρα ήταν αφορολόγητο, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος 570 ευρώ το χρόνο. Ανάλογα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος συντάξεις από 580 ευρώ μέχρι 710 ευρώ.