Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Απορίες

 

Στην Ουκρανία βρέθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και άλλα μέλη της ουκρανικής Βουλής. Οπως μας ενημερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Κατρούγκαλος έθεσε το ζήτημα «της πρόσφατης απαγόρευσης 11 πολιτικών κομμάτων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ζητώντας να εξηγηθεί η σκοπιμότητα και συνταγματικότητά της». Δυστυχώς, η συνέχεια της συζήτησης μας είναι άγνωστη. Ετσι, δεν ευτυχήσαμε ποτέ να μάθουμε πώς η κυβέρνηση Ζελένσκι, που αποτελεί πρότυπο δυτικής δημοκρατίας, έκανε τέτοια χοντρή παρέμβαση στο λίκνο του κοινοβουλευτισμού, επιβάλλοντας τον πολιτικό πλουραλισμό του ...ενός κόμματος. Δεν μάθαμε επίσης αν απαντήθηκαν οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη «συνταγματικότητα» αυτής της απόφασης. Αν και υποψιαζόμαστε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αφού υπάρχει το προηγούμενο της απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, με την οποία ουδέποτε ασχολήθηκαν το Συμβούλιο της Ευρώπης και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η «ευρωπαϊκή αριστερά», θεωρώντας προφανώς ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε μια συντεταγμένη δυτική δημοκρατία. Οσο για τη «σκοπιμότητα» της απαγόρευσης των 11 αστικών κομμάτων, ελπίζουμε ο Κατρούγκαλος να έχει μάθει κάτι παραπάνω. Για να μη μας φάει η αγωνία τι μύγα τον τσίμπησε τον Ζελένσκι και «καθάρισε» μέσα σε μια νύχτα όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις που συγκεντρώνουν χαμηλότερη βαθμολογία απ' αυτόν στον διαγωνισμό ευθυγράμμισης με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Μωρές Παρθένες

 


Εμ! Άμα δηλώνεις συμμετοχή στο νατοϊκό surviror, αυτά παθαίνεις.

Εμ! Άμα δηλώνεις συμμετοχή στο νατοϊκό surviror, αυτά παθαίνεις. Αλλά όπως λέει κι ο κεντρικός παρουσιαστής του επεισοδίου «Αζόφ survivor», πρόεδρος της Βουλής (των Ελλήνων), ας μείνουμε στη μεγάλη εικόνα. Η οποία είναι αμείλικτη καθόσον μεταδόθηκε και live. Στο επεισόδιο αυτό πρωταγωνιστούσε ο Ζελένσκι. Την πρόβα τζενεράλε, ή όπως λέμε και στη γλώσσα μας γενική δοκιμή, οπότε εξετάζονται οι λεπτομέρειες του σεναρίου, οι ατάκες, το στήσιμο, ακόμα και το σκηνικό, την έκανε η έμπειρη διευθύντρια παραγωγής χρωματιστών επαναστάσεων, πραξικοπημάτων και στησίματος αγαθοεργών ναζιστικών ταγμάτων, κυρία Βικτόρια Νούλαντ, γνωστή χολυγουντιανή ανθυπέξ. Ήρθε στην Αθήνα, έβαλε τις τελευταίες πινελιές και η αίθουσα υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους της. Κανείς απ’ όσους συμμετείχαν δεν μπορεί να δηλώσει αθώος του ναζισταζοφικού αίματος που πετάχτηκε από τον ταγματασφαλίτη Μιχαήλ, στα μούτρα ολωνών μας, ως τουλάχιστον τηλεθεατών. Γιατί ως λαό η φιέστα δε μας αφορά, ενώ τα μαρτύρια του ουκρανικού λαού αντιθέτως όλους μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Το ΚΚΕ δικαιώθηκε για την επιλογή του να μην νομιμοποιήσει την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι

 

Με τον αέρα της επιτυχίας της απεργίας να ενισχυθεί η κοινή δράση για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία της Λάρισας» και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Ζαχαρία την οποία και παραθέτουμε: 

«Επιτυχημένη, συγκριτικά, η πανελλαδική απεργία της Τετάρτης και οι διαδηλώσεις μεγάλες. Ήταν όμως, κύριε Κουτσούμπα, ανάλογες των καιρών; Με τέτοια επίθεση που δέχεται ο λαός ποικιλοτρόπως, γιατί δεν αντιδρά αντιστοίχως;

Η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, που οργάνωσαν εκατοντάδες εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, ήταν ανάλογη των καιρών, ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Γιατί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, που βάζει νέα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση, γιατί γίνεται σε συνθήκες που όντως το εργατικό κίνημα δεν έχει περάσει στην αντεπίθεση. Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες η πραγματοποίηση μιας απεργίας με μεγάλη συμμετοχή ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν είναι μικρή υπόθεση. Το αντίθετο, αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για να γίνουν μεγαλύτερα βήματα στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, κόντρα στις δυνάμεις του συμβιβασμού, του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στις κυβερνήσεις και στη μεγαλοεργοδοσία, φέρνοντας τις εργατικές διεκδικήσεις στα μέτρα του κεφαλαίου. Τελικά, να μη δεχτεί ο λαός να θυσιάζονται οι ανάγκες του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.