Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Υπερπαραγωγές

 

Εδωσε ο ...Μπίμπης το σύνθημα, ταυτίζοντας τη Χαμάς με τον ISIS, και όσα ακολούθησαν είναι κωμικοτραγικά. Στην προχτεσινή του συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μίλησε για «πόλεμο των πολιτισμών» ανάμεσα στη «δύση» και τη «βαρβαρότητα», την οποία αντιπροσωπεύει η Χαμάς «που είναι ISIS». Οπότε, δικαιολογημένη η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, στο όνομα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας». Για να στηριχτεί μάλιστα αυτός ο ισχυρισμός, φαίνεται πως δεν φτάνουν τα fake news που έχουν κατασκευάσει ο ισραηλινός στρατός και οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά χρειάζονται και άλλα «πειστήρια». Γι' αυτό τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορες «αποκαλύψεις», όπως ότι οι μαχητές της Χαμάς έδρασαν υπό την επήρεια του «χαπιού του τζιχαντιστή», που μειώνει τις αναστολές και έτσι επομένως δικαιολογούνται οι φόνοι, οι βιασμοί και τα άλλα αποτρόπαια πράγματα που τους αποδίδουν η ισραηλινή κυβέρνηση και οι δυτικοί σύμμαχοί της. Μάθαμε επίσης από τις ανακρίσεις (!) συλληφθέντων της Χαμάς ότι όλα τα έκαναν για το χρήμα και για ένα ...διαμέρισμα στη Γάζα, που τους υποσχέθηκε η παλαιστινιακή οργάνωση αν επέστρεφαν με έναν τουλάχιστον όμηρο, ενώ «ομολογούν» στην κάμερα ότι είχαν εντολή να σκοτώνουν αδιακρίτως, κυρίως νέους ανθρώπους. Στην ερώτηση μάλιστα για το αν αυτό το επιτρέπει η θρησκεία τους, η απάντηση ήταν «όχι», αλλά αυτοί έδρασαν «καθ' ομολογία τους» όπως το «Ισλαμικό Κράτος». Ενα είναι βέβαιο: Οτι το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ έχει στα συρτάρια του πολλές ακόμα υπερπαραγωγές για να σπιλώσει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή και να δικαιολογήσει τη γενοκτονία σε βάρος του. Μόνη ασπίδα είναι η αλληλεγγύη, που πρέπει να δυναμώσει.

Στο διαδίκτυο λίστα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που στηρίζουν την Παλαιστίνη!

 

Πηγή: Associated Press

 

Τρομοκρατία από τις χειρότερες σελίδες του Μακαρθισμού εξαπολύεται αυτές τις μέρες ενάντια σε χιλιάδες εργαζόμενους που παίρνουν θέση ενάντια στο νέο μακελειό του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει στη δική του, ελεύθερη πατρίδα.

Μία μόλις ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με hashtag #FreePalestine ή #SaveGaza («Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Σώστε τη Γάζα») υπήρξε αρκετή ώστε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να συμπεριληφθούν στην «παγκόσμια ζωντανή ροή δυνητικά υποστηρικτικών αισθημάτων υπέρ της τρομοκρατίας ή / και αντισημιτικών δημοσιεύσεων ή / και αντι-ισραηλινών δημοσιεύσεων μεταξύ των εργαζομένων σε εταιρείες».

«Εθνικό συμφέρον»

 

 

Χιλιάδες λαού σε όλη τη χώρα διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει δική του πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και στη βία του Ισραήλ. Η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων είναι σε πλήρη διάσταση με αυτήν τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι προσβάλλουν και προκαλούν το λαϊκό αίσθημα με την ανοιχτή υποστήριξή τους στο Ισραήλ, που επεκτείνει συστηματικά την κατοχή, δολοφονεί παιδιά και αμάχους, ετοιμάζεται να πνίξει στο αίμα ολόκληρη τη Γάζα. Αποκορύφωμα της ξεδιαντροπιάς τους ήταν η παραίνεση του Κυρ. Μητσοτάκη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην είναι μεγάλο το ...«ανθρωπιστικό κόστος» της σφαγής!

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα είναι ζυγισμένοι - στοιχισμένοι με την ευρωατλαντική «γραμμή» αθώωσης της ισραηλινής κατοχής και των διαχρονικών εγκλημάτων σε βάρος της Παλαιστίνης. Είναι συνεργοί στο έγκλημα, όχι μόνο τώρα που ο πόλεμος κλιμακώνεται, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια που σφίγγει ο κλοιός των εποικισμών και της βίας γύρω από τον Παλαιστινιακό λαό.