Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ «ΤΙΤΑΝ»

 

Προγραμματισμός δράσης με ορίζοντα τη μέρα περιβάλλοντος στις 5/6 (ΦΩΤΟ)

 

Από την σύσκεψη στις 10/4 στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στο δήμο Παύλου Μελά 
Από την σύσκεψη στις 10/4 στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στο δήμο Παύλου Μελά

 

Τον προγραμματισμό των δράσεώς της για το επόμενο διάστημα, με ορίζοντα τη μέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, αποφάσισε η «Πρωτοβουλία» Σωματείων και Φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ», μέσα από μια μαζική ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στο Δήμο Παύλου Μελά.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων προγραμματίζονται μεταξύ άλλων:

- Αυτοκινητοπομπή στις 25/4 με προορισμό το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ.

-Συναντήσεις και συσκέψεις της συντονιστικής επιτροπής με τα μέλη συλλόγων, φορέων και σωματείων.

- Συμμετοχή της «Πρωτοβουλίας» μαζί με τα σωματεία της πόλης στον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

- Και μεγάλο συλλαλητήριο για τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη με μαζική συμμετοχή φορέων, συλλόγων και σωματείων της πόλης, στις 5 Ιουνίου, μπροστά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά. Θα ακολουθήσει πορεία στις γειτονιές.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η «Πρωτοβουλία» στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Σκλαβενίτη» στη Β. Ελλάδα που θα γίνει τη Δευτέρα 12/4 στις 5.30 μ.μ., έξω από το κατάστημα της Ευκαρπίας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

«Τσελεμεντέδες»... δημιουργίας προβοκατόρικων ομάδων


 
«ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Γ' Μέρος

 

Οπως ήδη έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, οι σχέσεις της τρομοκρατίας με τις μυστικές υπηρεσίες είναι κοινό μυστικό. Δεν πρόκειται όμως για μια τυχαία σχέση. Στο παρελθόν, ήρθαν στο φως, με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που όχι μόνο προκάλεσαν πολιτικό σεισμό στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά πολύ περισσότερο γιατί επιβεβαίωσαν πόσο λεπτομερής είναι ο σχεδιασμός και η σύμφυση της τρομοκρατίας με μυστικές υπηρεσίες και μηχανισμούς των ιμπεριαλιστικών κρατών. Η διείσδυση, συγκρότηση «τρομοκρατικών ομάδων» και οργανώσεων είναι επίσημη «πολιτική» των μυστικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο του αφιερώματός μας, σήμερα θα θυμίσουμε πιο αναλυτικά δύο περιπτώσεις:

-- Στη μία έχουμε ήδη αναφερθεί στο αφιέρωμά μας και αφορά το περίφημο «Εγχειρίδιο Εκστρατείας» της CIA, μέσα στο οποίο υπάρχουν οι περιγραφές για το πώς αξιοποιούνταν ή πώς στήνονταν τρομοκρατικές οργανώσεις.

-- Η δεύτερη αφορά απόρρητο έγγραφο της EUROPOL με την ονομασία «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών», το οποίο εύστοχα χαρακτηρίστηκε σε παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας μας του 2002 ως «το Εγκόλπιο του προβοκάτορα». Το πώς δηλαδή, η EUROPOL χειριζόταν συνολικά τους ...χαφιέδες της μέσα σε διάφορες οργανώσεις...

Η ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ «Η Ιατρική δεν είναι κυβερνητική επιστήμη»

 

 

«Η Ιατρική δεν είναι κυβερνητική επιστήμη», τονίζει η ΔΗΠΑΚ Γιατρών σε δελτίο τύπου σχετικά με την Επιτροπή Ειδικών για την πανδημία.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει, «η κυβέρνηση επιδιώκει να απεμπολήσει τις ευθύνες της για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, φορτώνοντας τα στην Επιτροπή Ειδικών. Πόσες φορές δεν ακούσαμε το περιβόητο "Οι ειδικοί εισηγούνται, εμείς υλοποιούμε";».

Με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σημειώνει, «υπερπροβάλονται οι "διαφωνίες" κάποιων ειδικών. "Το πρόβλημα είναι η πολυφωνία" γράφουν λες και υπήρξε πολύ μεγάλη... πολυφωνία στην επιτροπή.

Η καθημερινή εικόνα των ενημερώσεων του υπουργείου Υγείας έχει γεμίσει οργή όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την κοινωνία και αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές».

Ένα χρόνο τώρα, επισημαίνει, «οι περισσότερες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών κλονίζουν την εμπιστοσύνη του λαού στην επιστήμη και κατ' επέκταση στηρίζουν την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί. Ενδεικτικά:

ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, για την αξιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου προς όφελος των λαϊκών αναγκών (ΦΩΤΟ)

 

Από την περιοδεία του ΚΚΕ 
Από την περιοδεία του ΚΚΕ

Περιοδεία στην Καλαμαριά πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Γιάννη Δελή, για το ζήτημα της εμπορευματοποίησης των ελεύθερων χώρων της περιοχής, όπως η Μαρίνα Αρετσούς και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Τ.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Θάνος, ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος της Ε.Π Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ  και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλαμαριάς, Βικέντιος Αντωνάκης, πραγματοποίησε στο πλαίσιο της περιοδείες συναντήσεις  με συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον  Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο η «Μπουμπουλίνα», το Σωματείο επιχειρηματιών καφέ-μπαρ και εστίασης Καλαμαριάς «ΑΚΤΙΣ» και το Σύλλογο Κατιρλιωτών «Αγιος Ιωάννης ο πρόδρομος».

Διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στις 12 Απρίλη

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Σε διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στην Ευκαρπία, τη Δευτέρα 12 Απρίλη στις 5.30 μ.μ., προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου «Σκλαβενίτης» Βορείου Ελλάδας, καλώντας, όπως αναφέρει, «κυβέρνηση και εργοδοσία να μην παίζουν με τις ζωές μας και να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας». 

Η Διοίκηση του Σωματείου, τονίζεται στην ανακοίνωση, «σας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτούς που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας, να δώσουμε οργανωμένη απάντηση, να βάλουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας απέναντι από τα κέρδη τους. Από την αρχή της πανδημίας επεξεργαστήκαμε ένα πλαίσιο αιτημάτων για την προστασία της υγείας μας, που απαντάει στην πολιτική της κυβέρνησης που αναγάγει τα πάντα στην ατομική ευθύνη».