Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Θέμος Αναστασιάδης: Ένας εμποράκος του φασισμού




o emporakos tu fasismu

Θέμος Αναστασιάδης: Ένας εμποράκος του φασισμού



«Στην Ινδία έχουν συμβεί τρομακτικά περιστατικά με γυναίκες που μαζικά τις βιάζουνε και είναι μέσα, δυστυχώς, στο DNA αυτού του…, όχι όλων, αυτού του κόσμου. Εσύ θες να είναι δίπλα σου αυτό και να ζεις με αυτό;». Ο κύριος Θέμος Αναστασιάδης, από την εκπομπή του, την περασμένη εβδομάδα, μας είπε πως είναι στο DNA κάποιων οι απόπειρες βιασμών!


Το απόσπασμα αυτό, με τη συζήτηση που είχε με την καλεσμένη του, «έπαιξε» για μέρες. Εμείς έχουμε φτιάξει ένα ΒΙΝΤΕΟ (λιγότερο από πέντε λεπτά), όπου συμπεριλαμβάνεται και αυτό το απόσπασμα. Μαζί με αυτό, όμως, έχουμε θυμηθεί και ορισμένα άλλα, όπου φαίνονται οι απόψεις του κυρίου Θέμου Αναστασιάδη



Βίντεο: Γεράσιμος Χολέβας – Ηλίας Σκυλλάκος. Επιμέλεια βίντεο: Γιάννης Σακελλαρίου.


Ο συγκεκριμένος κύριος είναι ένας από τους λεγόμενους διαμορφωτές κοινής γνώμης. Έχει μια εφημερίδα, μεγάλης κυκλοφορίας, και μια τηλεοπτική εκπομπή. 
Ας σταματήσουμε εδώ τα τυπικά. Μιλάμε για τον Θέμο, που ο ίδιος έχει επιλέξει να έχει βήμα στον δημόσιο λόγο, με το μικρό του όνομα. Έχει, λοιπόν, δύο δημόσια βήματα, το ένα πιο …χαλαρό και το άλλο πιο …σοβαρό. Καλά κάνει και τα έχει και να τα χαίρεται. Εμείς δεν θα μπούμε σε διαδικασία να υπενθυμίσουμε ιστορίες του Θέμου, από τα παλιά. Θα σταθούμε σε ένα και μόνο πράγμα: Ο κύριος Θέμος Αναστασιάδης είναι ένας εμποράκος του φασισμού. Βαριά κατηγορία; Εμείς θα το λέγαμε ένα απλό συμπέρασμα, που προκύπτει από τα γραπτά του, από λεγόμενα του (ορισμένα απ’ αυτά στο βίντεο), και από τους πρωτοσέλιδους τίτλους της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» του ανήκει, άρα  κάποια γνώμη θα έχει στην επιλογή θεμάτων και στους τίτλους της πρώτης σελίδας…


Το έντυπο «Πρώτο Θέμα» και η ιστοσελίδα είναι γνωστά (και) για τη συμπάθεια τους στη Χρυσή Αυγή. Συχνά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επέλεγε να …κοσμήσει τα πρωτοσέλιδα της με θέματα για τη Χρυσή Αυγή. Αυτό ξεκίνησε λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012, με το θέμα «Πέτα τη γιαγιά στη Χρυσή Αυγή». Πώς προσέγγιζε αυτά τα θέματα θα το θυμηθούμε παρακάτω. Αξιοσημείωτο είναι πως, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δημοσιοποίηση της ποινικής δράσης των ναζιστών, το «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη σταμάτησε να ασχολείται, στην πρώτη σελίδα τουλάχιστον, με την Χρυσή Αυγή. Οι τίτλοι αυτοί …αντικαταστάθηκαν με άλλους τίτλους, στους οποίους ο ρατσισμός περίσσευε. 


Ινδοί, Αφγανοί και άλλοι με …DNA βιαστή! 

Για να βλέπουμε ή για να κλαίμε;


Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko



Χτες ήταν η «Παγκόσμια μέρα ευτυχίας». Υπάρχει και τέτοια…
Στην Ευρώπη γιορτάστηκε έτσι:
  • 120 εκατομμύρια φτωχοί,
  • 30 εκατομμύρια άνεργοι,
  • 4,5 εκατομμύρια άστεγοι,
  • 8 ευρωπαϊκές χώρες με 6 από αυτές μέλη της ΕΕ να είναι στον κατάλογο των 15 πρώτων χωρών στον παγκόσμιο δείκτη μιζέριας - υπάρχει και τέτοιος… (πηγή: Bloomberg)
Στην Ελλάδα έτσι:
  • Από το 2010 ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας έχει αυξηθεί  κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες,
  • το 48% των νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας,
  • το 20,9% αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες,
  • οι – επισήμως καταγεγραμμένοι – άνεργοι ανήλθαν στους 1 εκατομμύριο 81 χιλιάδες,
  • το 50% όσων συνεχίζουν να εργάζονται αμείβεται στον ιδιωτικό τομέα με 800 ευρώ και κάτω,
  • 1,182 εκατομμύρια συνταξιούχοι ζουν με κάτω από 700 ευρώ,
  • 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από έναν έως και 12 μήνες,
  • το 68% των Ελλήνων δεν διαθέτει εισόδημα πάνω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος που θεωρείται όριο της επίσημης φτώχειας,
  •  η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στους ρυθμούς επιδείνωσης του δείκτη μιζέριας για τον λαό της κι αυτό πριν από την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου (στοιχεία: ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ΟΑΕΔ, σύστημα «Ήλιος», Κομισιόν, Bloomberg).