Τρίτη 22 Απριλίου 2014

22 Απριλίου «Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης»



               Η Εντοράντο Γκόλντ σας εύχεται χαρούμενη  Ημέρα τηςΓης!



ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ




Του Θέμελη  Άγγελου
                    Υποψήφιου Δήμαρχου Ωραιοκάστρου με τη «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»



Το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο είχε 27 εκλεγμένους συμβούλους με 5 παρατάξεις. Από αυτούς, 6 ανεξαρτοποιήθηκαν, 2 παραιτήθηκαν, 3 μεταπήδησαν πριν κλείσει η θητεία τους σε «αντίθετους» συνδυασμούς, ένας αποδεσμεύτηκε, ένας εξέπεσε και μία ήταν συνεχώς απούσα. Αποτελέσματα όλων αυτών ήταν να διαλυθούν τελείως δύο παρατάξεις (η μία της μείζονος αντιπολίτευσης), να χάσει τυπικά την πλειοψηφία η παράταξη του δημάρχου και να μείνει μόνο με έναν σύμβουλο η παράταξη του κ. Γαβότση. Συνολικά 14 επί συνόλου 26 των άλλων παρατάξεων (το 54%) μεταλλάχτηκαν ποικιλοτρόπως. Πέραν αυτών, πολλοί από  τους συμβούλους δεν συμμετείχαν σε περισσότερα από τα μισά συμβούλια, σε αριθμό  και σε χρόνο. Πολλών ο χρόνος  ομιλίας δεν ξεπέρασε τα 2 λεπτά ανά συμβούλιο. Χωρίς ντροπή, χωρίς  φιλότιμο οι  περισσότεροι  είναι ξανά υποψήφιοι.
          Όλα αυτά έγιναν γιατί αφενός δεν έχουν διακριτά όρια μεταξύ τους, παρά μόνο όσον αφορά τις φιλοδοξίες τους. Ουδόλως ενδιαφέρονται  οι περισσότεροι (Ωρ/στρο τώρα, με όραμα, δύναμη, ανατροπή κ.α. παραμύθια) για τον τόπο  και τους ανθρώπους του. Γιατί  όλοι τους υπηρετούν  την Τ.Δ. της Ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων και των μειωμένων απαιτήσεων αρχόντων και  δημοτών (αυτά τα ονομάζουν «οικονομική αυτοτέλεια της Τ.Α.»). Υπηρετούν & θα υπηρετούν όσο τους ψηφίζετε μία δημοτική αρχή που την καθορίζουν ντόπια & ξένα συμφέροντα. Γιατί όλοι  τους κρύβουν τον πραγματικό χαρακτήρα των τοπικών εκλογών, συγκαλύπτουν στο όνομα λίγων τοπικών ιδιαιτεροτήτων που και γι αυτές δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα, την υπεύθυνη και για τα τοπικά  πολιτική της κυβέρνησης - Ε.Ε., των κομμάτων τους και της τάξης την οποία υπηρετούν ή στην οποία ανήκουν.
          Τέλος, σε αυτές τις τοπικές εκλογές έχει σχεδόν επικρατήσει ο αποκλεισμός των λαϊκών στρωμάτων από τους αστικούς συνδυασμούς (dimogerontes). Ποιος εργάτης, άνεργος, συνταξιούχος, μικροεπαγγελματίας, αγρότης, ποια γυναίκα, ποιος νέος έχει τη δυνατότητα να κάνει προεκλογικά έξοδα & αν εκλεγεί πώς θα ανταπεξέλθει στα έξοδα ενός δημοτικού συμβούλου;                                                
                                       Ωραιόκαστρο 19 Απρίλη 2014                                                                Θεμελής Θ. Αγγελος
                     Υποψήφιος Δήμαρχος με τη «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»