Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Αμάν πια μ αυτούς τους κομμουνιστές!


Αμάν πια μ αυτούς τους κομμουνιστές! 
 
Χθες τελείωσε με μεγάλη επιτυχία το 49° φεστιβάλ της ΚΝΕ και σήμερα βγήκαν να μαζέψουν τις αφίσες. 
 
Αλλά αυτοί είναι!!!!
 
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ Ξεδιάντροπος και προκλητικός αποκλεισμός του «Ριζοσπάστη»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν έδωσαν τον λόγο στη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» που κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη προσπάθεια αποκλεισμού της εφημερίδας.

Στις δυο και πλέον ώρες που διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρήκε χρόνο να απαντήσει στην ερώτηση του «Ριζοσπάστη», επιλέγοντας να απαντήσει σε άλλες, βολικές ερωτήσεις, από Μέσα πολύ μικρότερης κυκλοφορίας και εμβέλειας από τον «Ριζοσπάστη».

Η κατάπτυστη επιλογή της κυβέρνησης να αποκλείσει τον «Ριζοσπάστη» φάνηκε και στο τέλος της συνέντευξης, όταν η δημοσιογράφος άνοιξε το μικρόφωνο της και ζήτησε ερώτηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μαζεύει άρον άρον τα χαρτιά του, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ξεσηκώσει, που μπορεί να κάνει πράξη την αντίσταση»

 

Πέρασαν ακριβώς 60 χρόνια από εκείνη τη σκηνή στην ταινία «Κάτι να καίει», το 1963, όπου ο Κώστας Βουτσάς και η Μάρθα Καραγιάννη χόρευαν τουίστ στον Λευκό Πύργο. Βλέποντας ξανά την ταινία πριν λίγες μέρες, σκεφτόμουν πως η πρώτη συνέντευξη που έκανα στα 18 μου χρόνια, ως επαγγελματίας δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ήταν με τον Μάνο Κατράκη. Η δεύτερη ήταν με τον Κώστα Βουτσά.

Στις μεγάλες του δόξες τότε ο ηθοποιός, αφού ο δημοφιλής κινηματογραφικός και θεατρικός Βουτσάς ήταν πλέον και λαμπρό τηλεοπτικό αστέρι. Μεσουρανούσε ήδη δύο χρόνια στην τηλεόραση. Στο τηλέφωνο ήταν ευγενέστατος, αν και λακωνικός. Τρεις ερωτήσεις μόνο έκανε:

- Πώς είπατε πως λέγεστε;

- Από ποια εφημερίδα;

- Πόση ώρα με θέλετε;

Περιέργως δεν είχα το τρακ που με είχε διαλύσει λίγες μέρες πριν, πηγαίνοντας για τη συνέντευξη με τον Κατράκη. Τον Βουτσά τον αισθανόμουν οικείο, προσιτό, κι ας μην τον γνώριζα. Με υποδέχτηκε στο τέλος της πρώτης παράστασης. Φορούσε μπουρνούζι και ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα.

 

«Δεν πιστεύω να είσαι τίποτε κουκούδι...»

Μου έκανε εντύπωση και τον θυμάμαι ακόμα τον πρόλογο εκείνης της κουβέντας, που γινόταν μια μέρα που έξω εξελισσόταν μια διαδήλωση. «Πώς και δεν είσαι, νέο κορίτσι εσύ, στη διαδήλωση;», με ρώτησε. «Θα ήμουν, κ. Βουτσά», του είπα, «αλλά ενημέρωσα πως είχα εδώ και μέρες τώρα κλείσει τη συνέντευξη μαζί σας... Και μάλιστα χάρηκαν που τους το είπα». Με κοίταξε τότε ψιλοπονηρά, ψιλοσυνωμοτικά, και ξαναρώτησε: «Ωστε έτσι ε; Πού το είπες δηλαδή και χάρηκαν; Δεν πιστεύω να είσαι τίποτε κουκούδι...». «Είμαι στην ΚΝΕ, κ. Βουτσά». «Εμ πες το επιτέλους κορίτσι μου, να συνεννοηθούμε».

Οι μεγάλες καταστροφές μετατρέπονται σε άλλοθι και ευκαιρία για να επιταχυνθεί μια προσχεδιασμένη αντιλαϊκή πολιτική

 

 

Σε ανακοίνωση του για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: 

«Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει, που το εργατικό - λαϊκό εισόδημα λεηλατείται και που απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σύγχρονων υποδομών για τις ανάγκες και την προστασία του λαού, ο κύριος Μητσοτάκης έρχεται κυνικά να επικαλεστεί τις “φυσικές” καταστροφές προκειμένου, από τη μία να επιβάλλει νέους φόρους, βάρη και χαράτσια στο λαό κι από την άλλη να διαμορφώσει νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Το κυβερνητικό «καλάθι» της ΔΕΘ τελικά είχε παροχές, αλλά μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό ακριβώς γίνεται με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, του νερού και των δασών, με πρόσχημα «την συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην προστασία τους».

49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θ. Καπέτη: «Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να φτιάξουμε το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική!» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, μαχητική από τη ζωντάνια της νέας γενιάς, που αποτέλεσε μήνυμα ελπίδας και επιβεβαίωσε ότι δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, ενισχύεται η προοπτική μιας ριζικά διαφορετικής κοινωνίας, για «να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη", με δυνατό το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, μίλησε απόψε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες πήραν τη θέση τους στο προσκλητήριο μάχης που απευθύνει το ΚΚΕ και η νεολαία του. Από αυτή τη γωνιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο λαός έστειλε δυνατό μήνυμα ότι θα δυναμώσει τον αγώνα, σε πορεία σύγκρουσης με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά του, τις ανάγκες του, τη ζωή του, για τα συμφέροντα των λίγων, του κεφαλαίου.