Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΛΑΜΙΑ Βία και καταστολή σε βάρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Με καταστολή κι αδικαιολόγητη βία απάντησε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και εκπροσώπους συνδικάτων που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά μετά το τέλος της παρέλασης στην πόλη της Λαμίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασκώντας αδικαιολόγητα βία παρεμπόδισαν τους εργαζόμενους που θέλησαν με το πανό τους να εμφανιστούν μπροστά στο εργαζόμενους και το λαό της Λαμίας και να ενημερώσουν για το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και της τραγικές του συνέπειες στην περιοχή.

Τα εγκληματικά σχέδια ΕΕ και κυβέρνησης για τα δάση

 

Με νομοσχέδιο που ετοιμάζει, η κυβέρνηση εκχωρεί τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των δασών, της κρατικής δασικής περιουσίας σε ξυλοβιομήχανους και ξυλέμπορους

 

Η υπερεκμετάλλευση των δασών με κριτήριο το κέρδος οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμισή τους
Η υπερεκμετάλλευση των δασών με κριτήριο το κέρδος οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμισή τους

 

Του Αντώνη Ραλλάτου*

Δυο μέρες πριν (21 Μάρτη) ήταν η Παγκόσμια Μέρα των Δασών. Μέρα που βρίσκει τη χώρα μας με 1.726.260 καμένα στρέμματα στον Εβρο, στη Ρόδο, στην Αττική, στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές. Καταστροφή που επιδρά και στην ένταση των πλημμυρικών φαινομένων.

Αυτές οι καταστροφές αξιοποιούνται ως «ευκαιρία» για κερδοφόρες επενδύσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Γι' αυτό «απλώνουν στο τραπέζι» της εκμετάλλευσης τα διάφορα σχέδια «ανασυγκρότησης» και «διαχείρισης», με στόχο τη μετατροπή των δασών σε πεδίο κυρίως βιομηχανικής, τουριστικής και «οικολογικής» αξιοποίησης, από τα επιχειρηματικά κοράκια «αναδόχους» ή «διαχειριστές» σε βάρος των κατοίκων, αλλά και των δασών των περιοχών αυτών.

Η εκμετάλλευση των δασών συνεχίζεται με τη διαρκή πίεση για αλλαγή της χρήσης των δασών σε όλη τη χώρα, με τη διεύρυνση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις σε προστατευόμενες περιοχές, Εθνικούς Δρυμούς, ιδιαίτερα από τους ομίλους των ΑΠΕ, του Τουρισμού, των logistics, της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε ό,τι άλλο χρειάζεται το κεφάλαιο.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ Με δολοφονικές επιθέσεις, πείνα και ισοπέδωση κλιμακώνεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λα


Copyright 2024 The Associated

Με συνεχείς δολοφονικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με τα εντεινόμενα πλήγματα στη νότια πόλη Ράφα να προετοιμάζουν το έδαφος για τη γενικευμένη χερσαία επίθεση στην περιοχή, όπου έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 1,5 εκατ. άμαχοι και εκτοπισμένοι, με πλήγματα σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σε ήδη χτυπημένα νοσοκομεία, αλλά και με τη συστηματική παρεμπόδιση της εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και συνεχή χτυπήματα σε σημεία διανομής της, αξιοποιώντας και την πείνα ως ένα ακόμα «όπλο», το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Στις 168 μέρες των ισραηλινών επιθέσεων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 32.070 Παλαιστίνιοι και άλλοι 74.298 έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 82 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 110.

Μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους από τα ισραηλινά πυρά καταγράφονται πλέον και θάνατοι Παλαιστινίων από την πείνα, ενώ σχεδόν καθημερινές είναι οι προειδοποιήσεις από υπηρεσίες του ΟΗΕ για τον κίνδυνο να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι στη Γάζα από λιμό.

Μεταξύ άλλων, έκθεση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Ταξινόμησης της Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC) του ΟΗΕ αναφέρει ότι 1,1 εκατ. κάτοικοι της Γάζας αντιμετωπίζουν «καταστροφική πείνα» (δηλαδή περίπου ο μισός πληθυσμός) και ότι ο λιμός στη βόρεια Γάζα «θα εκδηλωθεί μέχρι τον Μάιο».

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΑΒ Καταγγέλλει την φιέστα που έστησε η Ομοσπονδία του ΕΚΑΒ με προσκαλεσμένο τον υπουργό Υγείας

 

Ο υπουργός Υγείας βραβεύτηκε «για την προσφορά του στο ΕΚΑΒ»!!!
Ο υπουργός Υγείας βραβεύτηκε «για την προσφορά του στο ΕΚΑΒ»!!!

 

Την φιέστα που διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία του ΕΚΑΒ, με καλεσμένο τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, καταγγέλλει η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ. 

Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Αρ. Πορτοσάλτε. Συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στ. Αγγελούδης και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος. 

Δηλαδή στον συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν για να συνυπάρξουν «ο παλιός γνώριμος των εργαζομένων στην Υγεία που έκλεισε νοσοκομεία και νυν υπουργός Υγείας και ο μη εξαιρετέος δημοσιογράφος που έχει αναλάβει ρόλο πρώτου βιολιού στο να βγάζει λάδι την πολιτική και τα εγκλήματα της κυβέρνησης, γνωστός σε όλο το λαό για τις απαράδεκτες πρόσφατες τοποθετήσεις του για το έγκλημα των Τεμπών, για τα εργατικά ατυχήματα που κοστίζουν το θάνατο εργαζομένων, όπως ακριβώς ο ντελιβεράς στη Θεσσαλονίκη (και ο κατάλογος δεν έχει τέλος), με τις ευλογίες δημάρχου και Μητροπολίτη. Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ», όπως σημειώνει Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ.