Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Με τις περικοπές στην πρόνοια υπογράφεται η καταδίκη των χρονίως πασχόντων!!! Θεσμοθετούνται οι σύγχρονοι Καιάδες!!!



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, 
ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ν. Σερρών


 
 
Με τις περικοπές στην πρόνοια υπογράφεται η καταδίκη των χρονίως πασχόντων!!! Θεσμοθετούνται οι σύγχρονοι Καιάδες!!! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε οικογένεια που διαθέτει μέλη χρόνιους πάσχοντες και ΑμεΑ!!!



Από το 2010, όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) διαδοχικά, ψήφισαν και υλοποίησαν μνημόνια μέσα από τα οποία, δικαιώματα και κατακτήσεις των χρονίως πασχόντων και των ΑμεΑ κατακρεουργήθηκαν. Αύξησαν το Φ.Π.Α στα αναπηρικά και ιατρικά είδη, στις θεραπείες και στην αποκατάσταση. Κατάργησαν ή περιόρισαν σημαντικά, διευκολύνσεις με τις οποίες οι χρόνιοι πάσχοντες και τα ΑμεΑ, μπορούσαν να μετακινηθούν, να προσαρμόσουν το περιβάλλον στο οποίο ζούνε στις ανάγκες τους, να έχουν  αξιοπρεπή πρόσβαση σε μια σειρά χώρων. Διέλυσαν την ειδική αγωγή. Χειροτερεύσαν δραματικά τις δημόσιες παροχές υγείας και αποκατάστασης. Αύξησαν κατακόρυφα την οικονομική συμμετοχή των χρονίως πασχόντων σε ιατρικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, στην αγορά ιατρικού και αναπηρικού εξοπλισμού. Έβαλαν τεκμήρια και προϋποθέσεις με τις οποίες αρκετοί συνάδελφοι στερήθηκαν συντάξεις και επιδόματα  που λάμβαναν εξαιτίας της πάθησης τους. Θεσμοθέτησαν το «θαυματουργείο» των ΚΕΠΑ το οποίο «μετέτρεψε» σε υγιείς, χιλιάδες χρόνιους πάσχοντες, οι οποίοι και έχασαν τις παροχές τους.  

Η σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), έταξε στο λαό ότι θα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο όλες τις παραπάνω αδικίες. Απορρόφησε έτσι όλη τη λαϊκή δυσαρέσκεια, μετατρέποντας μεγάλο μέρος των λαϊκών κινητοποιήσεων σε μοχλό πίεσης για να ανέλθει στην εξουσία. Στη συνέχεια και αφού κατέλαβε την εξουσία, ψήφισε και υλοποιεί και αυτή με τη σειρά της μνημόνια, στο όνομα του εκβιασμού και της μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης για τη χώρα, όπως ακριβώς έλεγαν και οι προηγούμενοι. Στο τρίτο μνημόνιο όμως βρίσκονται μέτρα, που αθροιστικά με τα άλλα δύο που προηγήθηκαν, δίνουν τη χαριστική βολή σε μια σειρά από κοινωνικές ομάδες και τελεσιδικούν στη δημιουργία μιας πολύ διαφορετικής κοινωνίας από αυτή που είχαμε γνωρίσει. Τέτοιου είδους μέτρα είναι και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προηγήθηκε (μείωσε συντάξεις και αύξησε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε ΑμεΑ και στις οικογένειες τους), μαζί με τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην πρόνοια που έρχονται.  Έτσι το 2016 χρόνιοι πάσχοντες και ΑμεΑ, βλέπουν την υγεία τους να χειροτερεύει εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις δομές παροχής υγείας (πρόληψη και αποκατάσταση), βιώνουν τον κίνδυνο εξαθλίωσης λόγω οικονομικών δυσκολιών, μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, εγκλωβίζονται στα σπίτια τους. Τελικά οδηγούμαστε ακόμη και σε ακραία περιστατικά κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης, σε φαινόμενα παλαιών δεκαετιών που ως ελληνική κοινωνία τα  είχαμε ξεχάσει.

5 ειδησούλες από τον κόσμο, που δεν απασχόλησαν κανέναν



Απο

Τώρα που το τηλεοπτικό τοπίο ξεκαθάρισε και η συνταγματικότητα αποκαταστάθηκε, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε την πολυφωνία που τα διάφορα ΜΜΕ επικαλούνταν πως προσέφεραν όλο αυτό το διάστημα.

Βέβαια, τη στιγμή που η ενημέρωση στην Ελλάδα δέχεται καθημερινά πλήγματα, θα ήταν παράξενο ακόμα και το να συζητάμε το θέμα της πολυφωνίας. Σε μια χώρα όπου ο μέσος αναγνώστης/τηλεθεατής βγάζει ποσοστά για το κατά πόσο μια είδηση είναι αληθής ή όχι, η μόνη πολυφωνία που μπορεί κάποιος να απολαύσει, είναι αυτή που προσφέρει η ευρυματικότητα των ειδησεογράφων όταν σπεκουλάρουν γύρω από την πραγματικότητα.

Και ενώ έχουμε εξετάσει σε προηγούμενα άρθρα μας, την κατάσταση γύρω από την εγκυρότητα των ρεπορτάζ διάφορων μεγάλων ΜΜΕ, μας δημιουργήθηκε η απορία για το τι συμβαίνει όταν φτάνουμε στο θέμα της διεθνούς ειδησεογραφίας.

