Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Μητροπολίτες: Το Έθνος είμαστε εμείς!- του Γιώργου Καραγιάννη




Μητροπολίτες: Το Έθνος είμαστε εμείς!- του Γιώργου Καραγιάννη

 

Ένας «πόλεμος» χωρίς λόγο, και γι’ αυτό δεν θα γίνει- Τι κρύβεται πίσω από τα σκληρά ανακοινωθέντα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

 
 
«Iερός Πόλεμος Πολιτείας- Εκκλησίας, για τον χωρισμό και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου». «Μάχη χαρακωμάτων κυβέρνησης- Ιεραρχίας». « Στα κάγκελα οι μητροπολίτες, για χωρισμό Εκκλησίας- Πολιτείας και αλλαγή ταυτότητας φύλου». «Αρχίζει αντάρτικο η Εκκλησία». Αυτοί είναι μόνο μερικοί  τίτλοι εφημερίδων, τηλεοράσεων και ιστοσελίδων, ενδεικτικοί του κλίματος που καλλιεργήθηκε με αφορμή την τοποθέτηση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου και τις θέσεις της μπροστά στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το θέμα του χωρισμού Εκκλησίας- Πολιτείας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη


Στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
 
 
Από τη συνέντευξη ΤύπουΑπό τη συνέντευξη Τύπου

Στους συνταξιούχους της Κεντρικής Μακεδονίας περνάει την Τρίτη 10 Οκτώβρη η σκυτάλη του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιασφαλιστική πολιτική. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα Δευτέρα, μέσα από συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση, καθώς όπως είπαν «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για εμάς και τα παιδιά μας».

Τ' απομεινάρια μιας μέρας - (ζωής)...







Βρήκα, πάνε χρόνια τώρα, το βιβλίο του άρτι βραβευθέντος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Καζούο Ισιγκούρο εξαιρετικό. Αλλά και την ομότιτλη ταινία απ' τις σπάνιες που δεν προδίδουν τους χαρακτήρες αλλά και τη γραφή αυτή καθαυτή, κι όχι απλώς την πλοκή. Κι είναι κι αυτός ο συμβολισμός που αβίαστα προτρέπει σε αλλόκοτους συνειρμούς, καθώς ο συγγραφέας αυτός, της αγγλικής αποκλειστικώς γλώσσας, γεννήθηκε το '54 στο μαρτυρικό Ναγκασάκι... Δεν πρωτοτυπώ. Στη σειρά να βάλει κανείς τις λέξεις, Ισιγκούρο - Ναγκασάκι - Τ' απομεινάρια μιας μέρας, έρχεται φυσικά σαν την ανάσα κι «αποκαλύπτει την άβυσσο κάτω απ' την ψευδαίσθηση ότι είμαστε συνδεδεμένοι με τον κόσμο», όπως αιτιολογεί τη σκέψη της η Επιτροπή βράβευσης της σουηδικής Ακαδημίας. Τ' απομεινάρια μιας μέρας, όμως, που γίνονται απομεινάρια μιας ζωής, μ' έναν τρόπο αμείλικτο, φονικά φθοροποιό, με στοίβαγμα κοπιώδους εργάσιμου Χρόνου, είναι που μου έρχονται στο νου και με πετάνε κυριολεκτικά στην άβυσσο της πραγματικότητας, χωρίς καμιά ψευδαίσθηση, όταν βλέπω συνταξιούχους στο δρόμο, με ρυτίδες στο πρόσωπο και τα πανό τους, να διεκδικούν το δικαίωμα ν' αναπολούν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια κι όχι με αγωνία επιβίωσης.

Μεγάλη έκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων




Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τις 17 μέχρι τις 28 Οκτώβρη
Γραμματόσημο για την Παρισινή Κομμούνα
Γραμματόσημο για την Παρισινή Κομμούνα
Μία εξαιρετική έκθεση, με εκατοντάδες ντοκουμέντα για την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και όλη την περίοδο μέχρι την αντεπανάσταση, στήνεται στον Πειραιά. Πρόκειται για μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις που οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από τον Οκτώβρη του 1917.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) και έχει τίτλο «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ταξίδι στην Ιστορία, με το βλέμμα στο μέλλον. Εκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων». Στα εγκαίνια θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 28 Οκτώβρη 2017. Ολες τις μέρες η λειτουργία της έκθεσης θα είναι τις εξής ώρες: 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00.

Για ομαδικές επισκέψεις και οργανωμένες ξεναγήσεις, επικοινωνία στο τηλέφωνο 210.41.22890, τις ώρες 11.00 - 14.00, στην ΚΟ Πειραιά.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΕΣΜΙΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ






          Το δημοτικό συμβούλιο στις 6-10-2017, με μεγάλη πλειοψηφία και σχετική ομοφωνία 4 παρατάξεων, αποφάσισε τη μεταφορά των αποθεματικών του δήμου, γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ, στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Τ.τ.Ε.  Μόνο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισε κατά.

          Με εισήγηση του δημάρχου και σαθρές αιτιολογίες του αντιδημάρχου  οικονομικών, τα χρήματα των δημοτών έγιναν ενέχυρο για το δημόσιο χρέος και  για την τήρηση του δημοτικού Προϋπολογισμού. Πιθανή βορά στους δανειστές ενός χρέους 330 δις ευρώ που φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, χωρίς αυτός να ευθύνεται.