Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Διαβεβαιώνει ΗΠΑ και ΕΕ ότι θα «περάσει» την συμφωνία των Πρεσπών


  Πηγή: Eurokinissi

Να διαβεβαιώσει τόσο τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ ότι η κυβέρνηση του θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών, παρά τους τριγμούς λόγω της αποχώρησης του Πάνου Καμένου, ήταν ο σκοπός της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Κυριακής.

«Όπως δεν έκαναν πίσω εκεί (ΠΓΔΜ), ούτε κι εμείς πρόκειται να κάνουμε πίσω» ήταν το σαφές μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που συνεχάρη τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, «το κουράγιο και την τόλμη που επέδειξε» και «γιατί δεν έκανε πίσω». Ο Αλέξης Τσίπρας, σαν κήρυκας υπεράσπισης των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, ταυτίστηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας διότι, όπως είπε, «οι ηγέτες της Μακεδονίας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην επιζήτηση μιας λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία θα επιτρέψει στη Μακεδονία να πάρει την θέση που δικαιούται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Διαφορετική


Σε μια «διαφορετική Ελλάδα» απ' αυτή που γνώρισε κατά την προηγούμενη επίσκεψή της στη χώρα μας το 2014, καλωσόρισε την Αγκελα Μέρκελ ο Αλ. Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης. Το πόσο «διαφορετική» είναι η σημερινή Ελλάδα για το λαό, το δείχνουν τα παρακάτω αποτελέσματα της πολιτικής των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης: Το 31,4% των εργαζομένων δουλεύει με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Το 57,41% των νέων θέσεων εργασίας είναι με συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει 1 δισ. περισσότερους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ενώ μειώνεται η φορολογία στο κεφάλαιο και τα κέρδη του. Σε δύο μήνες καταργείται ακόμα και η στοιχειώδης προστασία στη λαϊκή κατοικία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Κατά 66,3% αυξήθηκαν την τελευταία τριετία όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και βρίσκονται αντιμέτωποι με «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης». Το «διαφορετικό» λοιπόν που βρήκε η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ελλάδα, είναι ότι το 2014 ο λαός πλήρωνε με φοροληστεία και αντεργατικά μέτρα την κρίση του κεφαλαίου ενώ τώρα, με τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πληρώνει την ανάκαμψή του. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Μέρκελ βρήκε και κάτι ίδιο ανάμεσα στις δυο επισκέψεις: Τα δρακόντια μέτρα ασφάλειας, τους αποκλεισμούς ολόκληρων περιοχών της Αττικής, τις απαγορεύσεις της Αστυνομίας και τις απειλές για καταστολή στο όνομα της «ασφάλειας», που είχαν επαναληφθεί καρμπόν το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Υπάρχει ζωή μετά την κυβέρνηση; – Έξοδος Καμμένου, ψήφος εμπιστοσύνης από Τσίπρα


Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με Καμμένη την ανάσα…


Ο Καμμένος έκανε την έξοδο που του άξιζε, πηγαίνοντας πρώτα για μετάληψη σαν να ήθελε να συγχωρηθούν οι αμαρτίες του ή μάλλον σαν να πήγαινε στον άλλο κόσμο. Πολιτικά πάντα. Αλήθεια, υπάρχει ζωή για τους ΑΝΕΛ μετά τη συγκυβέρνηση; Οι βουλευτές και υπουργοί του πάντως δε φαίνονται οι περισσότεροι διατεθειμένοι να γίνουν κτερίσματα και να ακολουθήσουν τον Καμμένο στον πολιτικό τάφο. Μπορεί το λάδι της κυβέρνησης να σώνεται με τον ένα ή άλλο τρόπο, το καντήλι των ΑΝΕΛ φαίνεται πως έχει σβήσει προ πολλού, διαλύοντάς το ετερόκλητο αυτό μόρφωμα ελληνορθόδοξου ψεκασμού στα εξ ων συνετέθη πριν καν φτάσουμε στις εκλογές, αφού το πάθος για την καρέκλα είναι δυνατότερο από όλα τα μακεδονικά. Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε και να γελάμε.

Προσοχή κάλπη, όχι φάκα!



