Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

«Άγραφα: κάποτε απάτητα – πάντοτε απάτητα»!



Στα υψίπεδα της Νιάλας Αγράφων: ένα οδοιπορικό στα Ιμαλάια της Ελλάδας! Με την αγωνιστική υπόσχεση ότι θα παλέψουμε και εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί, και μαζί με όλους τους συμπατριώτες συναγωνιστές, ώστε να εξακολουθήσουμε να λέμε και εμείς και οι επόμενοι από εμάς… «Άγραφα : κάποτε απάτητα – πάντοτε απάτητα»!

Οι γέροι Αγραφιώτες λένε ότι όταν ο Θεός αποφάσισε να φτιάξει ετούτο τον κόσμο, σίτεψε το χώμα και το αφράτο το δώρισε στους κάμπους. Τις πέτρες που περίσσεψαν από τη σίτα του τις έριξε εδώ στ’ Άγραφα κι έτσι γεννήθηκαν αυτά τα τρομαχτικά βουνά!
 
Το πολυκόρυφο ορεινό συγκρότημα των Αγράφων -το πιο άγριο, απομονωμένο και εντυπωσιακό της Πίνδου- απλώνεται σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα του νομού Ευρυτανίας και στο δυτικό του νομού Καρδίτσας, χωρίζοντας την περιοχή σε Ευρυτανικά Άγραφα και Θεσσαλικά Άγραφα. Πολλές Αγραφιώτικες κορυφές υπερβαίνουν τα 2.000 μέτρα: αναφέρουμε χαρακτηριστικά την Καράβα (2.184), το Ντελιδήμι (2.163), το Βουτσικάκι (2.154), τη Φτέρη (2.128), τη Λιάκουρα (2.043), το Σβών (2.042), το Μπορλέρο (2.032), το Φλυτζάνι (2.018) κλπ. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι και αρκετές ακόμη κορυφές ξεπερνούν τα 1.900 μ. Από τα Άγραφα πηγάζουν οι ποταμοί Μέγδοβας και Αγραφιώτης, ενώ στα σπλάχνα τους φωλιάζουν δεκάδες σπάνια είδη άγριας πανίδας και συναντώνται και πάνω από 1200 είδη χλωρίδας. Αριστουργηματικά πέτρινα γεφύρια, λησμονημένοι ορεινοί οικισμοί, παλιά ξωκλήσια, μαζί με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο μονοπατιών και χωμάτινων δρόμων συνιστούν έναν πραγματικό οικολογικό παράδεισο!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών: Συνεχίζουμε τον αγώνα



  Πηγή: Associated Press

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμία οικογένεια στο δρόμο», τονίζει η Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Επιτροπή είναι τα εξής: 2310-233134, 6970-063313, 2310-529907.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Ήδη ξεκίνησε ο νέος γύρος πλειστηριασμών που αφορούν και στη λαϊκή στέγη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τις τράπεζες με κάθε τρόπο, παρέχοντας ακόμα και εγγύηση του Δημοσίου για να αγοραστούν τα προβληματικά δάνεια από ξένα funds. Με αυτόν τον τρόπο ΚΑΙ κλιμακώνουν τους εκβιασμούς για να πληρωθούν τα δάνεια ΚΑΙ διαβεβαιώνουν τους "επενδυτές" ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους ΚΑΙ απαλλάσσουν τις τράπεζες από τον μπελά της είσπραξης.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ



Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, υπέγραψε μαζί με τον έλληνα ομόλογό του  Ν. Δένδια,  τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, δηλ. τη συμφωνία για τις βάσεις, που σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συμφωνία επιτρέπει την επέκταση των δραστηριοτήτων στη Λάρισα, το Στεφανοβίκιο και την Αλεξανδρούπολη και τη διατήρηση  της αυξημένης δραστηριότητας στη ναυτική βάση της Σούδας. Στη συνέντευξη τύπου ο Μ. Πομπέο συμφώνησε με τον έλληνα υπουργό εξωτερικών Ν. Δένδια πως οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται στο ιστορικό τους απόγειο εκφράζοντας την ελπίδα πως  «η Ελλάδα θα είναι σύμμαχος στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο». Εξάλλου και σε ανακοίνωση του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνεται η εκτίμηση των ΗΠΑ, που μεταβίβασε ο υπουργός τους, «για τις ζωτικές συνεισφορές  της Ελλάδας ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και για την εκπλήρωση της δέσμευσης για δαπάνες 2% (αμυντικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ)»

Τράπεζες: Θα τις πληρώνουμε για έκδοση PIN, ερώτηση υπολοίπου και ανανέωση κάρτας!


