Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Η ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 


Προσθήκη λεζάντας

            Το Τ.Σ. δυσλειτουργεί για περισσότερο από ένα χρόνο, με ευθύνη της  παράταξης του  δήμαρχου. Το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα αυτό οξύνθηκε, στην αρχή με την ανοχή κάποιων παρατάξεων, μέχρι που φθάσαμεστην ουσιαστική ακύρωση όλων των διαδικασιών του Τ.Σ.

Η τακτική αυτή διευκόλυνε τη διαμορφωμένη κατάσταση έλλειψης ελέγχου για την τύχη των αποφάσεων και προτάσεων προς την δημοτική αρχή. Διευκολύνθηκε η μη διεκδίκηση οποιουδήποτε θέματος. Με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων, το Συμβούλιο λειτούργησε με λιγότερα καθήκοντα από θα είχε ένας πολιτιστικός ή φυσιολατρικός σύλλογος.

Η αλήθεια πίσω από τα «νέφη»

 

 

Η ανακοίνωση της δημιουργίας κέντρου δεδομένων (data center) του αμερικανικού μονοπωλίου «Microsoft» στην Ελλάδα, που θα υλοποιηθεί σε τρεις τοποθεσίες στην Αττική, συνοδεύτηκε με πολλά και μεγάλα λόγια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η επένδυση; Τα κέντρα δεδομένων είναι πυκνές εγκαταστάσεις κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων, με τη σχετική δικτύωση, οι οποίες, στην περίπτωση της «Microsoft» αλλά και άλλων εταιρειών, συχνά έχουν τη μορφή τυποποιημένων κοντέινερ, που περιέχουν τόσο τον εξοπλισμό όσο και τα συστήματα ψύξης. Η «Microsoft», που διαθέτει υπηρεσίες «υπολογιστικού νέφους» σε 46 περιοχές του κόσμου, έχοντας ήδη 17 κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη (εντός και εκτός ΕΕ), αποφάσισε να καλύψει και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με το κέντρο που θα κατασκευάσει στην Ελλάδα, επένδυση αξίας μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων (και όχι δισεκατομμυρίου, όπως γράφτηκε). Χρήματα που αφορούν κυρίως το κόστος των υπολογιστών και των υποστηρικτικών συστημάτων, τα οποία δεν κατασκευάζονται και δεν θα αγοραστούν βέβαια από την Ελλάδα.

O Πάνος Ζάχαρης, σκιτσάρει, για τον φασισμό και τη δίκη της Χρυσής Αυγής


 
Από σήμερα και μέχρι τις 7 Οκτώβρη θα αναρτώ ένα σκίτσο κάθε μέρα που σχετίζεται με τη δράση, τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία Φύσσα και τη δίκη που ολοκληρώνεται. Θα προσπαθήσω να διηγηθώ την ιστορία αυτή,όπως την είδα, τη βίωσα προσωπικά και την απέδωσα μέσα από τα σκίτσα μου στο Ποντίκι όλα αυτά τα χρόνια.Δεν θα τηρήσω αυστηρά χρονική σειρά, αλλά θα προσπαθήσω οι αναρτήσεις να έχουν μια όσο το δυνατόν αφηγηματική ακολουθία.

Από το προσωπικό του προφίλ του στο Facebook

Μέρα 1η.Οκτώβρης του 2012.

Στο Σύνταγμα οι χιλιάδες διαδηλωτές - Να επιβληθούν οι ανώτατες ποινές στους ναζιστές (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 

Στην πλατεία Συντάγματος καταφθάνουν χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα για τους χρυσαυγίτες που είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά. Απαιτούν να επιβληθούν οι ανώτατες ποινές στους εγκληματίες ναζί. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές με τα πανό των Σωματείων και των Συλλόγων τους τραγουδάνε αντιφασιστικά τραγούδια, φωνάζουν συνθήματα, χειροκροτούν κάθε φορά που επαναλαμβάνεται από τα μεγάφωνα η απόφαση της δίκης ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Από κοινού ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ το αντιδραστικό νομοσχέδιο που στρέφεται σε βάρος του λαϊκού κινήματος

 

  Πηγή: Eurokinissi

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κομμάτων.

Με το  σχέδιο νόμου εισάγεται στο Ελληνικό Δίκαιο η 5η κατά σειρά Οδηγία της ΕΕ, υποτίθεται ενάντια στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και για την «καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας». Με τις ρυθμίσεις αυτές η ΝΔ στην ουσία συνεχίζει σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση την επέκταση του απαράδεκτου νόμου 4557/2018 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με όχημα ακριβώς το ευρωενωσιακό πλαίσιο περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και με αιχμή τη δήθεν διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές, θέσπισε νέα μέσα ελέγχου και ευθείας αντιδημοκρατικής παρέμβασης στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων.