Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Νυν υπέρ πάντων τα «Ραφάλ»

 

 

«Ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο επιλέξαμε τον θάνατο, επιλέξαμε την καταστροφή». Έτσι λέτε, λαϊκίζετε, κινδυνολογείτε και προσπαθείτε να αμαυρώσετε τη γιορτή, τη γιορτή του Έθνους. Ντροπή σας. Με δικομματική στήριξη και εθνική υπερηφάνεια ενισχύσαμε την πολεμική μας μηχανή... και τους εμπόρους όπλων; Επακόλουθο είναι να ενισχυθούν …η οικονομία, η ανάπτυξη. Πώς αλλιώς. Ζητάμε συγγνώμη που πεθαίνετε καθημερινά εκτός ΜΕΘ, που χρωστάτε στον μπακάλη, που δεν μπορείτε να πληρώσετε τη ΔΕΗ, δεν μπορείτε να αγοράσετε λίγο κρασάκι, καφέ και κάτι για μεζέ... Αλλά τώρα μην είστε μίζεροι, είναι μέρα εθνικής ανάτασης. Θα κατατροπώσουμε τους εχθρούς της πατρίδας. Εξάλλου ο ήχος των «Ραφάλ» πάνω από την Ακρόπολη θα σκεπάσει τον επιθανάτιο ρόγχο στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν θα ακούσετε τίποτα. Εξάλλου σε τέτοιες ώρες εθνικής ανάτασης ποιος μετράει τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στις αναμονές των νοσοκομείων για κάθε ώρα πτήσης των «Ραφάλ»… ποια σχολειά, ποια νεολαία και ποια ανεργία;

Το θλιβερό ρεκόρ θανάτων αναδεικνύει την άθλια κατάσταση στις δομές Υγείας


Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα στοιχεία που δείχνουν ότι σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας κατέληξε το 40% των ασθενών με Covid

 

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την πρωτιά της περιοχής σε θανάτους λόγω κορονοϊού, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ζητώντας εδώ και τώρα να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, από τους 21.325 ασθενείς με Covid που έχασαν τη ζωή τους έως τις 16 Γενάρη στα δημόσια νοσοκομεία, σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας κατέληξαν 8.602 ασθενείς (ποσοστό 40%), με το αρνητικό ρεκόρ να κατέχει το ΑΧΕΠΑ (νοσοκομείο αναφοράς), όπου καταγράφηκαν 1.023 θάνατοι. Ακολουθούν το «Παπανικολάου» με 909, το «Παπαγεωργίου» με 799, το Ιπποκράτειο με 741 και ο «Αγιος Δημήτριος» με 154. Σε αντίστοιχα υψηλά ποσοστά είναι η θνητότητα και στα άλλα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας αναφέρει:

«Με βάση την καταγραφή της κατάστασης της πανδημίας η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στους θανάτους, ξεπερνώντας σε απόλυτους αριθμούς ακόμα και την Αττική. Το αρνητικό αυτό ρεκόρ αναδεικνύει την άθλια κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην περιοχή μας με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ, σε υλικά κ.λπ., κάτι που τόσο το ΚΚΕ όσο και οι φορείς των υγειονομικών στην περιοχή μας τονίζουν από την πρώτη μέρα της πανδημίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Για την πρόσφατη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα τον προγραμματισμό της δράσης του Κόμματος το επόμενο διάστημα
 
 
Την προηγούμενη βδομάδα συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, εξέτασε τη δράση του Κόμματος το προηγούμενο τρίμηνο και κατέληξε σε ένα πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, με βάση και το Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης της ΚΕ.

Αυτήν την περίοδο υλοποιήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πρωτοβουλίες - εκδηλώσεις - παρεμβάσεις του Κόμματος, που έφεραν το ΚΚΕ σε επαφή με ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις και συνέβαλαν ώστε το Κόμμα να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του, την πολιτική και τον ρόλο του στον αγώνα για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, με την ουσιαστική συμβολή των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, δημιουργήθηκαν ελπιδοφόρες εστίες αντίστασης και αγώνα σε εργασιακούς χώρους και κλάδους, στα μέτωπα της πανδημίας, της ακρίβειας και των τραγικών συνεπειών για τον λαό, έγιναν βήματα στη συσπείρωση δυνάμεων για την απόκρουση παλιών και νέων αντεργατικών νόμων, του κρατικού και εργοδοτικού αυταρχισμού.

Αυτή η δραστηριότητα χρειάζεται να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί, ώστε το Κόμμα από καλύτερες θέσεις να δώσει τη μάχη για τη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, για την άνοδο και βελτίωση της δράσης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία, στην πάλη για έναν συνολικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό.

Σήμερα, η δυσαρέσκεια που φουντώνει μέσα στην εργατική τάξη, όπως και σε τμήματα των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και στη νεολαία, μπορεί να αποτελέσει πηγή αγωνιστικής ανάτασης, πολιτικής διαφοροποίησης μάχιμων δυνάμεων από την επιρροή των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.λπ.) και θετικών ριζοσπαστικών διεργασιών, τόσο απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση στον λαό για «μέρισμα» από την ανάπτυξη της οικονομίας, το Ταμείο Ανάκαμψης, την «πράσινη και ψηφιακή μετάβαση» κ.λπ., όσο και απέναντι στις νέες σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για μια δήθεν πιο «ευνοϊκή για τον λαό» κυβέρνηση στο παραπάνω πλαίσιο.