Τα έσοδα από τις προμήθειες ως ποσοστό της συνολικής κερδοφορίας τους αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς
Πλήθος χρεώσεων επιβάλλουν τελευταία οι τράπεζες, με τα έσοδα από προμήθειες ως ποσοστό της συνολικής κερδοφορίας τους να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι τράπεζες που ανακεφαλοποίηθηκαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού για να μην χρεωκοπήσουν. Οι τράπεζες που απολύουν προσωπικό και κλείνουν καταστήματα στο όνομα της …«εξύγιανσης» τους. Οι τράπεζες που με την συνδρομή των κυβερνήσεων επέβαλλαν καθολικά τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Τώρα βγάζουν κέρδη ακόμα και από προμήθειες που θα έπρεπε να προσφέρουν δωρεάν στους πελάτες τους!!!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», αυξάνονται όμως και οι αντιδράσεις των πελατών τους, ειδικά εκείνων που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τα νέα μέσα που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!



Σε ανακοίνωσή του για το «νέο Ασφαλιστικό» της κυβέρνησης, το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας και η συμμαχία των εργαζομένων, των αγροτών, των ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας, των γυναικών, όλου του εργαζόμενου λαού, να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!

Με μπαράζ δηλώσεων για το "νέο Ασφαλιστικό", για το "Ασφαλιστικό του μέλλοντος" και άλλα παρόμοια, τα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη "πίστα" της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεχίζοντας την αντιασφαλιστική επίθεση από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παιχνίδια με τη φωτιά


  Πηγή: Associated Press

Η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, που ξεκίνησε χτες, μετά το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ, έρχεται να προσθέσει επιπλέον «φορτίο» στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση που μαίνεται στην περιοχή, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως μια «ελεγχόμενη» και «περιορισμένη» στρατιωτική επιχείρηση.

Ο λαός πρέπει να παρακολουθεί με ανησυχία και εγρήγορση τις εξελίξεις, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων να υποβαθμίσουν το γεγονός και να καλλιεργήσουν εφησυχασμό, παρουσιάζοντάς το ως κάτι «μακρινό» και αδιάφορο για τον ελληνικό λαό.

Και μόνο το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συναίνεσαν στην εκδήλωση της νέας επέμβασης κάνει σκόνη το «αφήγημα» της κυβέρνησης, που επαναλήφθηκε με αφορμή και την επίσκεψη Πομπέο, ότι η Τουρκία βρίσκεται σε «απομόνωση» από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό συνιστά «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ελληνικές θέσεις απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ.

Φτηνιάρηδες


Εργολαβία έχουν πάρει ο «ΣΚΑΪ», η «Καθημερινή» και η «Δημοκρατία», με τις ίδιες πάνω - κάτω αντικομμουνιστικές γελοιότητες, τη συκοφάντηση της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο. Με χολερικά σχόλια και άρθρα, συνεχίζουν να παρουσιάζουν την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, βάζοντας τους θύτες στη θέση του θύματος στην περιγραφή των γεγονότων, όταν η πορεία έφτασε στο άγαλμα του Τρούμαν. Η διαδήλωση χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ με χημικά και γκλομπς, με στόχο να τη διασπάσουν, να τη σκορπίσουν, χωρίς να διστάσουν μπροστά σε τίποτα, ούτε στην εικόνα μανάδων με τα παιδιά τους, που βρίσκονταν μέσα στα μπλοκ της πορείας. Δεν το κατάφεραν, χάρη στην αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, παρά την αγριότητα της καταστολής που εξαπέλυσαν. Κατανοητή επομένως η προσπάθεια που κάνουν οι διάφοροι «σεσημασμένοι» γραφιάδες να κατοχυρώσουν ή και να αναβαθμίσουν τα Μέσα τους στις λίστες με τους «προτιμώμενους εταίρους» της αμερικάνικης πρεσβείας. Κατανοητή και η αγωνία τους να μη διαρραγεί η εικόνα της ομοφωνίας όλων των αστικών κομμάτων - και διαφόρων άλλων «πρόθυμων» - στην αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, που βάζει σε κίνδυνο το λαό. Η μπογιά τους όμως είναι φτηνιάρικη και δεν πιάνει...