Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Προετοιμάζουν τα αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης μέρας, στο φόντο σκληρών ανταγωνισμών


Πηγή: Eurokinissi

Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα θα συνοδευτεί η «επόμενη μέρα» που επιφυλάσσουν στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και το κεφάλαιο.

Μία σαφή «πρόγευση» αναμένεται να δοθεί στο αυριανό Eurogroup στη Σόφια, όπου θα συζητηθούν τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, η διαχείριση του χρέους και το «αναπτυξιακό σχέδιο» της ελληνικής κυβέρνησης (κάτι σαν μνημόνιο ελληνικής «ιδιοκτησίας», δηλαδή).

Ήδη οι «διαρροές» ότι οι Βρυξέλλες εντοπίζουν «καθυστερήσεις» στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, σε συνδυασμό με τις «προτροπές» του Μαξίμου ότι πρέπει να «τρέξει» η αξιολόγηση, δημιουργούν το γνώριμο κλίμα για να προωθηθεί με συνοπτικές διαδικασίες ένα ακόμη κύμα σκληρών μέτρων.

Συστατικό στοιχείο της «επόμενης μέρας» είναι η αντιλαϊκή εποπτεία που θα ισχύσει μετά το τέλος του προγράμματος, η οποία θα συνδυαστεί με την «ελάφρυνση» του χρέους.

Δείχνουν το «δέντρο»



Ένας νέος αποπροσανατολιστικός καβγάς στήνεται ανάμεσα στα αστικά κόμματα, αυτήν τη φορά με αφορμή την υπόθεση των γαλλικών φρεγατών «Fremm», η προμήθεια των οποίων είχε προαναγγελθεί προ ημερών μετά «βαΐων και κλάδων», ως απάντηση υποτίθεται στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.

Στον καβγά αυτό τα αστικά κόμματα δείχνουν και πάλι το «δέντρο» για να κρύψουν το «δάσος» της ενεργότερης και πιο επικίνδυνης εμπλοκής στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, κομμάτι της οποίας είναι και το ζήτημα των εξοπλισμών.

Επιχειρούν να κρύψουν ότι ο ρόλος σημαιοφόρου των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, τον οποίο διεκδικεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης, μεταφράζεται και σε αύξηση των δαπανών για όπλα και μέσα που εξυπηρετούν τους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των αντισυνταξιουχικών - αντιλαϊκών πολιτικών



Από την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 25 Απρίλη 2018

Από την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 25 Απρίλη 2018

«Ο μαραθώνιος αγώνας για την ανατροπή των αντισυνταξιουχικών - αντιλαϊκών πολιτικών της θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση με τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην Εργατική Πρωτομαγιά και στη συνέχεια 15/5 - 29/5 και 19/6 που οι αγωνιστικοί αυτοί σταθμοί αφορούν όλη τη χώρα», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με αφορμή την,με μεγάλη συμμετοχή, παναττική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Απρίλη. Παράλληλα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις «καλούν τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους αγωνιστικά για να ανατραπούν οι αντιλαϊκές - αντισυνταξιουχικές πολιτικές από πού και αν προέρχονται».


Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων που είχαν καλέσει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στο πλαίσιο των αγώνων για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και νόμων.

Παίζουμε δικαιοσύνη; (όπως monopoly)

26-04-2018

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Τι σου είναι η δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία της, όταν όχι απλώς μπορεί, αλλά πρέπει και να καταδικάζει όποιον τολμάει να έχει πει ναζί τους χρυσαυγίτες ναζί, πριν αυτοί αποφασίσουν ως υπόδικοι να αυτοαποκαλούνται εθνικιστές, αλλά πάντα πιστοί ιδεολογικοί απόγονοι των ηττημένων του Β’ παγκοσμίου πολέμου.


Πολλή δικαιοσύνη έπεσε, καθόλου νοητή, και δεν ξέρω συντρόφια πόσο θα την αντέξουμε. Ειδικά οι γείτονες εξ ανατολών άρχισαν να το παίζουν το παιχνιδάκι με όρους δύσης, καλύτερα απ’ ό,τι το παίζουν οι κατά καιρούς αθλητικοί δικαστές. Να μην παραλείψω να επισημάνω και την τσόχα της ανεξαρτησίας, στην οποία απλώνονται τα δίκαια χαρτιά. Έτσι αν νομίζετε,  ότι μόνον οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν προς ανταλλαγή στον Εβρο, κάνετε λάθος!

