Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Καπιταλιστική πανδημία πείνας και ανέχειας – Εκατοντάδες Μιλανέζοι στην ουρά για ένα δωρεάν γεύμα

 



Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα της μητρόπολης της μόδας, εκατοντάδες κόσμου περιμένουν στωικά μες στο κρύο σε μια τεράστια ουρά, για ένα πιάτο φαΐ.

Την ώρα που διάφορες εταιρίες (αεροπορικές, τουριστικές, ξενοδοχειακές κτλ) διαφημίζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές που μπορείτε να κάνετε στο Μιλάνο, με λαμπερές εικόνες σαν και αυτήν…

Πίσω από την λαμπερή επιφάνεια, μπορεί κανείς να δει την πραγματική εικόνα και χιλιάδες ανθρώπους που δε θα περάσουν καλά Χριστούγεννα, γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην και περιμένουν στωικά στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σας παίρνει το σπίτι. Αλλά η νεολαία της ΝΔ νοιάζεται για τους άστεγους…



 

Η ΟΝΝΕΔ δείχνει την “αγάπη” της για τους άστεγους με έναν Χριστουγεννιάτικο τηλεμαραθώνιο και τους υπόσχεται πως θα είναι “Μαζί από απόσταση”, με ειλικρίνεια που σπανίζει.

Εσείς γνωρίζατε πως εκτός από κροκοδείλια δάκρυα, υπάρχει και κροκοδείλια ευαισθησία;

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τον νέο πτωχευτικό κώδικα που “απελευθερώνει” τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και παραδίδει στις τράπεζες το βιος του κόσμου για ένα κομμάτι ψωμί…

…η νεολαία της ΝΔ δείχνει στην πράξη την “κοινωνική της ευαισθησία” απέναντι στους άστεγους, αυτές τις γιορτάρες μέρες, με έναν τηλεμαραθώνιο και τη συμμετοχή πολλών “σημαντικών προσώπων” από την πολιτική, τα ΜΜΕ και τον αθλητισμό, για να ενισχύσει κάποιες οργανώσεις που στηρίζουν τους άστεγους (Περιοδικό Σχεδία, Υπνωτήριο Αστέγων Γιατρών του Κόσμου και Δείπνο Αγάπης).

Κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων


 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Για το... «ξεμπούκωμα» των συσσωρευμένων παραγγελιών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και την αποφόρτιση των εταιρειών ταχυμεταφοράς που έχουν φρακάρει έσπευσε να πανηγυρίσει χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας ότι το περιβόητο μέτρο του λεγόμενου «click away», που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την περασμένη Κυριακή, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, την ώρα που οι μικροί έμποροι στενάζουν και οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουν ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση και επίθεση από τη μεγαλοεργοδοσία.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξή του, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του «click away» (διαδικτυακή ή τηλεφωνική παραγγελία και παραλαβή έξω από το φυσικό κατάστημα), στις μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου, περίπου το 40% των νέων παραγγελιών που θα παραδίδονταν με ταχυμεταφορά θα τις παραλάβουν οι καταναλωτές με «click away» και με αυτόν τον τρόπο, επισήμανε, ο στόχος που ήταν η αποφόρτιση των εταιρειών ταχυμεταφοράς φαίνεται πως επιτυγχάνεται...

Επικυρώθηκε το «πρόστιμο της ντροπής» στον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου


Ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ και του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

 

Από την κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου
Από την κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου
Επικύρωσε την επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, παρά την ένσταση που κατατέθηκε, το οποίο και καλείται να εξοφλήσει εντός 15 ημερών.

Θυμίζουμε πως το πρόστιμο επιβλήθηκε από την αστυνομία μετά τη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο ΑΣ Τριγώνου ενάντια στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια Εβρου στις 20/11.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιβολή του προστίμου και σημειώνει πως στο πρόσωπο του προέδρου του ΑΣ Τριγώνου «η κυβέρνηση τιμωρεί κάθε φωνή διεκδίκησης που υψώνεται και εν μέσω πανδημίας. Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το αγροτικό κίνημα, το οποίο τολμά να διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ενάντια στις πολιτικές που θέλουν την ύπαιθρο ερημωμένη. Οταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό με απειλές, αναλαμβάνει να εξοντώσει ανθρώπους του μόχθου, όπως είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου, οι οποίοι τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής».

Οι μάσκες έπεσαν...

 

  Πηγή: Associated Press

Οι μάσκες έπεσαν...

Οι μάσκες έπεσαν ξανά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, για την κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που εξακολουθούν να παρουσιάζουν την ΕΕ και τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές ενώσεις ως εγγυητές τάχα της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Τα γνωστά «ευχολόγια» της ΕΕ απέναντι στις αμφισβητήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, οι εξαγγελίες για υποτιθέμενες «κυρώσεις» - χάδι, με μετάθεση των σχετικών αποφάσεων ξανά στο μέλλον, δείχνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις «σχέσεις αλληλεξάρτησης» για τις οποίες μίλησαν οι ηγέτες των κρατών - μελών μετά το πέρας της Συνόδου ανάμεσα στην Τουρκία και την ιμπεριαλιστική ένωση, κυρίως των ισχυρότερων κρατών - μελών της.

Δείχνουν ότι το βασικό και το πρωτεύον είναι η διατήρηση των πολύπλευρων οικονομικών, πολιτικών, στρατιωτικών δεσμών με τη «στρατηγική εταίρο» Τουρκία, η προσπάθειά τους να την κρατήσουν στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο.