Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η «Ηλεκτρονική Αθηνών» καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το μισθό τους για την «οικονομική ανάκαμψη» της εταιρείας!!! - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Να δώσουν μέρος του μισθού τους για την «οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας» καλούνται από την «Ηλεκτρονική Αθηνών» οι εργαζόμενοι της εταιρείας!!!!

Προκλητική μάλιστα η εταιρεία προτείνει η πληρωμή να γίνει ως εξής: Να δοθεί απ' τους εργαζόμενους το 1/4 του μισθού του Απρίλη, το 1/4 του μισθού του Ιούλη και το 1/2 του μισθού του Δεκέμβρη.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Η επιστολή της εταιρείας που λέει ότι ¨αποφάσισε¨ να προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος τις καθαρές αποδοχές ενός μήνα ως συμμετοχή στην οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι εταιρείες κτίζονται κυριολεκτικά πάνω στην αφαίμαξη και τη στυγνή εκμετάλλευση του εργάτη.

Μην υπογράψετε το έντυπο που σας δίνει η εταιρεία, μην υπογράψετε τη θανατική σας καταδίκη, αυτό που κάνει η εταιρεία είναι παράνομο.

Δυστυχώς έχουμε πολύ πικρή πείρα και εμπειρία στο εμπόριο από αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι εργαζόμενοι στα SPRIDER είχαν υποστεί δυο απανωτές μειώσεις μισθών για να ¨σώσουν την εταιρεία¨ , η SPRIDER κατέβασε ρολά και οι εργαζόμενοι SPRIDER βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, άνεργοι, χωρίς αποζημίωση, χωρίς δικαίωμα εγγραφής ούτε στο Ταμείο Ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι στη NEOSET  ήταν απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες, για να ¨σώσουν την εταιρεία¨ , η NEOSET κατέβασε ρολά και οι εργαζόμενοι στην ίδια μοίρα με τους εργαζόμενους από τα SPRIDER.

Οι εργαζόμενοι στο FOKA ήταν οκτώ μήνες απλήρωτοι, η εταιρεία κατέβασε ρολά και οι εργαζόμενοι στην ανεργία, χωρίς να έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους, χωρίς αποζημίωση, χωρίς Ταμείο Ανεργίας

Την ίδια τακτική ακολούθησε και η εταιρεία ALIMENTA TOP όπως και η ATLANTIK Super Market που άφηναν απλήρωτους τους εργαζόμενους για να ¨σωθεί η εταιρεία¨ και στο τέλος κατέβασε ρολά.

Η κρίση δεν κτυπά με τον ίδιο τρόπο τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ενδέχεται να έχει μείωση του ποσοστού κέρδους της, όμως και τις εποχές που ομολογούσε τα κέρδη της δεν τα μοιραζότανε με σας τους εργαζόμενους.

Μην υποκύψετε στο φόβο, τη μοιρολατρία, την ανασφάλεια, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Ελάτε τώρα σε επαφή με το κλαδικό σας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Έχουν πείρα και εμπειρία πλέον οι εργαζόμενοι ότι όσες θυσίες και αν υποστούν δεν σώζονται από την εξαθλίωση.  Εάν συναινέσουμε στα σχέδια της εταιρείας, η εργοδοσία θα γίνει ακόμα πιο επιθετική και οι θυσίες από την πλευρά μας δεν θα έχουν τέλος.

Θυμηθείτε ότι η εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ σας είχε επιβάλει και άλλες θυσίες για τα κέρδη της, σας είχε επιβάλει μειώσεις μισθών, και ο μισθός σας πλέον αγγίζει τα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Μήπως η επόμενη θυσία θα είναι η προσφορά εθελοντικής εργασίας χωρίς μισθό;


ΤΟ Δ.Σ.
 

Κυβέρνηση και Μέρκελ, μαζί σε διαφήμιση ωμού λουκάνικου Φρανκφούρτης: Να μας ζήσεις αφεντικό!

Κυβέρνηση και Μέρκελ, μαζί σε διαφήμιση ωμού
λουκάνικου Φρανκφούρτης: Να μας ζήσεις αφεντικό!
Από τον σΑτΥρΟπΡόκο


- Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας και οι απανταχού κατατρεγμένοι, πανηγύρισαν την έξοδο της χώρας στην αγορά της αρεσκείας της Συγγρού.
Ακόμη και στις οδούς, καλύτερα να βγει το μάτι παρά το όνομα.
- Γιατί φίλε μου άνεργε δεν πανηγυρίζεις; Εκτονώσου, άσε τον εαυτό σου να χαρεί. Θα σου φέρουν και τη Λαίδη-Γκαγκά, τι άλλο θέλεις; Δεν σου φτάνει που είσαι πρωταθλητής Ευρώπης; Κι αύριο άνεργος θα είσαι.
- Εσύ φίλε μου συνταξιούχε γιατί δεν γιορτάζεις την έξοδο της χώρας στο κλαρί; Ξέχνα τη μικρή σου σύνταξη και τα φάρμακα του παρελθόντος. Θα παίρνεις τα μισά για να μην μπερδεύεσαι και με τις δοσολογίες.
- Γιατί δεν πανηγυρίζεις απασχολήσιμε δανειολήπτη; Ετοίμασε το τσίγκινο το σώβρακο, και μάθε τις νέες εργασιακές σου σχέσεις. Δανεικά πήρες, αν δεν το κατάλαβες, χωρίς να σε ρωτήσουν με επιτόκιο 5%. Γέλα!
- Γιατί είσαι τόσο αχάριστος άνεργε νέε; Τώρα που θα πας μετανάστης δεν θα σε βλέπουν οι ξένοι με μισό μάτι όπως πριν 4 χρόνια. Τώρα η χώρα έχει αποκτήσει πάλι τη χαμένη της αξιοπιστία. Άντε, καλή τύχη!
- Στο Goteborgτης Σουηδίας οι υπάλληλοι του Δήμου θα εργάζονται 6 ώρες και θα πληρώνονται για 8. Όχι, η Σουηδία δεν είναι στο Ευρώ. Τους ανόητους! Γιατί; Δεν βλέπουν εμάς που δεν θέλουμε να βγούμε;
- Τους τεμπέληδες του Σουηδούς! Σα δε ντρέπονται λίγο! Πώς θα ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες αν δεν δουλεύουν τουλάχιστον 10 ώρες, αν δεν απολυθούν στη συνέχεια και αν δεν γίνουν μακροχρόνια άνεργοι;
- Σήμερα η χώρα ντύθηκε τα καλά της αφού υποδέχεται τον Άνχελό της ή μάλλον τον Άνχελο του Αντώνη μας. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες μεταμφιεσμένοι σε ματατζήδες θα υποδεχτούν την επίσημη αγαπημένη της κυβέρνησης.
- Θα είναι η πρώτη φορά που το κλείσιμο των δρόμων από τους μεταμφιεσμένους πολίτες, θαυμαστές της Άνχελα, δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό και δεν θα αμαυρώσει διεθνώς τη χώρα.
- Όχι όπως όταν μαζεύονται αυτές οι απολυμένες καθαρίστριες ή οι άλλοι οι λεχρίτες που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και καταστρέφουν την καλή εικόνα της χώρας τώρα που αρχίζει και η τουριστική περίοδος! Ντροπή!
- Μαζί της η Ανχέλα φέρνει και χίλιους, περίπου, διευθυντές σχολείων για να αντικαταστήσουν αυτούς που έχουν παραιτηθεί, μέχρι στιγμής, λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην αυτοαξιολόγηση.
- Θα συμμετάσχει, επίσης, σε διαφήμιση γνωστής μάρκας ωμών λουκάνικων Φρανκφούρτης. Όλο το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο θα πίνει μπύρα σηκώνοντας τα ποτήρια και φωνάζοντας: Να μας ζήσεις αφεντικό!
- Ο πολύς Θεόδωρος, περιμένει τον Θεοδωράκη, να γεμίσει το ποτάμι του και μετά να βουτήξει στα θολά του νερά. Δεν το κάνει τώρα γιατί λόγω του μεγάλου πολιτικού του βάρους, κινδυνεύει να βρει πάτο, με την πρώτη.
- Ο Μπαλτάκος, επιβεβαίωσε, πως ο ρόλος του στη λειτουργία της κυβέρνησης ήταν καθοριστική και όχι διακοσμητική ξεκαθαρίζοντας έτσι το πόσο αντισυστημική είναι η χρυσή αυγή. Όσο οι τράπεζες και οι εφοπλιστές!
- Αλλά κι ο Μπάμπης ο Σκάις, ο υποστηρικτής της «σοβαρής χρυσής αυγής», ο «σοβαρός» οικονομικός αναλυτής απέδειξε πως αξίζει το μισθό του ως μέγας πατριώτης που θέλει μόνο το καλό του τόπου και των πολιτών!
- Κατά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο η άψογη εξωτερική του εμφάνιση και αισθητική καθρεφτίζει τον εξίσου άψογο εσωτερικό του κόσμο. Δεν έχουμε λόγω να μην πιστέψουμε ότι κατά βάθος είναι καλό παιδί. Το αντίθετο ισχύει;
- Διότι, όπως είναι γνωστό, όλοι οι απατεώνες, τα λαμόγια, οι καταχραστές δημόσιου χρήματος και οι δολοφόνοι των λαών, δηλαδή όλοι οι σ*@τ*ψυχοι διαθέτουν άψογη εξωτερική εμφάνιση. Μάλλον είσαι η εξαίρεση Άρη μου!
- Καλέ μου κύριε Σπηλιωτόπουλε, όλοι αυτοί οι άστεγοι, οι φτωχοντυμένοι με τον απαράδεχτο συνδυασμό ρούχων και χρωματισμών, έχουν άσχημο εσωτερικό ψυχικό κόσμο; Δεν πιστεύω να το υποστηρίζεις;
πηγή:  kyrgiakischristos

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»...

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

   Με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα τελεί υπό καθεστώς «επιτήρησης» για τα επόμενα... 50 χρόνια. Με άλλα λόγια: Τα Μνημόνια μπορεί να «σκιστούν». Με ή χωρίς Μνημόνια, όμως, οι μνημονιακές πολιτικές δεν πρόκειται να σταματήσουν, ούτε να μετριαστούν. Απλώς θα αλλάξει το τροπάρι. Μέχρι τώρα η λιτότητα, η αρπαγή και η λαική λεηλασία συντελείτο με την αιτιολογία ότι «πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στην τρόικα». Η ίδια λιτότητα, η ίδια λεηλασία και η ίδια αρπαγή, από δω και πέρα θα συνεχιστεί με άλλη αιτιολογία: Οτι θα «πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στις αγορές»...


   Δεύτερο: ΟΙ κυβερνώντες και οι φίλοι τους πανηγυρίζουν διότι για ένα δάνειο 2,5 δισ. ευρώ οι προσφορές ήταν άνω των 20 δισ. ευρώ. Αυτό, λένε, δείχνει την «αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές»... Αυτή η τελευταία φρασούλα χρειάζεται «μετάφραση»: Οταν οι κυβερνώντες λένε ότι η Ελλάδα «κέρδισε την αξιοπιστία των αγορών» εκείνο που εννοούν είναι ότι οι ίδιοι κατάφεραν να θεωρούνται αξιόπιστα «βαποράκια» στα μάτια των διεθνών γκάνγκστερ! Κατάφεραν αυτό: Με την πολιτική τους να διατηρούν την χώρα μας, όπως πριν από την κρίση, σε ένα τόπο φιλόξενο για τα διεθνή «κοράκια» των αγορών χρήματος.
   Ολα αυτά τα αρπακτικά και οι γύπες που έσπευσαν να πάρουν μέρος στη δημοπρασία, έσπευσαν έχοντας λάβει την εξής μέγιστη διασφάλιση για τα συμφέροντά τους: Οτι έχουν στο πλευρό τους μια κυβέρνηση που έχει δώσει επανειλημμένες εξετάσεις πόσο αφοσιωμένη είναι στο καθήκον της. Και το καθήκον της δεν είναι άλλο από το να λιώνει τον λαό της χώρας για να αποπληρώνει τους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους. Αλλά: Αυτή η κυβερνητική αξιοπιστία, η αξιοπιστία απέναντι στα «κοράκια» - που για το νέο δάνειο θα εισπράξουν τόκους με επιτόκιο 5% και που για τους τόκους των παλιότερων δανείων όλα αυτά τα χρόνια εξανδραποδίζεται ο ελληνικός λαός – είναι λόγος για να... ενθουσιάζονται ή για να οργίζονται τα εκατομμύρια των φτωχοποιημένων Ελλήνων;


   Τρίτο: Ανάδοχοι της δημοπρασίας για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση  είναι oι εξής τράπεζες: «America Merrill Lynch», «Deutsche Bank», «Goldman Sachs International», «HSBC», «JP Morgan» και «Morgan Stanley».
   Αμφιβάλλει κανείς ότι όλοι αυτοί οι τραπεζικοί οίκοι, για το καλό της Ελλάδας και του λαού της ενδιαφέρονται;...


   Τέταρτο: Αν δεν κάνουμε λάθος, η Ελλάδα που βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι οργανικά ενταγμένη στο σύστημα της «ελεύθερης οικονομίας και των αγορών». Και κάτι μας λέει ότι βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται επειδή ακριβώς το καθεστώς της είναι απολύτως ενσωματωμένο σε αυτό το μοντέλο οικονομίας. Επίσης, αν δεν κάνουμε λάθος, η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε παρότι επί δεκαετίες ήταν πολύφερνη νύφη για τις «αγορές». Υποψιαζόμαστε, δε, ότι το αβάσταχτο δημόσιο χρέος της, υπό το βάρος του οποίου συνθλίβεται ο λαός της, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της «αγάπης» των «αγορών» προς την Ελλάδα.
   Και το σπουδαιότερο: Τα δάνεια των «αγορών» προς την Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι τα δάνεια που άλλοι τα ξεκοκάλισαν κι άλλοι, ο λαός, τα πληρώνει με το αίμα του. Αλήθεια: Τούτο το δάνειο, για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα;...
   Πέμπτο: Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε ξεκινήσει η προετοιμασία για την υποδοχή της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι για μια ακόμα φορά η Γερμανίδα καγκελάριος θα χαρίσει δυο καλές κουβέντες στον κ.Σαμαρά. Και πολύ σωστά θα πράξει. Δεδομένου ότι η  Γερμανία - όχι η Γερμανία του γερμανικού λαού, αλλά η ιμπεριαλιστική Γερμανία των μονοπωλίων, η Γερμανία της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ» - κερδίζει αστρονομικά ποσά από την ακολουθούμενη πολιτική στην Ελλάδα.
   Η Γερμανία κέρδιζε και προ κρίσης (σσ: «Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας», όπως έλεγε η Λαγκάρντ...). Κερδίζει και επί κρίσης: Ηδη από το Μάρτη του 2012, ο ίδιος ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυπτε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ότι από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή λεγόμενα «πακέτα στήριξης» προς την Ελλάδα, τα κέρδη της Γερμανίας ξεπερνούσαν τα 15 δισ. ευρώ. Αλλωστε, όπως με τον πιο καθαρό τρόπο ομολόγησε πρόσφατα ο Ολι Ρεν, τα Μνημόνια στην Ελλάδα ήταν «απαραίτητα» γιατί έπρεπε να προστατευτούν οι γερμανικές τράπεζες από τα «ανοίγματα» που είχαν σε ελληνικά ομόλογα (με τα οποία προηγουμένως είχαν κερδοσκοπήσει ασύστολα). Συνεπώς έχει κάθε λόγο  η Μέρκελ να στηρίξει τον φίλο της τον κ.Σαμαρά. Το ερώτημα είναι αν έχει κάποιο λόγο ο ελληνικός λαός να ανέχεται ότι ο κ.Σαμαράς πανηγυρίζει επειδή τον στηρίζει η κυρία Μέρκελ...
***                                                 
Η στήλη την Μεγάλη Βδομάδα – με την άδεια των... αγορών – θα επιχειρήσει να αποδράσει στα πάτρια εδάφη. Θα τα πούμε πάλι μετά το Πάσχα. Ευχές για ψυχική και σωματική ξεκούραση και για πραγματική Ανάσταση, σε όλους!  

Το έργο περιλαμβάνεται στην εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής «Αγέλαστο Σώμα» του σπουδαίου Κρητικού ζωγράφου Δημήτρη Τζάνη που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» (Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα,  metro Ακρόπολη, www.technohoros.org) και θα διαρκέσει ως τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου]

Εισαγγελική έρευνα κατά του Γκορμπατσόφ για την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ζητούν βουλευτές της Δούμας

Ομάδα βουλευτών της ρωσικής Δούμας και μάλιστα από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις κατέθεσε αίτημα στο Γενικό Εισαγγελέα Γιούρι Τσάικα, ζητώντας τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην «παράνομη» -όπως υποστηρίζουν - διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia οι βουλευτές επισημαίνουν πως υπάρχουν ανοιχτές ποινικές υποθέσεις και πως θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα ειδικότερα για τις πράξεις του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Στην αίτησή τους τα μέλη της Δούμας επισημαίνουν πως αν και οι πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης ψήφισαν σε δημοψήφισμα του 1991 υπέρ της ακεραιότητας και της ενότητας της ΕΣΣΔ, εντούτοις η σοβιετική ηγεσία προέβη σε παράνομες πράξεις οι οποίες οδήγησαν στη διάλυση της χώρας. Υπενθυμίζουν δε, πως στις 4 Νοεμβρίου του 1991 ο τότε γενικός εισαγγελέας της ΕΣΣΔ, υπεύθυνος για την επίβλεψη της εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια του κράτους είχε καταθέσει μήνυση κατά του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, την επομένη όμως η παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης αποσύρθηκε υπό τις πιέσεις του τότε σοβιετικού ηγέτη.


Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ο Γιεβγκένι Φιοντόροφ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» και από τους υπογράφοντες την πρωτοβουλία «η κίνηση αυτή προήλθε από την αναγκαιότητα διερεύνησης των μηχανισμών των πραξικοπημάτων που καθοδηγούνται από το εξωτερικό, στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων στην Ουκρανία».

Ο Γκορμπατσόφ κατηγορείται για τη δημιουργία –και την προεδρία- του Συμβουλίου της Επικρατείας της ΕΣΣΔ, όργανο στο οποίο δεν αναγνώριζε κυβερνητικές εξουσίες το Σοβιετικό Σύνταγμα. Και ήταν ακριβώς αυτό το Συμβούλιο της Επικρατείας που εξέδωσε τις εντολές για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Δημοκρατιών της Βαλτικής, ανοίγοντας το δρόμο για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι βουλευτές ελπίζουν ότι η έρευνα θα ανοίξει σειρά ποινικών υποθέσεων προς διερεύνηση, και ειδικότερα κατά του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Από την πλευρά ο πρώην σοβιετικός ηγέτης δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας» πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το γραφείο του Εισαγγελέα. «Εάν ο εισαγγελέας διατάξει έρευνα, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω» είπε ο Γκορμπατσόφ.

Πηγή: Η Ρωσία τώρα via Itar TassRIA Novosti