Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ 14η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ





ΔΗΛΩΣΗ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ 14η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 27-8-2020

            Κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι η δημοτική αρχή εξυπηρετείται στους στόχους της από τα έκτακτα μέτρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορούν τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις των οργάνων και κυρίως του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξιοποιεί τις δια περιφοράς συνεδριάσεις και αποφάσεις οι οποίες παρεμποδίζουν τη συζήτηση και την δυνατότητα των συμβούλων να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις προς ψήφιση που μπορούν να προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ζωντανής αντιπαράθεσης των επιχειρημάτων. Το ίδιο γίνεται και με τις τηλεδιασκέψεις, η έλλειψη ζωντανού διαλόγου διευκολύνει το να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τον αναγκαίο προβληματισμό και την πίεση της όποιας δημοσιότητας. 

Καταδικάζει την καταστολή σε βάρος διαδηλωτών κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη



Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστολή σε βάρος διαδηλωτών κουρδικής καταγωγής χθες, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις χτεσινές βίαιες προσαγωγές και την άγρια καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη σε βάρος διαδηλωτών κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, την καταστολή, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, στο όνομα της αντιμετώπισης της "τρομοκρατίας" που οδήγησαν χτες στο θάνατο ακόμα μίας απεργού πείνας, της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ (Ebru Timtik). Είναι απαράδεκτη η εικόνα Έλληνα αστυνομικού να πατάει με το γόνατο στο λαιμό, τον κουρδικής καταγωγής καρκινοπαθή διαδηλωτή -θυμίζοντας σε όλους τη φρικτή σκηνή της δολοφονίας του Φλόιντ στις ΗΠΑ- προκειμένου να τον ακινητοποιήσει.

Cheerleading στα ελληνικά σχολεία: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε..



Η Κοινωνιολογία μπορεί να σε κάνει κομμουνίστρια. Τα καλλιτεχνικά θα σου ερεθίσουν την φαντασία και μπορεί και πάλι να καταλήξεις κομμουνίστρια. Το cheerleading απο το Αμέρικα, θα σε κάνει πραγματική γυναίκα.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας μας επιφύλασσε την έκπληξη της χρονιάς. Εισάγει το cheerleading στο σχολικό πρόγραμμα. Μια δραστηριότητα που πραγματικά από ό,τι φαίνεται έλειπε από τα ελληνικά σχολεία και οι ειδικοί στις επιτροπές μέσα από επίμονο και πολύωρο καταιγισμό ιδεών, το λεγόμενο αγγλιστί και brainstroming, αποφάσισαν πως πρέπει να ενταχθεί.

Τι καλύτερο άλλωστε για τις γυναίκες έφηβες να καταλάβουν από τώρα, στα τρυφερά τους χρόνια, πως σε αυτό το κόσμο ήρθαν για να είναι χαμογελαστές, χαριτωμένες και να επευφημούν τα αθλητικά ανδρικά επιτεύγματα; Διότι πώς να διαπλαστεί σωστά μια γυναίκα αν δεν καταλάβει πως το μπούστο και ο ποπός της είναι εισιτήρια για μια ζωή και ωραίο διάλειμμα ανάμεσα σε ένα αθλητικό γεγονός;

Καμιά υποταγή στη στρατηγική της αστικής τάξης, μόνος δρόμος η αντεπίθεση!


«Εθνική στρατηγική», «ομοψυχία», «συνεννόηση»: Την τιμητική τους είχαν έννοιες όπως οι παραπάνω την περασμένη βδομάδα, με κορυφαία στιγμή τη συνεδρίαση στη Βουλή για την κύρωση των επικίνδυνων συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο. Από τη μία, η ΝΔ δήλωνε περήφανη που βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων της και, από την άλλη, οι «προκάτοχοι», με κύριο τον ΣΥΡΙΖΑ, την καλούσαν να εξασφαλίσει όσο γίνεται την «ομοψυχία» και τη «συνέχεια» στην εξωτερική πολιτική. Γι' αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα εύσημα από τους πιο συνεπείς ντελάληδες του ευρωατλαντισμού για τα «ήρεμα νερά» που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση με τη συναίνεσή του.
 
 Σε τι συνίσταται η «εθνική στρατηγική» που όλοι μαζί πιπιλάνε; Σε όλες τις συμφωνίες που υπογράφουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις, με κοινό παρονομαστή την προώθηση των διευθετήσεων που ενισχύουν την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατ. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, το ρόλο της ΕΕ στην περιοχή.

«Εθνική στρατηγική»...
 
Αυτό άλλωστε φαίνεται από τη Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, με τον «διάλογο» που εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντηση του Τσίπρα με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αντίστοιχα, από τα «τριμερή σχήματα», όπως Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και «εμπλουτίστηκαν» επί ΝΔ με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ. Επίσης, από τη Συμφωνία των Πρεσπών, για το μάντρωμα του γειτονικού λαού σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, για την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις δάφνες του «εγγυητή της ΝΑΤΟικής σταθερότητας», ενώ η ΝΔ γίνεται σήμερα θεματοφύλακάς της.

Και φτάνοντας στα Ελληνοτουρκικά, η «συνέχεια» όλων των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων βγάζει πια μάτι: Από τις Συμφωνίες της Μαδρίτης το 1997 που «γκρίζαραν» υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ το Αιγαίο, αναγνωρίζοντας τα «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στη «ΝΑΤΟική θάλασσα», μέχρι τη ρουτινιάρικη επανάληψη από όλους για τον σωτήριο ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που με κάθε ευκαιρία δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.