Σίγουρα όταν σκεφτόμαστε τις λέξεις “Διεθνή” και “Ειδήσεις”, το μυαλό μας πάει κατευθείαν στη Βόρεια Κορέα και τη Βενεζουέλα. Και όχι άδικα. Η τηλεόραση, αλλά και ο έντυπος τύπος σε μικρότερο βαθμό, δε γνωρίζει άλλες χώρες πέρα από αυτές τις δύο όταν πρόκειται να συμπληρώσει την… ανιαρή στήλη με τα διεθνή, αναπαράγοντας σαν μην έφτανε αυτό, και hoaxes ή κατασκευασμένες ειδήσεις από το εξωτερικό. Βέβαια αν εσύ ο ίδιος κατασκεύαζες ειδήσεις, θα είχες πρόβλημα αξιοπιστίας αν αναμετέδιδες αντίστοιχες κατασκευασμένες; Μάλλον όχι.

“Μάθαμε” λοιπόν αυτή τη βδομάδα, πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον δολοφόνησε για δεύτερη φορά την ίδια σύζυγό του, καθώς και ότι στη Βενεζουέλα για να αγοράσεις μια δωδεκάδα αυγά, χρειάζεσαι περίπου… 150 δολάρια. Η μία είδηση δε σηκώνει καν ενασχόλησης και η άλλη διαψεύστηκε σχετικά άμεσα. Τι άλλο όμως έγινε στον κόσμο αυτές τις μέρες; Ας δούμε μερικές ειδήσεις από τον κόσμο, που μάλλον πρέπει να ανατρέξεις σε αγγλόφωνα ΜΜΕ για να τις μάθεις…

Βαρέλι δίχως πάτο...


Οταν από το ΔΝΤ τέθηκε εκ νέου θέμα Ασφαλιστικού, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της «αξιολόγησης», πριν από έναν περίπου μήνα, η κυβέρνηση βγήκε να φωνάξει ότι αυτά είναι «ακραίες» απόψεις του Ταμείου, ότι το Ασφαλιστικό τελείωσε με την πρώτη «αξιολόγηση» και ότι κάνουν «όνειρα θερινής νυκτός» όσοι θέλουν να το βάλουν από την πίσω πόρτα στη δεύτερη «αξιολόγηση. Χτες, μάθαμε ότι το Ασφαλιστικό είναι από τα πρώτα θέματα και στη δεύτερη «αξιολόγηση» και μάλιστα με τη βούλα του Γιούρογκρουπ, που θα το συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή του. Κατά τον ίδιο τρόπο, εδώ και μερικές βδομάδες έρχεται και επανέρχεται η συζήτηση για ένα ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ξορκίζουν εν χορώ όλοι στην κυβέρνηση. Τέτοιο θέμα, λένε, δεν τίθεται και ότι το βάζουν το ΔΝΤ και ορισμένοι «ακραίοι» της Γερμανίας. Εμείς δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε τις εξελίξεις, αλλά σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε τα εξής: Το Ασφαλιστικό, όπως και όλα τα άλλα μέτωπα των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, ούτε έκλεισαν ποτέ, ούτε πρόκειται να κλείσουν, όσο το κεφάλαιο έχει την εξουσία και κρατάει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, ανεξάρτητα από το αν οι ανατροπές θα περνάνε μέσα από μνημόνια ή όχι.

Το Ασφαλιστικό δεν φεύγει ποτέ από το τραπέζι των αντιλαϊκών παζαριών...

 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
 
Το Ασφαλιστικό δεν φεύγει ποτέ από το τραπέζι των αντιλαϊκών παζαριών.
..
Για «ευρύ φάσμα μέτρων» στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» στην Κοινωνική Ασφάλιση και τα Εργασιακά κάνει λόγο ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ

Οι γνωστές «διαψεύσεις» και αναφορές σε «κλίμα παραπληροφόρησης» από την κυβέρνηση πάνε πακέτο με τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζει...
Οι γνωστές «διαψεύσεις» και αναφορές σε «κλίμα παραπληροφόρησης» από την κυβέρνηση πάνε πακέτο με τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζει...
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει εφησυχασμό στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με τον υπουργό Εργασίας να επαναλαμβάνει, για μια ακόμα φορά, χτες σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 τον κυβερνητικό ισχυρισμό πως «το Ασφαλιστικό είναι κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης και έχει κλείσει οριστικά, δεν ξανανοίγει», στην πραγματικότητα οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι το Ασφαλιστικό ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι των «αξιολογήσεων» του μνημονίου και συνολικότερα των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου. Παράλληλα, προ των πυλών είναι και τα επόμενα χτυπήματα στα Εργασιακά, καθώς και η αναζήτηση των προνοιακών επιδομάτων που θα μπούνε στο κρεβάτι του Προκρούστη, με πρόσχημα την εφαρμογή του λεγόμενου «Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
 Ενδεικτικά αυτής ακριβώς της πραγματικότητας είναι όσα αναφέρει σε έγγραφό του ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σχετικά με το περιεχόμενο της δεύτερης «αξιολόγησης» κάνει λόγο για «ευρύ φάσμα μέτρων» στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το θέμα του Ασφαλιστικού τέθηκε εμβόλιμα και στις συναντήσεις μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου την περασμένη βδομάδα, με τον υπουργό Εργασίας να δηλώνει τότε ότι αυτό που εξετάστηκε ήταν η πορεία εφαρμογής του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου.