Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ «Καλπάζουν» οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβρη επιβαρύνοντας κι άλλο τα λαϊκά νοικοκυριά

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε υψηλά επίπεδα, που θα επιβαρύνουν κι άλλο τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβρη που ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ οι προμηθευτές.

Την ίδια ώρα τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να ανακουφίσουν τον λαό από τους υπέρογκους λογαριασμούς, όσο δεν καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής, το Χρηματιστήριο Ενέργειας και δεν αξιοποιούνται όλα οι διαθέσιμες εγχώριες πηγές ενέργειας.

Οι τιμές που δόθηκαν ενδεικτικά από προμηθευτές είναι:

Φερετζές

 

Αν υπάρχει κάτι που αποφεύγουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενόψει της συζήτησης για τις υποκλοπές στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα, είναι να τεθεί επί τάπητος το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που νομιμοποιεί την παρακολούθηση οποιουδήποτε, με την επίκληση λόγων «εθνικής ασφάλειας». Η μεν ΝΔ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με συμψηφισμούς για όσα συνέβαιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός με τη σειρά του ζητάει ονόματα για το ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι βρέθηκαν παρακολουθούμενοι και γιατί, κάνοντας αστείους διαχωρισμούς ανάμεσα σε «νόμιμες» και «παράνομες» παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου των επικοινωνιών. Δεν λέει βέβαια κουβέντα για τους νόμους που και ο ίδιος διατήρησε ή ενίσχυσε, και με την κάλυψη των οποίων έχουν εκδοθεί τα τελευταία δέκα χρόνια 100.000 και πλέον εισαγγελικές άδειες για παρακολουθήσεις, με πρόσχημα την «εθνική ασφάλεια». Οσο για το ΠΑΣΟΚ, όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την παρακολούθηση του προέδρου του και τα ερωτήματα για το σύστημα «Predator». Τι κρύβεται από πίσω; Οτι όλοι τους συμφωνούν να παρακολουθείται ο λαός, ίσως με έναν καλύτερο θεσμικό «φερετζέ», για να σώζονται τα προσχήματα περί «δημοκρατίας». Κάπως έτσι όλα αυτά τα χρόνια η άρση του απορρήτου γίνεται κανόνας και η προστασία του εξαίρεση, καθώς όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο στοχοποιεί τον «εχθρό λαό», σε συνθήκες μάλιστα που πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης και μεγαλώνει η ανησυχία των επιτελείων για το ενδεχόμενο να βρει αγωνιστική - ριζοσπαστική διέξοδο η δυσαρέσκεια που συσσωρεύεται.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ «REAL NEWS» Ο λαός να μην περιμένει, αλλά να βγει μπροστά στον αγώνα με το ΚΚΕ, για να διεκδικήσει λύσεις

 

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» και τη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου παραχώρησε την Κυριακή 21 Αυγούστου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθεί η συνέντευξη, όπως δημοσιεύτηκε:

Κύριε Γραμματέα, παρακολουθούμε επί εβδομάδες μία υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου ενός προέδρου κόμματος, από την εποχή που ήταν ακόμα ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος στο κόμμα του, μεταξύ άλλων και από την ΕΥΠ. Τηλεφωνικές συνακροάσεις, δε, έχετε καταγγείλει και εσείς στο παρελθόν και μάλιστα στα κεντρικά γραφεία του Περισσού. Αν αυτό συμβαίνει στα κόμματα και τους επικεφαλής τους, πώς μπορεί να νιώθει ασφαλής ένας πολίτης για το απόρρητο των συνομιλιών του;

Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι είναι από χέρι διασφαλισμένο το απόρρητο των συνομιλιών του. Γιατί στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» έχει διαχρονικά διαμορφωθεί ένα σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο το οποίο βάζει σταθερά στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Το ΚΚΕ σταθερά και διαχρονικά καταψηφίζει και καταγγέλλει όλο αυτό το πλαίσιο από νόμους, ευρωπαϊκούς κανονισμούς και οδηγίες που δίνουν το ελεύθερο στο κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες να στοχοποιούν και να παρακολουθούν τους πάντες. Αυτό τον «βούρκο» δεν τον ακουμπάει ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, που τώρα τον «λούζεται», μάλιστα όλοι τους έβαλαν πλάτη στη διαμόρφωση και διατήρησή του. Όσο για τις διαδοχικές καταγγελίες του ΚΚΕ, από το 2016 ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παρά τα αποδεικτικά στοιχεία που τους δώσαμε.