Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Η ΣΕΑ για τα ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της κυβέρνησης και μιας μερίδας των ΜΜΕ-Τύπου για τα προβλήματα των συνταξιούχων.




ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907 

E-mail osika@otenet.gr 

Αθήνα 30/12/2020 


Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για τα ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της κυβέρνησης και μιας μερίδας των ΜΜΕ-Τύπου για τα προβλήματα των συνταξιούχων. 

Μπροστά στη στρατευμένη επίθεση με ψέματα, μισές αλήθειες και διαστρεβλώσεις από τα κυβερνητικά επιτελεία και μερίδα των ΜΜΕ, για τα προβλήματα των συνταξιούχων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή (παρά τα προβλήματα της πανδημίας), με όσα μέσα διαθέτει, να ενημερώνει τα σωματεία της δύναμής της, καθώς και τους συνταξιούχους για όλα εκείνα που σκόπιμα κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές.

Το μοτίβο της «ενημέρωσης» που έχει επιλεγεί είναι: να θάβονται τα μεγάλα προβλήματα που καίνε τον συνταξιουχικό κόσμο, από την μια και από την άλλη να προβάλλονται ορισμένα ψίχουλα που η κυβέρνηση κατά καιρούς διανέμει να εμφανίζονται ως σπουδαίες παραχωρήσεις προς τους συνταξιούχους. 

- Η αλήθειες που κρύβονται είναι:Όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, στα πληρωμένα δώρα, στο ΕΚΑΣ, Εφάπαξ, μερίσματα, φάρμακα, υγεία, κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο. Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι, οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από αυτές τις περικοπές. Οι νέοι συνταξιούχοι σαφώς να έχουν μικρότερες συντάξεις από τους παλιότερους με τις ίδιες αποδοχές, ίδια χρόνια και ίδιες προϋποθέσεις. Όλοι οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την αντασφαλιστική νομοθεσία από το 2010 μέχρι το 2023 δεν θα λάβουν καμιά αύξηση.

- Τα αποτελέσματα της κατάστασης που ζουν οι συνταξιούχοι (που κατά την κυβέρνηση και τους καλοθελητές δεν έχουν ανάγκη) αναγράφονται αναλυτικά από τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας («ΗΛΙΟΣ»), για το 2020. Από αυτά προκύπτει ότι: 

Φοροληστεία χωρίς τέλος για το λαό, ούτε για το «φιλοδώρημα» το κεφάλαιο


Icon

Ούτε το... φιλοδώρημα του 6% των συνολικών κρατικών εσόδων δεν προσφέρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, την ώρα που τα λαϊκά στρώματα καλούνται πάλι «να αφήσουν τα κόκαλά τους» από τη φοροληστεία σηκώνοντας πάνω από το 94% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η μάζα των φορολογικών εσόδων υποχώρησε στα 39,1 δισ. στο 11μηνο Γενάρη - Νοέμβρη 2020 (από 45,9 δισ. στο αντίστοιχο 11μηνο του 2019). Μεταξύ άλλων, ο φόρος εισοδήματος σε «νομικά πρόσωπα» (κάθε είδους εταιρείες) διαμορφώθηκε στα 3,4 δισ. Οπως προκύπτει, η συμβολή του φόρου εισοδήματος που καταβάλλεται μέσω των επιχειρήσεων επί της συνολικής μάζας με τους φόρους που φορτώνονται στις πλάτες του λαού διαμορφώνεται σε συμβολικά επίπεδα, στο 5,6%.

Η αποκαλυπτική αυτή αναλογία, την οποία μπορεί κανείς να βρει ατόφια σε όλους τους προϋπολογισμούς των πολλών τελευταίων χρόνων, και με όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, έσπασε ρεκόρ το 2020, αφού η κυβέρνηση ψήφισε την περικοπή σχεδόν στο μισό της ήδη ισχνής φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και επιπλέον ένα «τσούρμο» φοροαπαλλαγές για τις επενδύσεις στην κρουαζιέρα, για τους μετόχους, επεκτείνοντας μέτρα όπως η απαλλαγή φόρων για τα διανεμόμενα κέρδη τα οποία είχε πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στον τόπο του εγκλήματος...

 

 

Αν η χτεσινή αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ δεν αφορούσε τα φάρμακα και την υγεία τους, θα ήταν σκηνή βγαλμένη από επιθεώρηση.

Θέλει πράγματι πολύ θράσος να παριστάνει η κυβέρνηση τον Αη Βασίλη των χαμηλοσυνταξιούχων, παρατείνοντας στο «και πέντε» τη ρύθμιση για τη μη συμμετοχή στο κόστος των φαρμάκων τους, και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με δικό του νόμο κόπηκε το ΕΚΑΣ, να προσποιείται ότι νοιάζεται για την υγεία και την τσέπη τους, κατηγορώντας τη ΝΔ για «αναλγησία»!

Κι όλα αυτά την ώρα που η εξέλιξη της πανδημίας αποκαλύπτει σε όλο τους το μεγαλείο τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής τους στην Υγεία και στο Φάρμακο.

Η επίσημη απαξίωση των «ηρώων» του ΕΣΥ και μετά… τι;

 

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»  
Διαμαρτυρία των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Πηγή: Eurokinissi

 

Σήμερα το ΕΣΥ είναι πιο αποψιλωμένο, διάτρητο και εξαρτημένο από τους ιδιώτες όσο ποτέ επισημαίνει ο Ηλίας Σιώρας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και γγ της ΕΙΝΑΠ σε ανοιχτή επιστολή με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών. Ιδιαίτερα στέκεται στην απαξίωση των υγειονομικών από κυβερνητικούς και διοικητικούς παράγοντες φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας στον οποίο, τη Δευτέρα που πήγε στο Νοσοκομείο να εμβολιαστεί,  το ΔΣ του Σωματείου επέδωσε υπόμνημα και αυτός παρέπεμψε «σε …κάποια συζήτηση που θα γίνει …κάποτε στο γραφείο του!!!» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Σχετικά με το εμβόλιο υπογραμμίζει ότι είναι μόνο ένα από τα όπλα κατά του κορονοϊού ενώ μεταξύ άλλων αναδεικνύει το αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα ΒΑΕ και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Αποτελεί «μια ομοβροντία» από χιλιάδες στόματα αγωνιζόμενων υγειονομικών τονίζει,

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή: