Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΔΗΜΟΙ & ΚΟΙΝΣΕΠ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η πλειοψηφούσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Μηχανισμών προώθησης των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Στη χώρα μας οι επιχειρήσεις αυτές ήδη ξεπέρασαν τις 700 και δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας (Βοήθεια στο Σπίτι) και στον πολιτισμό των Δήμων. Είναι μέρος της, σύμφωνα με τους αριστεροδεξιούς, «κοινωνικής οικονομίας». Στην πραγματικότητα, είναι μηχανισμοί πρόσληψης ανέργων, εργαλεία δίκοπης υποτίμησης των ίδιων και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η απόφαση στο Δήμο μας ή στη Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την προώθηση των ΚΟΙΝΣΕΠ, ανοίγει την κεκρόπορτα των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής δράσης στους ΟΤΑ, από όσους μεγαλοκαρχαρίες πετύχουν να υλοποιήσουν αντίστοιχα ευρωενωσιακά προγράμματα …..
Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν όχημα για να συνεχίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ανακυκλώνουν την ανεργία με άθλιους μισθούς, χωρίς ουσιαστικά εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Για να εξασφαλίζουν χρήμα και τζάμπα εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις και δήμους, για να διευκολύνουν την είσοδο των επιχειρηματιών σε αρμοδιότητες και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
Βασική επιδίωξη  και των δύο πόλων του συστήματος είναι η αξιοποίηση των ίδιων των θυμάτων της ακραίας φτώχειας, ως όχημα της συνέχισης της επίθεσης στον κύριο όγκο των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων. Γι αυτό κοινό πολιτικό τους στοιχείο είναι η λογική των μειωμένων απαιτήσεων από πλευράς του λαού.
Το καπιταλιστικό σύστημα σε όλες του τις πτυχές πρώτα από όλα υποβαθμίζει την εργασία και τον άνθρωπο.  Γι αυτό:
Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε: Αντίσταση στη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μην επιτραπεί η συμμετοχή του δήμου Ωραιοκάστρου σε τέτοιες αποφάσεις και τακτικές. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης - εκμετάλλευσης στους ΟΤΑ. Να ζητήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.--

                                                         ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014
                                                                   «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»