Στα Βαρόσια της Κύπρου, δυο Πολωνοί και ένας Λετονός, φοιτητές, εικοσάρηδες προφυλακίστηκαν πριν από λίγες μέρες και τώρα βρίσκονται στα δίκαια νύχια της ανεξάρτητης τουρκοκυπριακής δικαιοσύνης, γιατί τα “παλιόπαιδα”,  που ως γνωστό είχαν επιλέξει τα κατεχόμενα για τουρισμό (!), μάζευαν αντικείμενα από εγκαταλελειμμένα ελληνοκυπριακά σπίτια και θα τράβηξαν και κανά δυο… άδικες selfie.

ο Βίος κ η Πολιτεία του Τρούμαν εν Περιλήψει, απ' τον Παφίλη !!


 
 
Θ​​α ήταν αρκετός ένας και μόνο λόγος για να μην έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Τρούμαν στη χώρα μας και πουθενά αλλού.
Με προσωπική απόφασή του ρίχτηκαν δύο ατομικές βόμβες, στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, δολοφονώντας πάνω από 200.000 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα αμάχους, ενώ ο πόλεμος ουσιαστικά είχε τελειώσει.....
Η προεδρία Τρούμαν (1945-1953) είναι από τις πιο σκοτεινές, μεσαιωνικές περιόδους της Ιστορίας.

Καμιά ανοχή στη «ναρκω-κουλτούρα»!




Μέσα σε μόνο τέσσερις μήνες έχουν γίνει πάνω από πέντε «εκθέσεις», «bazaar» και «προωθήσεις προϊόντων» κάνναβης, ενώ για τις επόμενες βδομάδες έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον άλλες τρεις αντίστοιχες. Με το μανδύα του «εναλλακτικού» και του «προοδευτικού», διάφορες ομάδες και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην προπαγάνδα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, το διαχωρισμό «μαλακών και σκληρών ναρκωτικών», πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα τη δραστηριότητά τους σε διάφορα μέρη του Λεκανοπεδίου, διαφημίζοντας την «αθωότητα» της συγκεκριμένης ουσίας. Μάλιστα, κάνουν κι ένα βήμα πιο πέρα, μιλώντας πλέον για «οφέλη» και «ευεργετικές» ιδιότητες της κάνναβης, αξιοποιώντας και το πρόσφορο έδαφος που καλλιεργεί η κυβέρνηση, με την επιστημονικοφανή και πολυεπίπεδη προπαγάνδα της για τις «θεραπευτικές» χρήσεις του φυτού. Η προπαγάνδα αυτή κορυφώθηκε την περίοδο που συζητιόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «φαρμακευτική κάνναβη», με το οποίο η κυβέρνηση ανοίγει νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα τροφοδοτεί τη συζήτηση για νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης, όπως ζητάνε διάφορες «ομάδες» αλλά και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, μετά τα ναρκωφεστιβάλ, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει διημερίδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με ενότητα αφιερωμένη στην «ψυχαγωγική» κάνναβη, που φέρει τον τίτλο «Η απαγόρευση του "δαίμονα" και ο δαίμονας της απαγόρευσης»...

Αποστολές


Η προχτεσινή τετραμερής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας, στο Βουκουρέστι, επιβεβαίωσε ότι ο ρόλος που έχει αναλάβει η Ελλάδα στην προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδίων στην περιοχή, ξεπερνάει κατά πολύ την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στην ίδια και την ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος. Καθόλου τυχαία, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε επανειλημμένα στο ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στον πρώτο γύρο της ενσωμάτωσης κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ (Βουλγαρία, Ρουμανία), μέσα από την «ατζέντα της Θεσσαλονίκης», πριν από 15 χρόνια. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Ελληνας πρωθυπουργός επιχειρηματολόγησε υπέρ της ευρωπαϊκής «ολοκλήρωσης» «με όρους διαλόγου και όχι με αποκλεισμούς και μονομερείς ενέργειες, όπως αυτές που δυστυχώς έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια». Ολα αυτά ενόψει της Συνόδου ΕΕ - Δυτ. Βαλκανίων, που θα γίνει στις 16 και 17 Μάη στη Σόφια, με στόχο να προωθηθεί παραπέρα η διαδικασία ένταξης και άλλων κρατών στην ΕΕ (και στο ΝΑΤΟ) και να αμβλυνθούν τα «ερείσματα» που έχει κυρίως η Ρωσία για να παρεμβαίνει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά στα Βαλκάνια. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η πληροφορία ότι η Ελλάδα κινείται παρασκηνιακά, για να κάμψει τις αντιδράσεις κυρίως της Σερβίας να προσκληθεί και το Κόσσοβο στην επικείμενη Σύνοδο, τότε αντιλαμβάνεται κανείς καλύτερα τις «ειδικές αποστολές» που ανατίθενται στην ελληνική κυβέρνηση από τον ευρωΝΑΤΟικό παράγοντα, για την εμπέδωση των σχεδίων του στην περιοχή.