Να 'μαστε, λοιπόν, σύντροφοι, στην αφετηρία μιας θολής, εκβιαστικής, σκανδαλοθηρικής, βωμολοχικής, αποϊδεολογικοποιημένης και τρομοκρατικά προσωποποιημένης προεκλογικής εκστρατείας - περιόδου!... Στην πραγματικότητα, μπαίνουμε με νταούλια και βιολιά σε ένα βυζαντινό ιπποδρόμιο με χολερικές μάχες και σύγχρονους πλανόδιους σαματατζήδες, που σέρνουν το νου και τα κριτήρια των ψηφοφόρων σα βασανισμένες μαϊμούδες κι αρκούδες σε ένα άθλιο παζάρι εξουσίας με έπαθλο την κάλπη για εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Ακόμα και οι πιο αδρανείς ή και χοντρόπετσοι, βλέποντας κι ακούγοντας τους προεόρτιους διαξιφισμούς, χάνουν πάσα ιδέα για την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, που συνηθίζεται να την αποκαλούν και εκλογικό διακύβευμα. Δεν πάει μια βδομάδα που έγραφα για γουρουνιές και λάσπες και ήδη πήγαμε ένα βήμα παρακάτω. Τα δισεκατομμύρια πετιούνται στα λόγια για τους πολλούς, σα σάλια αυτών που δεν ντρέπονται να γλείφουν εκεί που έφτυναν και στην πραγματικότητα ως ζεστό χρήμα στις τσέπες των καπιταλιστών, που ανακατεύουν εντός - εκτός Ελλάδας την αντιπροσωπευτική τράπουλα της αστικοδημοκρατίας. Ο διακομματικός τουρισμός ανθεί. Προσφορά του καταστήματος μερικές διανυκτερεύσεις στη γοητευτική καρέκλα της εξουσίας. Το ποιος θα πάει πού και με ποιον είναι πλέον, πέρα από κλασικό παζάρεμα, και ύλη των αφανών και φανερών παρεών και γραφείων στοιχημάτων.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ» ΤΗΣ GUE/NGL: Δακρύβρεχτες αναλύσεις για την «ακροδεξιά» και η αλήθεια για το ρόλο της «κυβερνώσας αριστεράς»







Από iraklis3 στο Ιάν 13, 2019 Πολιτική
 
…ή διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο

Πρόσφατα στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν οι λεγόμενες «Ημέρες Μελέτης», που διοργανώνει η ευρωομάδα της «Αριστεράς» με την επωνυμία «Ενωτική Αριστερά / Βόρεια Πράσινη Αριστερά» (GUE/NGL). Οπως είναι γνωστό, από το 2014 το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από αυτή την ομάδα, ουσιαστικά τον κοινοβουλευτικό βραχίονα του οπορτουνιστικού μορφώματος «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ). Το ΚΚΕ στο πλαίσιο της Ευρώπης συντονίζει τη δράση του με τα 30 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία.

Επιστρέφοντας στο πρόσφατο γεγονός των «Ημερών Μελέτης» της GUE/NGL, αξίζει να σταθούμε στην τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Η ακροδεξιά στην ΕΕ. Η απάντηση της Αριστεράς».

“Μη στοχοποιείτε τους μετανάστες για την κρίση του καπιταλισμού” – Πορεία αλληλεγγύης στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας

 
 
Το ενδιαφέρον σε αυτή την πορεία είναι τα συνθήματα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε ανθρωπιστικές εκκλήσεις, όπως το να σταματήσουν οι φυλακίσεις μεταναστών και ο διαχωρισμός οικογενειών, αλλά θέτουν και το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα, συνδέοντάς το με το σύστημα που γεννά τη μετανάστευση.


Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ σκέφται και ξανασκέφτεται αν θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να περάσει τη δημιουργία του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων οργανώνουν πορείες συμπαράστασης στους μετανάστες, που έρχονται μαζικά από την Κεντρική Αμερική σε αναζήτησε ενός καλύτερου μέλλοντος. Χτες, πρώτη μέρα των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων δεκάδες μέλη οργανώσεων στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας διαδήλωσαν αρχικά έξω από το μεξικανικό προξενείο και στη συνέχεια έξω από την Υπηρεσία Τελωνείων και Συνόρων και τη Μεταναστευτική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Στόχος τους να ασκήσουν πίεση στις μεξικανικές και αμερικανικές αρχές για το σεβασμό των ανθρώπων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη βία και τη φτώχεια που μαστίζει μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής.